Здравейте колеги, днес ми се случи една неприятна случка.
Докато си карам ми се замириса на изгоряли.
Спрях да видя кво се слува и забелязох че от предната дясна страна пуши жестоко.
Поизчаках малко време докато спре да пуши и реших да сваля гумата зада разбере от какво точно може би пуши защото идваше от диска.
Когато свалих гумата видях че дискът е посинял, издаваше страшна топлина не както обичайното и миришеше на изгоряло запалено.
Поогледах и видях че накладките не се отделят от диска, при напомпване на спирачките.
Искам да ми кажете от какво се поучава този проблем. Дали е от апарата ако е задържал или незнам.
Благодаря предварително .

Голф 3 - посиняващ спирачен диск
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Re: Голф 3 - посиняващ диск
Имаш проблем с водачите вероятно. Разглобяваш, почистваш, смазваш и сглобяваш. Ако ти се струва сложно => в сервиза и ще свършат работата вместо теб.
-
- Автомобил: VW Golf 3 GL
- Двигател: 1.8 - 90hp - 1993
Ясно, ще разглобявам да видя дали е от тях и ще направя този процес който ти казваш.
Благодаря
Благодаря
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
След такова 'изпичане' на цилиндърчето не е ясно дали подлежи на ремонт. Най-добре си потърси здраво цилиндърче (спирачен апарат). Вероятно си опекъл и лагера на главината , така че очаквай скоро и смяна на лагер.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Освен водачите, проблем е и гумения сегмент на цилиндъра. Вадиш буталото, почистваш с шкурка 800 - 1000, сменяш сегмента, смазваш водачите и си готов.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”