Бутон за прекъсване на задните габарити

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Бутон за прекъсване на задните габарити

Мнениеот Bai Sando » Нед 01 ное 2015 9:20

Напълно е излишно да светят габарити,осветление на уреди и т.н. посред бял ден.Достатъчно е да светят късите и да се забелязваш от далече.С тоя закон дето го измислиха е като нож с две остриета.От една страна е добре,че се забелязваш от далеч от друга е лошо ако някой заспал кара без фарове.Можеш да го помислиш за спряла кола и да стане кофти ситуация.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 01 ное 2015 9:37

минал съм по твоя път и след 4-5 варианта за мен намерих най-подходящия. Модул за автоматични фарове, български 20-30лв вървят, моя го взех тук от форума втора употреба за 10лв. Връзва се на сноп-а кабели на ключа за фаровете. Монтира се за 30 минути горе долу. Избираш кои светлини да захраниш като пуска напрежение между 20-100% програмира се, при мен на дългите 20% за да щадя ксенон-а на късите. Пък и ми харесва повече светлина отвътре, на фар-а. Пуска ги след като достигне напрежение при зареждане, над това в покой не знам точно колко е но мисля над 13,5 волта по спомен. Пусканете се програмира и е между 0-90 секунди, гасенето също, като ги гаси след като напрежението във веригата падне под 13,5 волта (покой на двг). Има три допълнителни кабела, с които може да накараш с пускането на светлините отпред д асе пускат и габаритите, както и уредите на таблото и табелка такси например, има избор, аз не ги ползвам. При пускане на габарит от ключа за фарове модула спира да работи. Преминаваш към ръчен режим, изключиш ли ги и двг работи отново минава на автоматичен режим. Веднъж програмиран си помни настройките дори след откачане на акумулатора. Програмира се лесно с комбинация от контакт, два пъти премигване с светлинен клаксон и след това според звуковата сигнализация на модула потвърждаваш с присветване със светлинен клаксон на избраната опция. При пускане те уведомява със звук , при изключване също, може и да спреш звуците. При мен се получи приятен ефект че ми свети иконата за дългите с 20% мощност докато карам на дневни (дълги 20%) светлини. Има и опция Comming/leaving home при отключване да светнат халогените или дългите или късите за минута да речем , при заключване също, ако имаш къща с гараж и неосветен път до него е чудна екстра, но аз нямам и не съм го вързал. Накратко имаш доста по-интелигентна система с 10-тина кабела и множество опции.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 01 ное 2015 12:39

Проблемът със заряда на акумулатора при каране на къси разстояния е в това, че няма време да се компенсира загубата на заряд при паленето. След като си запалил, при изправна инсталация разбира се, нямат никакво значение 2 или 5 крушки.

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Нед 01 ное 2015 13:20

Има и друг плюс цялата гимнастика - през деня когато си без габарити отзад, при натискане на спирачка стоповете се набиват в очите на този зад теб, а когато светят габаритите и натиснеш спирачка има вероятност този отзад да не ги забележи защото се сливат габарит и спирачка на дневната светлина.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 01 ное 2015 21:04

някой май се чудят какви глупости да измислят и да пишат пълни безсмислици....
от 88 година съм шофьор и винаги съм карал на фарове, като хлапе беше за газарията сега карам на фарове защото наистина има голям ефект от това да виждаш дори казано (преди завоя през храстите ) и в какви ли не ситуацй насрещно движещите се .
сложих си едно реле за фарове и ми свети навсякъде когато тръгна . забравил съм как се ползва ключа на фаровете .

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 02 ное 2015 4:39

Много често само правописът е предостатъчен да се прецени кой пише глупости :th_up

Върни се в “Направи си сам!”