акумулатор
акумулатор
Въпроса ми е на лаик,но искам да попитам - една клетка на акумулатора ми не кипи,но напрежението между клемите е 13V. Да търся ли нов акумулатор или с този може нещо да се направи. А може и всичко да си е наред. Преди да го сваля за зареждане палеше трудно. Карал съм колата 200 км., след една седмица отново проблеми със запалването. И оборотите на кола в началото са много ниски и гасне. Което може би не е заради акумулатора.
Re: акумулатор
Колега, май имаш мъртва клетка. Проблема ще го усетиш най-вече зимата. Ако имаш мъртва клетка, акумулатора не "държи" ток и няма да можеш да палиш нормално. Впрочем, ти вече си усетил този ефект, както сам казваш. Моя съвет е, сменяй акумулатора, доколкото знам такива проблеми не се ремонтират. Имах подобни проблеми и хвърлих BOSCH Silver 100Ah на боклука.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
и аз съм на подобен хал, само че при моя акумулатор на зарядно видимо всички клетки са "живи". Но пак си е за боклука, за съжаление
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Точно
с вилката е най-добре! Моя започна да се замисля малко като паля и днес ще го давам на един майстор на акумулатори да го замери с вилка и ако става за нещо да го зареди и направи, ако не нов, че не искам зимата да ме остави някъде на пътя! Аз знам, че след престой трябва като го замериш да е 12.60 най-малко,ако е под това значи е за ремонт! Изсипва се кисилината и се слага нова в съотношение с дестилирана вода разбира се и може и да издържи още малко, ако е клетка тогава е за боклука!

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако нямаш вилка, става и някой да върти да пали, друг да мери с мултицета на колко волта пада, не трябва да е под 10, пак е товар.
- betaserk
- Контакти:
Преди малко го измерих и показваше 12.20 май е за
Ще го пробвам това колега

Ще го пробвам това колега

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Сутрин, на студено, тогава товара е най-голям. Това 12,2 нищо не значи, не бързай да го отписваш.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Аз от опита ми с акумулаторите ,които съм хвърлил знам,че падне ли един път без причина(забравен касетофон,или лампа,или утечка)-пиши го бегал.Зареждаш,кара известно време и пак леш.
- betaserk
- Контакти:
Моя е наред за сега, ходих на майстора който познавам и ми каза: Пускай го за цяла вечер! На 3 месеца трябвало да се пусне за една вечер ако караш под 20 км на ден, заредих го за цяла вечер и сега колата престояла 1 ден на другия пали от 1/2 оборот.
- Водния дух1
За вълка говорим...Вчера отивам до гаража за нещо(не държа курника там щото ми е далече)Да съм се мотал 5-10м.влизам в колата въртя ключа иии-ку...ц.Не си направих труда да меря,да зареждами т.н.На магазина и направо нов да ми е мирна душата зимата.
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Както се казва... веднъж остави ли те, ще те остави и втори път..
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Водния дух1 написа: да ми е мирна душата зимата.
А поне за момент не допускаш ли, че проблемът може да е в колата, а не в акумулатора? И че ако имаш утечка новият акумулатор може бързичко да последва стария и точно когато най-много ти трябва пак да чуеш - иии-ку
- Водния дух1
Ами не допускам да е утечка щото сутринта си запали и отидох до гаража.И там след 10на минути- нема никой.Как цяла нощ е нямало утечка и изведнъж за 10мин.се е появила и то свръх голяма утечка та чак да изтощи акуто за 5-10м.Направо си е окъсила някоя клетка.И като сложих новия акум.я няма утечката...Стария просто си приключи пътя-все пак беше на близо 5 год.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не е зле да го патентоваш този метод за определяне дали има утечка 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”