Половин метър черта(одраскано) или е..ти нацията сме!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Половин метър черта(одраскано) или е..ти нацията сме!!

Мнениеот WasteLand_TD » Пет 18 мар 2005 23:17

Здравейте колеги и колежки.....
Днес видях нещо, което помрачи иначе доброто ми петъчно настроение.А както се разбира от заглавието видях че колата ми има половин метър черта на задния ляв калник - най вероятно направено с ключ.Не знам дали е станало снощи до блока или днес до работата ми но къде е станало няма значение.....
Задавам си въпроса що за п...ка м....на е бил този индивид да мине и тегли една черта на колата ми.Какво печели той от тази работа???Що за съзнание носи , какво удоволствие е изпитал като го е направил.
Хайде, тез дето крадат, крадат поне някой лев да вземат, с някаква цел го правят.Не че ако ако набарам някой да краде няма да му вкарам топките в г..за.Но може да каже - за пари бе за пари бе бате за дрога да може немощното ми тяло да преживее още някой друг ден.Ами да минеш и да одраскаш(или нещо от сорта) някоя кола - какво ще кажеш бе да е.а ма...та мр..на да е.а.
Това е някаква абсолютна гавра с нечия собствност.От някой мръсен завистлив гнусен червей.Просто ей така.И да кажеш че съм спирал на чужди места - не - просто ей така си я драснаха.На съквартиранта ми Пасата също преди година на предния калник изяде една подобна черта.Преди това Астрата ми също.Да е.а ма...та ви мр...на да е.а.Все си мисля че тези неща разни тинейджъри хлапаци ги правят нооо откакто ми откраднаха пластмасовите решетки от бронята,и ми казаха че възрастен мъж с по4ти бяла коса ги взел(бях пуснал тема преди, с номера на колата даже Голф3) вече си мисля че всеки би могъл да ги прави тези работи.
Абе добре бе каква е таз работа бе деба маааму деба.Кви са тия работи бе.На един емблема ще му откраднат, на друг надпис, на трети лайсна.На вектрите страничните огледала крадат като топъл хляб.Абе каква е таз циганска нация та такива неща да краде.Всеки ден като се качвам на колата гледам дали емблема дали лайсна ще си е на мястото.Това е излагация бе баси.На астрата два пъти шофьорска чистачка са ми крали.Бахти 4-5лв са едни чистачки.Трябва некъдърник да си , ръцете да са ти в задника та едни чистачки да не можеш да си купиш. Айде касетофон нещо както и да е,ма колко ще спестиш като откраднеш чистачка или надпис бе.Та като откъртиш надписа с отверка че и по големи поражения оставяш мърда с мърдата ти.Колко чест и достойнство трябва да са ти останали та такива работи да крадеш бе.Мен да ми кажат, ето на открадни никой няма да те види , ми че мен ще ме е срам от себе си - все едно съм некъдърник та не мога да си купя нещо елементарно.
Когато ми откраднаха решетките от бронята и ми беше кофти(знаете какво е като ви посегнат на собственост) го споделих с една моя позната дето е в Германия.Та ми каза, че като споделила с нейни познати там(немци) какво ми откраднали на тях им било доста чудно що се крадат такива работи.Кво няма бе ба4е то бива манталитет то бива чудо.Не че ще забогатее с 10-20-30лв ама що да се набутва! Скапана Бай Ганьовщина!!!!!
Та в тоя ред на мисли се пренасям към един така да се каже по-глобален въпрос - що бе мама му стара сме една от страните на последно или там на последните места в европа - що така бе да еее все на българина не му върви, все го е...т.
Що оня ден гледам че по цени на тока задминаваме Франция а заплатите са ни 15-20 пъти по-ниски.Все ядем к.ра.
Все отвън ни били виновни, все ала-балаааа.По телевизиите, медии коментират,анализират,казват,преценят.
Абе никъде не чух някой да предположи,не каза че цялата тази работа идва може би от самия народ, от неговия манталитет - да играе на дребно, да играе - всеки за себе си.Ама ако в един футболен отбор всеки играе за себе си какво става....е..т го тоя отбор.!?!?
И народа не може да го разбере това щото е прост(Това си е лично мое мнение - нека никой не го приема лично).Ако някой нарича българина умен, а той по-скоро е по Андрешковски хитър това за мен не е умен народ.Да ДОПУСНЕ този народ да бъде на едно от последните места по жизнени показатели! - това е критерий за това което представлява този народ - това му е мерилото.
Ааа ууу българина бил умен,трудолюбив,предприемчив - окей - нека теглим чертата и видим къде сме - еми почти на последно място сме.
И някой ще каже - ама нееее, тва щото сме били под робство и ала-бала.Е добре - ама защо сме били под робство, защо сме допуснали това нещо.Били сме на три морета голяма сила ала-бала, що не сме останали такива.Ами разединили сме се били вътрешно(някой по-добър с историята да ме поправи ако греша)......ее тогава ше ядем пат.....та.Както и да е , друг ще каже - ама то комунизма щото.....нали...Ееее кое на комунизма ни дръпна толкова назад.Дали толкова лошо наследство ни остави комунизма!?!? Огромни заводи построени без пари.Ама били те неефектевни - еее са глупости някой да ама и Аеца ли , и Нефтохима ли.Ама трябваше да се обяват пове4ето за неефективни та да се разпродадат на безценица и много от тях да се закрият като губещи, та да може запада да няма конкурент и да си продава на воля.ЛИКВИДАЦИЯ.И Америка да каже на Филип Димитров преди години - недейте така, не произвеждайте оръжие, че не е хуманно, а самата тя да бълва оръжие.
Ама нали се сещаме, че това без подкрепата на българските правителства т.е. С БЪЛГАРИ начело това ограбване не може да стане.Никой не е дошъл насила да ни ограби.Ние сами си се ограбихме т.е българи ни изкрадоха.Еми и аз да имам 10-на богати приятеля ще държа другите бедни та ние да богатеем.Точно това правят богатите страни.Нали някой за да е богат друг трябва да е беден.Щом позволяваме.
Как така други страни от соц.блока дръпнаха напред , как така те решиха, че не ЛИКВИДАЦИЯ и "построяване отново" е пътя към просперитета и успеха.Манталитет,самосъзнание му викам аз.
Българина го раздава хитър, ама накрая той е наеб...я.
Ми само като видиш кривите,прости муцуни на повечето на депутатите ми става ясно кой какъв е - никаква одухотвореност никаква представителност - типичен "тъмен балкански субект" както беше казал някой дошъл с едната цел - да "лапне" нещо ако може или поне да поживее на гърба на стадото.Когато на тях думата чест,достойнство и МЪЖЕСТВО са непознати думи нищо градивно и положително за народа не може да се очаква.Произнасям думата МЪЖЕСТВО с големи букви и тя е много важна, защото едно време е значела много ама много.Защото истинския мъж много се отличава от шайката плъхове който се наричат властимащи имащи за цел да си напълнят търбусите и джобовете без да се замислят ще се отличат ли с някое дело, ще оставят ли нещо след тях градивно за което хората ще си спомнят и говорят след времес добро и с ВЪЗХИЩЕНИЕ!!!
Ама какъвто народа такива и управляващите!Май май народа не му дреме какво правят с него.
"Народе!?!?!" бил написал точно по този начин Левски в тефтерчето си(наскоро в Труд писаха за него) демек ало къде си бе народе, искаш ли ти да се дигаш на бунт или не!?!?!? Обикалял той ала-бала народа си лежи и спи.
Не ме разбирайте погрешно, че плюя всички тези и управляващи и хора, там някъде има и много свестни които се опитват да направят нещо и се борят за доброто на нацията но изглежда са много малко като процент имайки предвид състоянието на родината ни.
От всеки един от нас зависи бъдещето на БГ колкото и странно да ни се струва.Дано пове4ето сме от "добрите"
Дано някой не си помисли, че заради една черта говоря така.Това са дълго насаждани емоции които исках някъде да споделя.Майната и на колата и на чертата , продава се, купува се друга.Ама работата е не пак 12-13 годишен "звяр" а нещо ново,хубаво дето със стандарта в БГ в момента не става!Дано за децата ни има, дето не ми се вярва много много.Дано успеем поне маааалко да се приближим до богатите страни.
Respect

