Колеги имам въпрос....
В понеделник ми умря акумулатора и го смених с нов. Досега всичко бе наред, но днес сутринта при 1 градус запали трудно от третия път и трябваше доста усилие. Дадох на контакт за около 4-5 секунди без да паля, както си знам, ама пак трябваше поне 4 секунди да задържа на стартер да запали от третия път. По таблото няма никакви индикации. На топъл старт е бомба. Обаждам се на сервиза и викам да не е от свещите, а той ми вика те се използват при минусови температури. Аз така и така ще му я карам, но бих искал да чуя мнения от вас. Искам да каже,че лятото на 2 пъти в интервал от 1 месец за около 10 минути ми светеше без прекъсване намотката за свещите на таблото. Никакви шумове или нередности не съм усетил.
Благодаря предварително
passat B5 TDI 1.9, 110к.с AFN проблем при студен старт
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем при студен старт passat B5 TDI 1.9, 110к.с AFN
Прочетете грешките!
Много вероятно е проблема да е от лоша центровка.Тази лампа не светва напразно.
Много вероятно е проблема да е от лоша центровка.Тази лампа не светва напразно.

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Провери си свещите.При +1 градус,трябва да греят.Виж дали стига до тях ток и им провери луличките.Направи тест при откачена букса на температурния датчик дали ще запали по-лесно.
тези мотори са с директно впръскване и до минус 10 палят макар и затруднено без подгрев .не е причината в подгрева
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Центровка! Моя съм го пробвал на - 10 пали на точка без подгрев. От центровка ми е правил проблеми, мръднах я с 1мм и е пушка.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Закачи я на Vag-com и виж за грешки. Според мен не свещите са ти проблема, а центровката.
Днес отива на диагностика и ще пиша за резултатите. Тази сутрин обаче при 0 градуса запали от раз:)
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Може и релето ти да се е*ава.При теб мисля че беше 219,на Голфа е 109.Нека го погледнат,щом се случва да мига индикацията за подгрев.
П.П.Може номера на релето и 109 да е.Не съм сигурен.
П.П.Може номера на релето и 109 да е.Не съм сигурен.

след всичко, единствения проблем се оказа изгоряла свещ....
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
morrigan1 написа:след всичко, единствения проблем се оказа изгоряла свещ....
Верваш ли си!??

Нема как да стане.

И вие сменихте само една,нали?Супер.
Не е от свещта.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Отговарям тука на колегата morrigan1 на личното му съобщение!
Едно здраво ТДИ не може да не пали от една изгоряла свещ!
Моята кола беше с 3броя изгорели свещи,но все пак палеше прилично,дори при ниски температури.Смених ги лятото,та за тази година да съм подготвен.
Лошото е,че може би "майсторо" е подвел колегата!?Важно беше какви грешки има записани,ама е важно за колегата,не за мен.
Едно здраво ТДИ не може да не пали от една изгоряла свещ!
Моята кола беше с 3броя изгорели свещи,но все пак палеше прилично,дори при ниски температури.Смених ги лятото,та за тази година да съм подготвен.
Лошото е,че може би "майсторо" е подвел колегата!?Важно беше какви грешки има записани,ама е важно за колегата,не за мен.

Не може да е от една изгоряла свещ-миналата година като вкарахме колата в сервиз, там ми казаха че са изгорели две свещи и барабар с заминалата гарнитура на главата ми смениха и свещите, но дори и с изгорелите свещи пак палеше в студеното само че не отведнъж а 2 пъти примерно, но си палеше.Вече с новите свещи пали без грам да се замисли.Мисълта ми е че дори и да имаш изгорели свещи пак ще палиш, вярно малко по- трудно но ще палиш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Че не е проблема в свеща е ясно, но е възможно и да няма грешки. 90% от "диагностиците" ще кажат, че всичко е наред, а от останалите 10% половината може да проверят центровката по ваг-ком, а на разпределителния вал никой. Отделно, че и помпата сигурно има нужда от регулиране и т.н.
Колеги, колата веднъж запали от втория път, иначе не е имало други проблеми това е......сега от раз..без да се замисля....ще пиша ако пак имам някакви проблеми....
Върни се в “Дизелови агрегати”