Трябва ли да поскъпнат винетките?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Да, стига да знам че парите отиват по предназначение
38
19%
Да, по-добре да давам още 70 лв отколкото да правя очакване всяка година
3
2%
Не, защото не знам къде отиват парите
100
51%
Не, много са скъпи тия винетки
46
23%
Не знам
1
1%
Не ме интересува, аз винетка не слагам
2
1%
Друго
6
3%

Общо гласове: 196
Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот Xaxy » Пет 06 ное 2015 22:07

Като говорите тук в форума, ще опрайте ли нещо? Излезте на вън, изкажете си мнението то тук в форума лесно, секи пише кот му падне.... Няма да купувате винетки, проблема тогава ще се реши.... Но проблема в БГ е, че не сме единни...... :death

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Пет 06 ное 2015 22:15

BG_Golf4e написа:Що не протестираме срещу ниските заплати,а сме тихи и спим :question

Щото те никога не са били високи..
И има огромна разлика между 10лв всяка година и 70лв на всеки 7.. Поне за нас - хората от "простолюдието", щото ти явно не си такъв..

А и при сегашната ситуация с обществения транспорт последната дума, която би описала един автомобил е "лукс"! Щото не искам всеки път, когато приятелката ми иска да си отиде на село и се качи в автобус или, да не дава Господ, влак, да треперя дали няма да се съберат 20 мангусти (без извинение, това може да мине дори за комплимент..) и да й направят нещо.. За кражба не говоря... И ти искаш да ми кажеш, че понеже не ща да плащам двойно за възможността легално да си троша окачването и пломбите, трябва да махна колата и да се кача на автобуса или на влака... Ми извинявай, ама все още съм с всичкия си... Ако ти не си, заповядай!

А хората, които не работят в големия град, а живеят там?? Или понеже има 2 автобуса за целия ден, дай да ходим на работа два часа преди началото на работния ден и да си тръгваме по обяд, че да можем да си спим вкъщи?!
Тия, за които колата е лукс въобще не ги бърка колко струва винетката.. Все пак S класата е регистрирана като N1 и плаща 20лв данък, че да не е без хич...

Не смятам да ти обяснявам колко стоки ще скочат, щото доставчиците ще кажат, че заради скъпата винетка им се повишават разходите и трябва да ги избият от някъде...

А колко ще станат билетите за междуградски транспорт?! Някой по-назад в темата беше дал пример с цената на Бургас-Слънчев бряг, която е 6лв... Ако не знаеш какво е разстоянието, има Гугъл...

Та така, извинявам се за острия тон ама това е тъжната действителност у нас.. То затова толкова хора бягат навън...

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 06 ное 2015 22:27

Bro0z3r написа:Не смятам да ти обяснявам колко стоки ще скочат, щото доставчиците ще кажат, че заради скъпата винетка им се повишават разходите и трябва да ги избият от някъде...

Много добро попадение :th_up , зашото на един камион винетката не е 150 лева, ама сега като паднаха цените на горивата стоките не съм забелязал да са паднали пропорционално ценово, а пък вдигнат ли се горивата веднага цените се вдигат понеже транспортирането им се оскъпявало... :rolleyes

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 ное 2015 22:30

Такива теми представляват много интересен социален експеримент.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Пет 06 ное 2015 22:39

nokiangage написа:
Bro0z3r написа:Не смятам да ти обяснявам колко стоки ще скочат, щото доставчиците ще кажат, че заради скъпата винетка им се повишават разходите и трябва да ги избият от някъде...

