Трябва ли да поскъпнат винетките?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Да, стига да знам че парите отиват по предназначение
38
19%
Да, по-добре да давам още 70 лв отколкото да правя очакване всяка година
3
2%
Не, защото не знам къде отиват парите
100
51%
Не, много са скъпи тия винетки
46
23%
Не знам
1
1%
Не ме интересува, аз винетка не слагам
2
1%
Друго
6
3%

Общо гласове: 196
Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот Xaxy » Чет 05 ное 2015 16:01

tomata написа:
Xaxy написа:Шъ караме без винетки,това ще бъде решението :mhihi

Едно аверче,вече 4-та година кара без винетка,студент е в София и си кара колата без винетка. Ходи разкарва се из БГ,без никой да го закача :mhihi

Тоя пич те пързаля нещо или е полицай. Много рядко да се влиза в София и да няма полицаи.

Ами той учи в момента в Симеоново,затова не му дреме за колегите му... Вика,че поечето карали без винетки...

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 05 ное 2015 16:09

Ако станат 145лв. много скоро ще се появят качествени ментета за по 50 лв :c020

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 05 ное 2015 16:11

Ако направят 150 лева винетките, няма да си купувам и ще карам без, **а* съм ги !

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 05 ное 2015 16:16

В едно недалечно минало и Симеон Дянков беше планувал ''ударно'' вдигане на акцизите на алкохола и цигарите с обещанието че приходите от тях отивали за здравеопазване и спорт,а пък още в средата на същата година здравната каса свърши парите ,за спорта всички виждаме какво е положението...Много ми се ще да не съм прав,ама като гледам досега как се ''усвояват ''приходите от винетки незнам ако се вдигнат, колко по усърдно ''усвояване''(присвояване) ще започне. :mhihi

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Чет 05 ное 2015 16:17

Дори и да приемем факта, че се съгласим с такса от 145лв. остава въпроса защо тя не може да се плати разсрочено както гражданската отговорност? Нима всеки може да си позволи в началото на годината да отдели 145лв наведнъж?

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 05 ное 2015 16:30

Ми то тия дето го предлагат, могат бе, колега! Сигурно на половината фОрОм могат да платят винетките - даже няма и да усетят...

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 05 ное 2015 16:37

Ама не е там въпроса бе колега. Въпроса е защо изведнъж и защо от 67 на 145 лв? Не можаха ли леко полеко да ги вдигнат цените - примерно с по 20 лв на година. И друго- дълбоко се съмнявам и 300 лв да станат, да се подобрят пътищата в България. Мен е за това ме е яд- плащаш всичко, накрая пак кратери по пътищата....
И друго- защо като си купиш ГОДИШНА ВИНЕТКА юни месец, тя важи до 31ви януари :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 05 ное 2015 16:59

Към протестиращите полицаи :
Разваляйте седенките и се прибирайте спокойно по РПУ-тата, пари за заплати, надбавки, добавки, 20-та и 25-та заплата се намериха, ще ги вземат от Нас, проблема е решен. Спокойно може да продължите с ежедневните си задължение и занимания по-опазване на господарите, робите ще плащат :smile

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 05 ное 2015 17:04

Понеже работя на място, в което винетки се продават откакто ги има, това беше първото нещо, което ми направи впечатление. После се замислих, че годишна винетка означава, че важи за годината, в която е отпечатана. А абсурдът е, че важи 13 месеца, ръйш ли - до 31 януари следващата година...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 05 ное 2015 17:30

Ще ги направят 97 лева, за да няма рев, сълзи, и сополи и всичко ще приключи. Следващата година, пак повишаване, и т.н. А ние ще си караме по надупчените емнайсекласните пътища.
Истината е, да не се купуват, ама масово! Никой да не купува! Няма как да сложат АКТ-ве на всички :mhihi Ама това няма как да стане, щото никога не сме били единен народ.
Мен не ми пречи цената, а това, че няма да има никакви резултати. Само ще си плащаме!

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 05 ное 2015 18:11

Само ни подбъзикват отляво,отдясно-данък върху нездр.храни,по-скъпи винетки ,орязване на заплати в полицията и гледат къде ще поддадем.

