Препоръчайте ваг-ком за Пасат?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
TiL
Автомобил: Audi A6 quattro
Двигател: ARE 2.7 BiTurbo
Контакти:

Re: Препоръчайте ваг-ком за Пасат?

Мнениеот TiL » Нед 01 ное 2015 19:21

инжектопляктор написа:
ivan_pop написа:Лицензиран ама друг път!

Сериозно? 100лв ще дадеш за китаец, без лиценз за програма? :banghead
TiL написа:Дадох 100лв за кабел

Частите в тоя кабел не струват дори 10лв. Ако беше 1000лв кабела, ти сигурно пак щеше да вземеш скъпият.

Тия колко стрували частите не ми ги разправяй, ясно ми е. Просто разума ми ме подтиква да бягам от възможно най-евтиното, но пък не съм на принципа, че най-скъпото е най-качествено. Просто търся нещо надеждно което да ми върши работа, а то едва ли е 10$
Щом си толкова пестелив да ти намерим схема на кабел и да си го направиш за 10лв ;)

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 01 ное 2015 20:21

TiL написа:Щом си толкова пестелив да ти намерим схема на кабел и да си го направиш за 10лв

Що си мислиш, че не мога? Аз съм си правил програматори за микроконтролери, например. Няма да е в лачена кутийка или толкова красив обаче. Китайците смъкват цената и от мащаб. Нямам машина да правя пластмасовите лачени детайли от кожухчето/корпуса.
Именно защото всред по-евтиното освен добри попадения има и ментета, трябва да действаш малко с резерви. За това и черните кабели в ОЛХ не бих ги купил, синичките изглеждаха по-читави. Работата е, че да дадеш много пари пак понякога не ти гарантира задължително нещо.
На Xaxy на лични съобщения бях му дал снимки как си работя с кабела и чета живи данни. И ти ли ги искаш? Всъщност, доста стабилен на външен вид изглежда кабела като за 18лв. И не се подвеждай. Те и кабелите за ГИ, които се продават са USB/TTL Конвертери, които струват по 3-4лв. Има за жълти стотинки и китайски реплики на ELM327 мисля че беше.. Това, че нещо ти го продават скъпо не означава задължително, че е добро. А примерно, че някой не се е наял и спекулира с цената.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Съб 30 яну 2016 15:30

Малко да бутна темата. Взех въпросния кабел, но след като го дадох на едно приятелче и даде фира.....

Днес поръчах този, вече на никой няма го давам, че почна ми писва да купувам само.....

Последна промяна от Spas на Съб 30 яну 2016 19:31, променено общо 1 път.
Причина: Без линкове в мненията.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”