Много добро попадение :th_up , зашото на един камион винетката не е 150 лева

За информация , бащата кара Ивеко Тракер "Самосвал евро 4 2007 г." винетката е 1300 лв :horror :horror

Потребителски аватар
Супер Ицо
Автомобил: VW Golf MK4 GTI
Двигател: AUM 2001

Мнениеот Супер Ицо » Пет 06 ное 2015 23:20

Капка по капка и чашата прелива. И вече тотално преля,че и наводнение направи. Още 2 години имам да уча,отделно уча и програмиране и нямам търпение тези 2 години да минат и да се разкарам от тази държава. От написаното става ясно,че съм против. Или ако ще ги правят скъпи,първо да направят пътища за да има основателно причина за по-скъпите винетки, пък тогава да ги оскъпяват,това е моето мнение.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 07 ное 2015 0:28

Какво преля?!? Наскоро имаше избори. Видя се, че хората са доволни и искат още. И си го получават. А и другите покрай тях.

Какво да излизам на улицата да протестирам като е ясно, че болшинството искат точно тази България, в която живеем в момента. Ако хората искаха промяна, нямаше да са такива резултатите от изборите.

Остават вариантите или да си плащаш на мафията чинно да "строи" и да прибира повечето пари и да кара ферарита, или Терминал 1 или 2. Слепи ли сте?! Или спите?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 07 ное 2015 0:39

BG_Golf4e написа:Трябва ли да поскъпнат винетките? Какво е това заглавие - естествено,че НЕ всеки ще каже :mhihi Не ми е приятно да давам двойно :Mr Green Fun
Но доста години е 67 и рано или късно щеше да скочи,нормално инфалация,а и искаме добри пътища нали!?Дали всяка година ще скача с 10лв и все ще мрънкаме по Коледа за винетки или веднъж на 5-6 години с по 50-60 все същото.Дори да е 147лв всеки който притежава и кара кола би трябвало да може да отдели 12 лева на месец за винетка.Автомобилът е много по-голям разход и лукс дори(има теми колко ни струва автомобилът http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=401083&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86 http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=417963&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86 еми над 200лв на месец)!И не е казано всеки да се вози на БДЖ,автобус,метро или колело :Mr Green Fun Що не протестираме срещу ниските заплати,а сме тихи и спим :question

Момче младо и зелено, не си ли чувал, че се намираме във валутен борд? С фиксиран курс към еврото? И че на практика, втора година се отчита дефлация?

Между другото, чии немъчени пари харчиш, че си така ларж, готов си и 4 цифрена сума да даваш за винетки? Защото, няма кой да ме убеди, че сам си изкарваш парите, всеки нормално работещ, пък ако ще и 5000 да взема на месец, пак ще е против тая свинщина, но не и такъв, на когото му дават наготово!

Другото което е, само тая година, мафиотските ни властимащи са взели над 20 млрд заеми, и въпреки това, драпат да увеличават всичко, защо? Значи, някаква дупка зее отворена, трябва запълване! Едва ли има наивник, да смята, че това увеличение ще иде по предназначение, за пътища, и прочие! Тия не се посвениха да вземат парите за здравеопазване преди няколко години, та сега няма да "усвоят" и тия, допълнителни стотици милиони! Големият зор е, че ще се изхранват и издържат мигрантите, а ние ще плащаме! Дори, съм готов да се обзаложа, че след само два месеца, ще имаме и по-високи данъци и такси върху жилищата! Изпитана схема - облага се драстично това, което не можеш да скриеш - коли и жилища!

Да, наскоро имаше избори, но дори и някои хора да ги искат, те са от 5, до 10% от всички! Това е и целта - ниска избирателна активност, води до голям процент. Като сложим и купените и фалшифицирани гласове, картинката се натаманява.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 07 ное 2015 3:16

Не,не трябва да поскъпнат винетките.
Лично аз смятам,че няма и да паскъпнат,а това е поръчкова психоза.На всеки власт имаш е ясно,че такова увеличение ,ще го свали от власт.
Всички знаем,че парите за пътищата са малко,дори и 500 лева да е винетката и хипотетино да имаме пари да ги дадем,пак няма да стигнат.В 99% от селата ни няма асфалтови пътища,че дори и в градовете има такива.За какво изабщо става дума....не е въпрос....Лично аз ще се присъединя към всеки протест и под всяка петиция против това абсурдно решение,ао все пак по неведоми пътища стигне до дневен ред. Държавата е абортирала, малко работещи,много бедни и много гладни, идват мн мн тежки години,ако все пак някой се самозаблуждава,че не е така..