Потребителски аватар
krasimir.ds
Автомобил: vw golf 2
Двигател:

Мнениеот krasimir.ds » Чет 05 ное 2015 18:13

BG_Golf4e написа:Проблемът не е 150лв или че някъде имало и по-евтини винетки! Проблемът е,че в България се позволи и наложи, всеки да иска и да се качва на автомобил - хора с основно образование (#какво), ученици и студенти (мама и тати ще реват сега х2 коли за да ходи на у-ще\лекции),безработни младежи(голям брой притежават кола и са на социалки или им снасят мама тати баба село да закърпят месеца),пенсионери(малки им пенсиите но идват с автомобил),нисък клас работници и служители на процент(малки им заплатите 400-500лв) и тн. Тук първо имаш кола и чак тогава гледаш, че имаш малък доход.После се сещат,че трябват пари за нея,чудиш се от къде да вземеш 20лв за нафта,какво евтино масло и гуми да сложиш(или пък другата крайност да слагаш най-доброто и да се чудиш как ще изкараш месеца).А дали изобщо реално колата ти е нужда,дали може да си я позволиш без да се лишаваш от нищо... :no
1\3 са за слизане от колите :twisted
Да се реве за 50лв отгоре - вместо да правите годишно 10000км,ще минете 9800,а останалите 200(до магазина) пеша (по-здравословно е).Гражданската и тя е 150-200лв и ще скача,но за нея не се реве.Каско 100-200-300лв се прави на 10-20годишни коли и не се реве :mhihi Реве се срещу държавата - данъци,винетки,акциз цигари и гориво :Mr Green Fun
За съжаление искаме коли,но ситуацията в България е такава,че не може да си я позволим :eek Примерно в Пловдив (а и другаде) се направиха велоалеи из целия град,ама никой не слиза от колата (и всеки хейтва,че са безсмислени) - и сме тръгнали да се сравняваме с манталитета и демокрацията в Швейцария,Холандия,Дания и тн #слезотколата #доработасколело :Mr Green Fun

Значи според твоята желязна логика коли трябва да карат само богаташите и вип персоните,а хората с 400-500лв. заплати да лягат да мрът, ТАКА ЛИ????????? Браво!!! Разликата в нашия манталитет и този на хората от Швейцария,Холандия и Дания ,които си дал за пример ,е че те няма да позволят така да ги правят на маймуни и да ги сцепват от данъци и високи цени. Да сравним първо нашите доходи с тези на западноевропейците, и тогава цените на винетките!

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 05 ное 2015 20:03

Абе ти да не си някой държавен служител на бюджетна заплата,че разполагаш с такива ''статистически'' данни : колко трябва да слязат от колите,колко са нискоквалифицираните работници,за каква заплата работят и т.н.?
Щото на бюджетните служители от такива ''опции''като винетките и акцизите им идват заплатките и осигуровките(полицаи и военни) -пак за сметка на ''нискоквалифицираните''работници с 400-500лв.заплата,дето фиша им в графа удръжки са наредени толкова абревиатури ,че наистина трябва да си с висше образование да ги разбереш.Ама при държавния служител тая графа въобще я няма...А сега ми изкарай и статистика колко ''висококвалифицирани''служители работят на държавна сметка,на каква средна заплата и за чия сметка са им осигуровките и тогава ще ти стане ясно защо ''се реве срещу държавата''...Аман от хрантутници и заплатаджии :thumb_down

Последна промяна от gergeto на Чет 05 ное 2015 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Чет 05 ное 2015 20:25

Тук при нас в КЖ, обмислят да правят някакви протести :mhihi

Аз им предложих, да не си купуваме винетки и да видим, ко ши прай хубавата ни държава тогава, дали няма свалят цените обратно, ама те ще праят протест :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
krasimir.ds
Автомобил: vw golf 2
Двигател:

Мнениеот krasimir.ds » Чет 05 ное 2015 20:52

Колега, така както си цитирал,излиза че това колко хора трябва да слязат от колите съм го казал аз, а моето мнение е точно възмущение от това изказване от началото на темата,което съм цитирал цялото в моя пост.
gergeto написа:
krasimir.ds написа:1\3 са за слизане от колите
Да се реве за 50лв отгоре - вместо да правите годишно 10000км,ще минете 9800,а останалите 200(до магазина) пеша (по-здравословно е).Гражданската и тя е 150-200лв и ще скача,но за нея не се реве.Каско 100-200-300лв се прави на 10-20годишни коли и не се реве Реве се срещу държавата - данъци,винетки,акциз цигари и гориво

Абе ти да не си някой държавен служител на бюджетна заплата,че разполагаш с такива ''статистически'' данни : колко трябва да слязат от колите,колко са нискоквалифицираните работници,за каква заплата работят и т.н.?
Щото на бюджетните служители от такива ''опции''като винетките и акцизите им идват заплатките и осигуровките(полицаи и военни) -пак за сметка на ''нискоквалифицираните''работници с 400-500лв.заплата,дето фиша им в графа удръжки са наредени толкова абревиатури ,че наистина трябва да си с висше образование да ги разбереш.Ама при държавния служител тая графа въобще я няма...А сега ми изкарай и статистика колко ''висококвалифицирани''служители работят на държавна сметка,на каква средна заплата и за чия сметка са им осигуровките и тогава ще ти стане ясно защо ''се реве срещу държавата''...Аман от хрантутници и заплатаджии :thumb_down

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”