Vento 2E 1994 г рециклиране на TPS
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Vento 2E 1994 г рециклиране на TPS
Интересува ме някъде може ли да се направи платчица с резистивният слой, така че да се "рециклира" посочената част. 150 лв за нов ми се вижда лееееко височка цена, при условие че го гледам с лупата да го видя, а пък.. 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: TPS за VW Vento 2E 94г
Глупости пиша в по-горното мнение. Търси се датчик 112 194 на Topran. Гледам, в Украйна е 25лв, тук се предлага за двойно повече. Да пробвам в крайна сметка един проблем къде се корени.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Ще потърся една фирма в ибей и ще ти пратя линк, не знам какъв им е случая но ми дойде нов и оригинален TPS със заличен номер за сравнително по ниска цена.
На всякъде излизаше 220лв. дойде с доставката за 150-160лв. Хела, само те го произвеждаха в моя случай.
На всякъде излизаше 220лв. дойде с доставката за 150-160лв. Хела, само те го произвеждаха в моя случай.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ivostefanov написа:Ще потърся една фирма в ибей и ще ти пратя линк, не знам какъв им е случая но ми дойде нов и оригинален TPS със заличен номер за сравнително по ниска цена.
Topran се оказа, че правят TPS, който е заместител на същият, който имам аз. И на цена - кощунство. Знам, че най-вероятно ще е боклук, но поне временно да се закрепят нещата. "Оргинал" части в момента не ми трябват - откровено си казвам. Иначе ти благодаря. Ако от тая цена 55лв за Топран друго не намеря, него ще се наложи да взимам.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Vento 2E 1994 г рециклиране на TPS
Бягай и не гледай Топран. Не си давай парите за боклук. По боклукчива марка едва ли има.
по -добре рециклирай Вентото. Тази тема не си я пуснал още в "Направи сам" защо ли?
Няма само платка с графитния слой. Спокойно може да гледаш и от Алфа 155 2л TS същия е на Бош , но те изчезнаха вече.
по -добре рециклирай Вентото. Тази тема не си я пуснал още в "Направи сам" защо ли?
Няма само платка с графитния слой. Спокойно може да гледаш и от Алфа 155 2л TS същия е на Бош , но те изчезнаха вече.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Бягай и не гледай Топран. Не си давай парите за боклук. По боклукчива марка едва ли има.
Вентилаторът на колата е Топран. А колкото и да е боклучаво, едва ли от опаковката не работи. Ще купувам и платка за дебитомер някога. Не искам все да се чудя нередовен датчик ли имам или какво. Венто-то искам да го вкарам в някакъв порядък.
Също така Топран е марка на пакета. Какво има вътре не се знае. Може и да е нещо премаркирано от друга марка, примерно Бош.
"Оригинален" TPS - 200лв. За една платка, дето я гледам с лупата. Втора ръка най-вероятно също толкова износен, колкото моят. Опитах с един втора ръка. Колата вървя добре може би 2 месеца и после пак почнаха аномалии. Не ми се отваря и него да го гледам. Като докарат новият ще разбера. Набарах TPS за цена, при която и 2 години да работи - пак съм на печалба спрямо "оригинален". Имало и други заместители, но вече не се предлагат. Останаха Топран и оригинални/ОЕМ заместители на по 150-200лв.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
като искаш наливай пари в боклукчива марка, но ти си дървен философ - троши си главата в бетонна стена и недей рева после по форумите..
Топран перка на Голф3 АЕЕ изкара едва 5-6 месеца.Пластмасата на пшерката се изметна и по диаметър и по ос. В резултат се чудиш защо подскача автомобила спрян при работеща перка.
Топран перка на Голф3 АЕЕ изкара едва 5-6 месеца.Пластмасата на пшерката се изметна и по диаметър и по ос. В резултат се чудиш защо подскача автомобила спрян при работеща перка.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:като искаш наливай пари в боклукчива марка, но ти си дървен философ
Не съм дървен философ. Предлагаш ми да дам 250лв за дебитомер и 180лв за оригинален TPS? Ми дай по-добре да дам колата на Надин, че ми се качи вече на главата. Аз тебе те разбирам напълно, но тия пари не искам да ги наливам в тая кола.
п.п Ако беше кон, до ся да е на луканки вече.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Топран си е пари на вятъра,особено за ел.част.За щуцери,водачи на щеки/пак с пробване/ и други боклуци-може.
Или взимаш втора употреба,
или пишеш на магазините от форума за алтернатива и си преценяваш.
На 2е с писти ли е,не е ли само превключванел с дввете крайни положения ТПС-а?
Или взимаш втора употреба,
или пишеш на магазините от форума за алтернатива и си преценяваш.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Или взимаш втора употреба, или пишеш на магазините от форума за алтернатива и си преценяваш.
На 2Е е с писти. Един тъп потенциометър. Втора употреба са също толкова износени. "Алтернативите" от магазини почват 150лв нагоре. Истината е, че каквито и заместители да е имало, вече ги няма. Има Hella, някакъв друг немски и Topran. И то въобще да намеря на цена под 100лв си беше зор.

Ако ТПС беше с превключватели, до сега да съм го ремонтирал. На износена писта няма какво да ремонтираш. И според мен цената от 150-200лв за един потенциометър е абсурдна.
До втора употреба - купих си такъв. Карах известно време без проблеми. Почнаха да излизат проблеми. Не съм уверен дали просто и тоя ТПС е бил на доизживяване или просто имам друг проблем, за това не искам да обвинявам никого. Все пак втора ръка част. Може и да не е от него, ще разбера. И плочка за дебитомер ще поръчвам и него ще го отварям да гледам какво има и какво няма.
п.п Сега имам 2 дросел клапи за Голф3 2Е/ Венто 2Е. Едната скоро ще я продавам, т.е ако някой въобще му трябва.

А иначе проблемите са ми, че пак почна при подаване на газ да не реагира както трябва и да забива нос леко, не може да се усети, че й давам газ. Когато карам на пропан-бутан пък като пусна рязко педала на газта и оборотите ми пропадат и колата си изгасва, ако не подам газ.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Питах,понеже аз имам 2Е от 91година и бих ти продал части,ако ти вършат работа..при теб може би трябва да се почисти просто дросела,от газта се образува мизерия и оказва влияние.
А на моното сменях ТПС но въобще не съм помислил за нов,само на старо.
А на моното сменях ТПС но въобще не съм помислил за нов,само на старо.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:при теб може би трябва да се почисти просто дросела,от газта се образува мизерия и оказва влияние.
Приятелю, смених дросел клапата и чистих вътре. Дросел клапата специално ми я пратиха излъскана като ичсто нова. На Моно-то TPS-а може да му се смени плочката. При мен TPS е една кутийка голяма колкото кибритена. Ще рециклирам и дебитомера. Искам да я вкарам в ред(със средства в рамките на разумното) и да не я пипам(поне до продажба). Двигателят е здрав.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Смених TPS с чисто нов и оборотите ми почнаха да играят още повече от преди. Трябва ли да се адаптира? Мислех, че сменям и тръгва?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да съм си дал парите за TPS просто така? Днес скъсах едната гумена муфа на EVAP клапата в която от едната страна влиза тръбичката от клапата, а от другата страна влиза в дросел клапата. Най-вероятно не е било скъсано, но като го разтегнах се докъса. 
Иначе TPS вече е адаптиран.

Иначе TPS вече е адаптиран.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”