Нов внос или от частно лице

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
ko_drugo
Автомобил:
Двигател:

Нов внос или от частно лице

Мнениеот ko_drugo » Чет 05 ное 2015 15:10

Тъй като ми предстои да купувам кола се зачудих при кой вариант има по-голям шанс да попадна на що годе здрав автомобил.
Ако търся по автокъщите с техния нов внос или ако гледам обявите на частни лица? Все ми се струва, че при нов внос има по-голям шанс да се попадне на сериозна повреда, блъскана кола и т.н., но какъв е вашият опит?

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Re: Нов внос или от частно лице

Мнениеот Rat Fink » Чет 05 ное 2015 16:25

В почти всички авто къщи търговците са изпечени лъжци, може и да има хубава кола ама как да му имаш вяра. От човек съм си купувал и четирите минали през мен автомобила и според собственика и разговорите с него може да прецениш горе-долу какъв е човека, дали е сериозен, колко пари има и т.н. все фактори, които определят как е поддържан автомобила. Някак си предпочитам хората да са от голям град, с хубава работа и т.н. :mhihi На разни младежи в бмв-та, сеатчета и голфове нямам вяра :horror

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 05 ное 2015 18:06

Вяра не можеш да имаш на никого! До сега не съм срещнал човек, да каже "Моята кола, не е хубава не е за теб" избери си друга, виж колко много се продават на пазара :mhihi Всеки си хвали неговото! Нищо лично, но да чакаш някой от форума да ти избере колата, е мега не сериозно! Не искам да те убидя, нито колегите, но трябва да знаеш какво търсиш! Аз те съветвам, първо да споделиш за какви пари търсиш кола, и от там ще се разбере какви са ти шансовете за "Що годе читава кола" и колко са голями.
Ако парите са над 5к. лева, може да рискуваш за нов внос. НО ако са по-малко, по-добре от човек.
Аз втора кола взимам от човек, поради простата причина, че не си харесах от автокъща. Парите ми бяха под 5к лева. Но ако се надяваш, да купиш кола, по която да не даваш пари, за ремонти и подръжка, лъжеш се! :c020

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Чет 05 ное 2015 22:03

По принцип е както ти падне.Аз купих моя бус от собственик в България,защотоо по автокъщите бяха само гробници.Поне му видях всичките косури не беше "лачен".Успех на късмет е всичко.

ko_drugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ko_drugo » Пет 06 ное 2015 10:43

Като цяло ми потвърдихте подозренията, че по-добре да не губя време по автокъщите :exclaim , така че благодаря :smile
Ще се радвам да чуя и други мнения ако някой има какво да каже :smile

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 06 ное 2015 12:12

Покупка от частно лице какво ще ти гарантира, че някой друг преди теб се е набутал да си купи кола от автокъща, ремонтира я е основно, наливал и е масло от 100лв. и ти я продава перфектна за годините си, със заучената реплика " сядаш и караш " нема такъв филм :biggrin

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Пет 06 ное 2015 12:57

forski написа:Покупка от частно лице какво ще ти гарантира, че някой друг преди теб се е набутал да си купи кола от автокъща, ремонтира я е основно, наливал и е масло от 100лв. и ти я продава перфектна за годините си, със заучената реплика " сядаш и караш " нема такъв филм :biggrin

Моята корса в момента е точно такъв филм, само дето не я продавам, но на приемлива цена бих я дал, щото ме сърби :mhihi
Така че може да се намери автомобил със сменени доста неща, докато тези в автокъщата ти казват сменени ремъци и всичко, а всъщност нищо не са пипнали освен да измият двигателя добре, да намажат с мазното лустро ремъците и гумените съединиения... е не мерси.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 06 ное 2015 13:06

Категорично съм за, да е от тукашен собственик, особено, ако колата се кара до последно! По себе си съдя, че няма как да не я поддържаш, поне на минимума, ако искаш да я ползваш! Да не говорим, колко спестяваш от екотакса, ГО, ГТП, винетка!
При автокъщите има едно измиване, лустросване, и куп лъжи, как е най-добрата, поддържана все в "оторизирани" сервизи, всичко сменено, все 90 годишни бабета са ги карали, и то, изключително малко, и т.н.! Сякаш някой е викал автоджамбазина, да гледа, как минава преглед и поддръжка в сервиз, та знае такива подробности!

ko_drugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ko_drugo » Пет 06 ное 2015 13:19

