VW Touran проблеми с компресора на климатика ,къде ,как ?
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
VW Touran проблеми с компресора на климатика ,къде ,как ?
Здравейте ,колата е туран 1.9-105 к.с. 2006 год.Лятото ми се развали климатик и се оказа компресора,смених го с втора употреба и естествено преди 1 месец пак се счупи и падна ремъка .Отидох пак в сервиза счупил се компресора и ми я направиха така ,че да мога да карам,но днес пак хвръкна шайбата на компресора и падна пак ремъка.Вече не знам какво да правя,в друг сервиз ми казаха,че трябвало да се смени и някакъв дехидратор(филтър) и понеже ми смениха само компресор затова се счупил.Сега съм решил да купя нов компресор ,но ми препоръчайте добър сервиз(майстор) по възможност в Кърджали ,че динамото не зарежда и карам на акумулатор.Компресор и дехидратор ще си купя аз,трябва ми човек да ги смени и да си свърши работата като хората.Необходимо ли е и нещо друго да се сменя ? Мерси!
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: VW Touran проблеми с компресора на климатика ,къде ,как
сменя се и климатичния радиатор- кондензатора. Ако някой майстор тръгне да те убеждава, че не трябва да се сменя - смени майстора. Нов кондензатор е окмплектован с дехидратор. На NRF, която си е сериозна марка в тази сфера, е 180лв.
За 2.0 тди мотора чисто нов оригинален к-р на денсо е 630лв, най-вероятно и за 1.9 мотора ще е еднакъв. Не ти препоръчвам постоянно зацепен компресор да купуваш втора ръка, заради ограничения им ресурс.
Промива се много педантично останалата част от системата. Ползва се специален препарат за промиване на климатични системи - никакви импровизации и там.
Системата не търпи никакви компромиси, не се ли сменят посочените части и промиването, пак ще счупиш компресор.
Успех.
За 2.0 тди мотора чисто нов оригинален к-р на денсо е 630лв, най-вероятно и за 1.9 мотора ще е еднакъв. Не ти препоръчвам постоянно зацепен компресор да купуваш втора ръка, заради ограничения им ресурс.
Промива се много педантично останалата част от системата. Ползва се специален препарат за промиване на климатични системи - никакви импровизации и там.
Системата не търпи никакви компромиси, не се ли сменят посочените части и промиването, пак ще счупиш компресор.
Успех.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Колега за това ли става въпрос - http://www.mister-auto.bg/bg/radiator-klimatik/volkswagen-touran-1t1-1t2-1t3-1-9-tdi-105kc_v17768_g448.html
на колко пари ще излезе всичко това на куп ,1000 лв ? Частите мога да ги взема на 35 процента .Мерси!
на колко пари ще излезе всичко това на куп ,1000 лв ? Частите мога да ги взема на 35 процента .Мерси!
- pe6kata
- VW експерт
това ти е кондензатора в комплект с дехидратора.
със сигурност ще си под 1000лв тотал. Иначе с отстъпките е много относително - цените на частите не са фиксирани, всеки продава различно. Нека на едно място да се продава с 40-50% по-скъпо от друго, пък ти се хващай за 35% отстъпка...
със сигурност ще си под 1000лв тотал. Иначе с отстъпките е много относително - цените на частите не са фиксирани, всеки продава различно. Нека на едно място да се продава с 40-50% по-скъпо от друго, пък ти се хващай за 35% отстъпка...
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Да зная ,че е така .Компресора който ми предлагат е на марката Nissens и цената му е 430 лв с отстъпката,утре ще проверя и радиатор с дехидратор на каква цена могат да ми дадат.Защо е необходима смяна и на радиатор-а ? Възможно е да е качила стружки от стария компресор ли и ако е така не трябва ли този дехидратор да ги обере ? Не разбирам от климатични системи ,просто по пътя на логиката си мисля и затова питам ? Мерси!
- pe6kata
- VW експерт
дехидратора е след кондензатора и всичките стружки, компресора ги набива именно в него.
Отдавна кондензаторите са паралелни, а не последователни (тип серпентина) и няма прочистване.
Отделно че живота на един кондензатор е в рамките на 5-10 години.
Това е ней-тежкия и скъп ремонт в един климатик - да се замърси системата.
Неслучайно съм ти писал цена за първично вграден компресор (денсо в случая, макар че на този мотор бии трябвало да се вграждат компресори на 3 марки), заместителите нямат, поне за мен, това качество и живот.
Отдавна кондензаторите са паралелни, а не последователни (тип серпентина) и няма прочистване.
Отделно че живота на един кондензатор е в рамките на 5-10 години.
Това е ней-тежкия и скъп ремонт в един климатик - да се замърси системата.
Неслучайно съм ти писал цена за първично вграден компресор (денсо в случая, макар че на този мотор бии трябвало да се вграждат компресори на 3 марки), заместителите нямат, поне за мен, това качество и живот.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте ,отстраних проблема.На финал компресор-Nissense 430 лв ,радиатор с дехидратор-Nissense 202лв ,труд 170лв в сервиз в Хасково ,ако някой му се налага да свирка.Тотал 800 лв ,като цените на частите са с отстъпки.Мерси за помощта.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”