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 07 ное 2015 8:29

Vlad777 написа:Какво преля?!? Наскоро имаше избори. Видя се, че хората са доволни и искат още. И си го получават. А и другите покрай тях.

Какво да излизам на улицата да протестирам като е ясно, че болшинството искат точно тази България, в която живеем в момента. Ако хората искаха промяна, нямаше да са такива резултатите от изборите.

Остават вариантите или да си плащаш на мафията чинно да "строи" и да прибира повечето пари и да кара ферарита, или Терминал 1 или 2. Слепи ли сте?! Или спите?

Не го виждам това ''болшинство'' нито сред познатите ми,нито тук във форума...
Интересно как тогава управляващите постигнаха такава повсеместна победа на изборите
Стига с тия терминали 1 и 2.Никого не плашите с това,напротив правите услуга на една шепа хора ,които решават кои да са ''болшинството''
Колкото ''радостно''посрещаме в момента сирииските бежанци,така ни посрещат и нас като емигранти в Западна Европа.
Ще бягам аз от собствената си държава,ще си зарязвам ''бащиниятя'',щото една шепа хора по ''върховете'' на властта да си гледат пашалъка и да си ''връткат'' синджира.
Като избягаш кво,навремето Симеон Педянков изчисляваше и залагаше в следващия бюджет,колко пари ще влязат в БГ от българите в чужбина.За управляващите такива като теб са далавера. Колкото повече са ''навън'' и пращат пари на близките си ,толкова по-добре.Така може още да се вдигат данъци,винетки и т.н.
Стига с тия терминали,айде малко повече гражданско мислене и малко на по-висок глас,за да ни чуват. :newsm66

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Съб 07 ное 2015 8:53

Един от политиците в едно предаване каза, че парите от винетките отиват по друго предназначение, тоест подпомагат си бюджета за другите неща, не се влагат парите в пътищата, единствените пари, които се влагат в пътищата са от евросредствата, които отново са сериозно окрадени.... Следователно и с тези пари, които до сега давахме за винетки пътищата щяха да са стъкло, ако се влагаха за пътища....

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 07 ное 2015 9:07

Посредствените хора си остават посредствени и отвъд Терминал 2. :th_up

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 07 ное 2015 11:01

Vlad777 написа:Какво преля?!? Наскоро имаше избори. Видя се, че хората са доволни и искат още. И си го получават. А и другите покрай тях.Какво да излизам на улицата да протестирам като е ясно, че болшинството искат точно тази България, в която живеем в момента. Ако хората искаха промяна, нямаше да са такива резултатите от изборите.

Не е вярно. Не съм сляп и не гласувах за тия, които ни управляват. А изборите се купуват. Това, че ти си гласувал, не означава че някой не е платил на 10 хиляди магусти, понеже има връзки с организираната престъпност. Организираната престъпност ти плаща кампанията, а ти като те изберат правиш така, че да ги улесняваш тях. Бонус - можеш да крадеш и ти. От къде иначе всичките тия пари за купуване на гласове и изборни резултати, които се променят в последният момент?
Винаги съм бил за образователен ценз при гласуването. Нямаш ли средно, нямаш думата. Много по-трудно ще купиш голяма група поне средно образовани и грамотни хора, за разлика от магусти, които им стигат обещания да не им съборят незаконните копторници и да им дадат една боза и едно кебапче.
agumba написа:Между другото, чии немъчени пари харчиш, че си така ларж, готов си и 4 цифрена сума да даваш за винетки? Защото, няма кой да ме убеди, че сам си изкарваш парите, всеки нормално работещ, пък ако ще и 5000 да взема на месец, пак ще е против тая свинщина, но не и такъв, на когото му дават наготово!.

