VW Sharan 1,9 TDI 110кс. не иска да загрява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Sharan 1,9 TDI 110кс. не иска да загрява

Мнениеот Alek » Съб 31 окт 2015 18:56

bobitur написа:Нямам печка, но имам задно парно, впоследствие го премахнах,шунтирах на мястото на печката да се връща отпред, защото не возя по 6 човека. Колата ми е внос от италия, но пък имам допълнителните свещи, италианска му работа.

Ако си шунтирал задното парно е друга бира. Пусни го и ела да кажеш кога си вдигнал 70 градуса.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Съб 31 окт 2015 19:15

С климатроник съм с едно управление на градусите, печка нямам и задното парно тръгва след като повиша градусите над 25 и температурата на антифриза е над 70 градуса. Но след като шунтирах отзад махнах предпазетеля да не духа напразно в багажника.
Чудя се дали не ми е сменян панела, защо са го направили така ами лятото пак духа отзад над 25 градуса.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 31 окт 2015 19:29

Alek написа:Имал съм Поло с 3 подгревни свещи 90 коня и вдигаше 70 градуса след минимум 5 километра (при температура около 0 градуса), а то няма задно парно както знаем.

Като тръгна към работата - да, горе-долу толкова му трябва. Според БгМапс - 6.1км Ама там си е чисто извънградско, към магистралата. Имам само 1 светофар точно до нас.
Alek написа:А как я пускаш, имаш управление от часовника ли?

Не, направих си бутон, който шунтира външния +5*С датчик.
Ама е с електроника за самоподдръжка, понякога при палене се задейства самоволно от смущения и ще търпи корекция схемата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Съб 31 окт 2015 20:00

На тъста Шарана 2002 116к.с. като не му работеше печката, при 0 градуса загряваше до 90 градуса по табло (75 реални) само ако не пуска парното, в момента в който пусне да духа по табло слизаше до 60-70 градуса. Това при условие, че задното парно е налично. Тези автомобили, ако имат задно парно и човек иска да му е топло, само печката поддържа температура. Аз си бях направил бутон на бензиновия Шаран, да спирам водата към задното парно, тък като втория термостат, който е към задното парно, отваряше едва на 50 градуса. В следствие на това се получаваше следното нещо зимата - тамън отлепя стрелката на температурата (минава 50 градуса антифриза) и отваря термостата на задното парно - вливат се още 2 литра ледена вода към мотора и съответно стрелката е пак в нулева позиция и й трябват още поне 3 минути да отлепи до 50 градуса. И пак ще повторя, че става въпрос за бензинов мотор, който си грее сериозно. Ако задното парно е шунтирано, нещата са като при лека кола - няма нужда от печка. На тъста при работеща печка - дори при извънградско, ако е по-студено се пуска и изключва непрекъснато (на 85 градуса изключва, на 75 включва).

Върни се в “Дизелови агрегати”