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пет 18 мар 2005 23:27

Колега, успокой се!
Сипвам си още една чаша вино и пия за твое здраве. Искрено съжалявам за колата ти, и аз бих се чувствал по същият начин, но ние да сме здрави, колата ще се оправи!
Трябва си здрава ръка в тая нашата България, която хем да наказва виновните, хем да насърчава спазването на писани и неписани правила!
Хайде наздраве

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 18 мар 2005 23:40

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 22:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 18 мар 2005 23:48

Ама нали се сещаме, че това без подкрепата на българските правителства т.е. С БЪЛГАРИ начело това ограбване не може да стане.Никой не е дошъл насила да ни ограби.Ние сами си се ограбихме т.е българи ни изкрадоха.

Вече 16 години ни е..т от наще си и лошото е че ние продължаваме да се нагласяме, надупваме и навеждаме все по-надолу.....
Започна един и видя че сме податливи на "приватизация" и т.н. и като ни подкараха наред всички. После се сърдиме на "царя", че ни излъга. Че той не е виновен човека че гледа да си уреди живота - неговия и на децата си. Но кой е виновен ..... койййй, ами ни е сме си виновни, ние гласувахме за него, същите гласувахме и за Костов.....
Дали ще е така, ако не следващите избори примерно 60-70% решът да не гласуват... може би, но няма такова нещо у българина, той е воден за носа /между другото много по-възрасно хора мислят че ако не гласуват щели да им спрат пенсиите, щели да им вземат незнам си кво.!@#!/. Лошото е че 1 или като цяло "малко" хора нищо не могат да направят или могат на думи, но не и на действия.
Не ми се пише вече щото ми е късно, но иначе темата ти е хубава, но надали и 1000 страници ще стигнат да се опише всичко.