Някое момченце, което мама и тате са му купили колата. Знам ги такива. Голям уста имаш, като друг ти плаща вечерята. Пък за дефлация не знам, уж така, а ток и прочие си поскъпват на воля.
Имам и мнение за емигрантите. Тия, които не са от Сирия и не са бежанци от войната, а просто икономически - екстрадиране. Завардване на границата с оръжия и стреляне на месо. Който иска, ще се отворят пунктове, където да се приемат и обработват молби. Не може всеки талибан да ми се пише сириец и ние да имаме задължението да го приемем. Като под талибан действително имам предвид терорист, а не че наричам цялата етническа група или област такава. Иди познай кой е терорист без допълнително проучване.
gergeto написа:Колкото ''радостно''посрещаме в момента сирииските бежанци,така ни посрещат и нас като емигранти в Западна Европа.
Ще бягам аз от собствената си държава,ще си зарязвам ''бащиниятя'',щото една шепа хора по ''върховете'' на властта да си гледат пашалъка и да си ''връткат'' синджира.

Нямам против човек, който е избягал с децата си от бомбите. Идва тук, да почне да учи и да се адаптира. Хора, които идват тук, докато им пращат долари от Сирия и идват тук, за да смучат социалните системи - вън.
И всъщност нас на запад ни гледат по-зле, отколкото ние гледаме на сирийците. Въпросът е, че всеки се пише сириец. Няма значение от къде е, като такъв се пише, за да влезе в Европа. Не ме радва.
Ако искате промяна я виждам така. Една скорострелна и тайна акция. Влиза се в парламента с оръжие. Треби се наред. Остатъкът в някоя кариера да копае камъни с кирките. Докато няма лустрация, няма да стане. Чаушеско румънците го убиха.
hooligan_sk написа:Посредствените хора си остават посредствени и отвъд Терминал 2. :th_up

А тия в България или управляващите се гаврят с тях или самите те стават управляващи и почват да се гаврят с народа. :no

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 07 ное 2015 12:12

Много е грозно как един човек съвсем леко намеква, че не е най-нещастния, най-бедния, най-черния човек на планетата, че може би не живеем чак в такава дупка и общо взето има някаква вяра в демократичните принципи и обществени норми... и всички му скачат на нож, да го натикат в помията си ако може. Никаква държава не е виновна за нищо. Драскачите в тази тема и вашите подобни сте виновни за всичко. Добрата новина е че скоро ще се натрупа критична маса от ваши антиподи.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 07 ное 2015 12:36

hooligan_sk написа:Много е грозно как един човек съвсем леко намеква, че не е най-нещастния, най-бедния, най-черния човек на планетата, че може би не живеем чак в такава дупка и общо взето има някаква вяра в демократичните принципи и обществени норми... и всички му скачат на нож, да го натикат в помията си ако може. Никаква държава не е виновна за нищо. Драскачите в тази тема и вашите подобни сте виновни за всичко. Добрата новина е че скоро ще се натрупа критична маса от ваши антиподи.

Кой на кого скача на нож? Ако си говорим за онзи, който иска и дори 500лв винетка, то това е толкова ненормално, колкото да искаш 1 хляб да е 25лв при минимална заплата 380лв. Само човек, който по принцип си троли или просто искрено иска на другите да им е лошо, може да каже подобно нещо. И аргументите с цените в ЕС не се връзват. Защото в Западна Европа винетките не са по една торба пари, а доходите им са по-големи от нашите в пъти.
Каза се, че увеличаването на винетки и ще пълни дупки. Аз не съм съгласен друг да краде и ние да попълваме дупките. Трябва да се търси отговорност на хората, които злодействат.
Аз лично не карам кола защото просто ми е кеф. Няма друг начин за транспортиране, който да ми е адекватен.
Аз в демократични принципи и обществени норми не вярвам. Тук демокрация просто няма. Мафиозо ти дава пари да купуваш гласове, за да може като отидеш ти на власт да му действаш на него привилегии. От друга страна, дори и на много по-на запад са казали следното "Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата" Демокрацията ни е свършила!
Изображение
Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”