И да поясня - под "читава кола" разбирам такава, която не изисква смяна на предницата, нова скоростна кутия и основен ремонт на двигателя през първата седмица след покупката. Ясно, че каквато и кола да взема съм предвидил смяна на консумативи и някой не сериозен ремонт преди да я карам спокойно :wink

Продължават да се трупат добри мнения за "частните лица"

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 06 ное 2015 13:19

Хора всякакви, гаранция и доверие мога да имам на 4-5 човека около мен, всичко останало си минава по-стандартна процедура. Всеки си гони личния интерес, и както автотърговците спестяват информация и позамазват тук-там повреди и дефекти по-автомобила, така и т.н.частни лица щом са си обявили автомобила за продажба гледат максимално бързо да се отарвът от него на възможно най високата цена която могат да вземат.
Според мен може да направи много по-голяма грешка ако купи кола на юнашко доверие от частно лице, само защото то по-презумция би трябвало да се е грижило максимално изрядно за автомобила си, отколкото да я купи от автотърговец със цялата мнителност и проверки които съпътстват подобна покупка.
Ако една кола е купена от автокъща блъсната, китосвана и правена, тя така и ще бъде продадена в последствие на следващия мераклия, а ако човека решил да спестява от ремъци и филтри... звучи несериозно.
Финансовото положение на болшинството от хората е такова че наистина подържат колите си санитарния минимум за движение по-пътищата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 ное 2015 23:19

Лично аз за последните 2 години си продадох Голф МК4 и после МК6 в повече от перфектно здраве и обслужени до последния детайл. Малко хора правят подаръци като мен, но има и такива машини на пазара. Най-малкото автомобил който е регистриран, с номера и ГО, може да се кара и прегледа доста по-обстойно.

Колегата да има предвид че 90% от обявите в които пише "частно лице", са дребни джамбази, на които не им се плаща таксата в мобиле за регистрация като авто къща. Успех. :th_up

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Съб 07 ное 2015 7:34

въпрос на лични предпочитания. аз предпочитам частно лице. и при двата варианта човек може да попадне на гробница. и трябва да си отваря очите.

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Сря 11 ное 2015 12:16

Здравейте, колеги !
Моето мнение е ,че "читава кола" за простосмъртни от порядъка на 5,6 хилки, чийто графа влизам и аз е смешно да се говори.
Може да се съглася, че обсъждаме НЕЩО във движение.
Хватката е да се подбере по малкият боклук, защото колата втора ръка е точно това !
Подкрепям мнението на колегите за покупка на автомобил от частно лице.
Защо?
Малко или много все нещо е сменяно по автомобила.
Давам личен пример със предишният ми автомобил закупен от Нов Внос от автокъща и настоящият от частно лице.
Първият автомобил беше гол и бос в буквален смисъл на думата, не се сещам за нещо, което да не съм сменял, като започна от чистачки и завърша до такси, обслужване, гуми и прочие.Всичко това си е 100% кожодерство.
Сегашния ми автомобил от "частно лице" закупих със платени такси ГО,Каско, ГТП и Годишна Винетка, напълно обслужен с почти нови гуми и т.н. Предишния собственик директно ми заяви, караме колата където кажеш, пробваш и тестваш колко искаш, има ли проблем или нужда от смяна на нещо в сервиза е за моя сметка.
Това, ако го каже джамбазин или не си в България или във друго измерение !
Ходенето 3 месеца и обикаляне из родните "перфектни" търгашокъщи ми излезе като разход на стойност малко над 300 лв.Не включвам потрошените нерви, разправии със симпатяги, яростно опитващи се да си пробутат отпадъка и т.н.
Всеки сам да си прави изводите, но аз кола, която не е от представителство на марката или частно лице няма да взема.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и малко или много да съм помогнал на колегата.
Успех ! ! ! :th_up

ko_drugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ko_drugo » Сря 11 ное 2015 13:26

Благодаря на всички за мненията :) Гледам има обяви уж от частни лица, а по снимките се вижда автокъща или директно пише нов внос. Случвало ли ви се да попаднете на фалшиви обяви от уж частни лица?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 ное 2015 14:14

hooligan_sk написа:Лично аз за последните 2 години си продадох Голф МК4 и после МК6 в повече от перфектно здраве и обслужени до последния детайл. Малко хора правят подаръци като мен, но има и такива машини на пазара. Най-малкото автомобил който е регистриран, с номера и ГО, може да се кара и прегледа доста по-обстойно.

Колегата да има предвид че 90% от обявите в които пише "частно лице", са дребни джамбази, на които не им се плаща таксата в мобиле за регистрация като авто къща. Успех. :th_up

Чети де

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”