А по въпроса за колата - в един сучай е направено от някой който ти има зъб за нещо, а в другия случай от злобен, завистлив непознат който е на принципа "Не е важно на мене да е добре, а на Вуте да му е зле". Име и 3-ти вариант - някое дете, но тука вече идва по-лошият въпрос "От къде тази агресия у подрастващите", ама като помисля малко 15 годишни умишлено убиват хора, та защо някое 8-9 годишно да не ти надраска колата например.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 18 мар 2005 23:52

Дано да ти е олекнало, все пак живота е тежък навсякъде, но в България ние си знаем как е. То затова 1 милион българи не са в страната си...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 18 мар 2005 23:52

П.С. Другия път като се изнервиш, кажи ще ти дам номер да звъннеш, да си излееш мъката, като гледам колко си изписал сърцето ме заболя.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Съб 19 мар 2005 10:33

За почти всичко, което си написал, си прав, за съжаление. За конкретния случай - никой ти няма зъб, щото това е масово явление. И аз съм пострадал и на двете коли. Просто и моите стоят на улицата, а не на платения паркинг. Имаш мозък в главата, няма нужда повече да обяснявам. Но аз пък напук си ги държа пред блока. Не съм си купил кола, за да ходя после пеша после 500м в калта или студа, или да мисля дали някое куче няма да скочи на гаджето ми. Мога да си купя и нова кола, но това не е държава. Да няма закон с наказание за кражба на кола или за рекет - бахти и боклуците са тия държавни служители. Днес в Капитал много добра редакционна статия за войната на пътя и КАТ. Ако някой може , да я постне като важна тема, че сега нямам време. Ако не - ще опитам тия дни да го направя. Това последното във връзка с есето на Wasteland

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Нед 20 мар 2005 12:57

хех съквартиранта ми дойде с пасата до работата ми (в неделя ба4кам) да пием по кафе и какво да видим на капака отзад - по цялото му дължина от надписа вдясно през емблемата до левия край една яка черта :)
лелее полудя :) и подозираме че пенсиите около блока дето все се ядосват на колите могат да ги правят тези мизерии.
Вчера като паркирал един дъртяга казал : еййй аман от тези тука.
А ние имаме точно един приятел от пенсиите иии сега ще идем да поразпитамееее :D :D :D

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 20 мар 2005 13:32

Абсолютно съм сгласен с тебе, братче, сами сме си виновни до дупка за това, което става и на никого не му пука какво ни е положението независимо от всичките мизерий... Сами сме си паднали под турско робство, сами сме позволили на комунзма да дойде, и двете световни войни сме били на губещата страна... нямаме загубена битка, но нямаме и спечелена война... Просто този народ е готовански и все чака някой да дойде от някъде и да го оправи в добрия смисъл на думата. Но какво става? Най-често идват и го оправят в лошия смисъл... злобата си е злоба, независимо дали е от някакво недорасло тийнейджърче (поради липса на родителско възпитание) или от дърт пенсионер, който го е яд на това, че не е живял хубав живот, и за което сам си е виновен... и аз имам една голяма черта от лявата страна и съм сигурен, че не беше така като я взехме колата. Но поне не се забелязва много... колко мнения съм писал и аз за емблемите, за тасовете, за фарчетата... много си прав, че нищо няма да спечели, като ми вземе единия тас или емблемата, но ще ми направи мръсно, и това му доставя някакво садистично гадно удоволствие. То е като наркотик за този вид хора... като откраднат и си представят колко ядове причиняват, и как остават безнаказани... избиват яко комплекси.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 20 мар 2005 13:42

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 22:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 20 мар 2005 16:32

Пенсионер да драска кола като малко пишлеме Screwy Виждал съм един пенсионер на 80 години да гони наркоманите от квартала с водопроводна тръба задето стъпват на пейката пред блока, даже фрасна единия, а едно време тичаше след циганите с едно дърво и те се бяха отучили да минават покрай блока, много е луд тоя :D Това с драскането ако се окаже истина, надминава всички граници :!: Ще ме е срам да се наричам българин :evil:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 20 мар 2005 16:40

не подценявай старците...
има луди глави...
по цял ден се чудят какво да направят...
в стария квартал с една бабка 6-7 месеца спорихме затова да си махна чинията от моя балкон пречела и..
луда... и всеки ден махни си чиният махни си я...
нема какво да правят и откачат един друг пък по цел ден бичеше колчета по тротоарите да не паркират коли на другия ден ги няма тоя пак бичи...

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 20 мар 2005 17:40

Ма те тия явно са психично болни :wink:

Потребителски аватар
PESO_G40
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESO_G40 » Нед 20 мар 2005 19:58