След 5 години вярна служба голфа ми май издуха гарнитурата, още не съм решил окончателно дали да го правя, но май ще си търся друг. Снощи разглеждах обяви, но не съм особено възхитен от избора. Чудя се дали да не потърся нещо друго. След 10 години и два голфа съм опознал модела с всичките му предимства и слабости. Не ми се иска тепърва да се запознавам с друга кола, но обявите, които гледах са или за ръждавелници или с абсурдни цени.
Освен гарнитурата сегашният голф си има и доста други болежки и не ми се струва оправдано да го ремонтирам повече. Ако не го ремонтирам каква кола да си взема.
Какво бихте ме посъветвали? Колата ми трябва да е здрава, надеждна и евтина. Не искам да и треперя дали ще се одраска. Имам навика да карам смело и безотговорно през дупки и бордюри. Не ми пука особено за външния вид или комфорта. Двойката отговаря перфектно на изискванията ми, ама май взеха да поизчезват и не знам дали ще намеря читав.
Неръждясал Голф 2?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Неръждясал Голф 2?
Виж и някоя Джета. Но като цяло са на изчезване този вид коли. А иначе и друга да вземеш пак ще има да ремонтираш, ако не е много зле положението при теб, по-добре мятай една нова гарнитура и газ. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ти смени твоята съвсем скоро, как намери новата?
Някога голфа ми е блъскан отзад и при ремонта са присадили половин задница от друг голф. Заварките са тотално изгнили и зеят големи дупки от ръжда. Иначе оригиналната част от купето няма бог знае каква ръжда, ама така или иначе дупките отзад са си факт и не ми се занимава с кърпене. А сега като се строши и двигателят........
Иначе си знам, че и друга да взема поне няколко дни ще трябва да я ремонтирам преди да започна да се возя.
Някога голфа ми е блъскан отзад и при ремонта са присадили половин задница от друг голф. Заварките са тотално изгнили и зеят големи дупки от ръжда. Иначе оригиналната част от купето няма бог знае каква ръжда, ама така или иначе дупките отзад са си факт и не ми се занимава с кърпене. А сега като се строши и двигателят........
Иначе си знам, че и друга да взема поне няколко дни ще трябва да я ремонтирам преди да започна да се возя.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не си заслужава да я кърпиш, много солено ще ти излезе. Наскоро търсих Голф 2 за познат - мисия невъзможна, по автокъщите започват от Голф4 нагоре, от частни лица само гнилочи. Стигнахме до извода, че за тези пари най-доброто е Ауди 80 от частно лице, ако се намери разбира се, като че ли са най-добре защитени от ръждата.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колеги, и моят голф беше с изгнило дъно и имаше дупки дори. Докара ми го брат ми от Германия преди повече от 12 години. Последните 5-6 години не беше и пален дори и гниеше по разни паркинги, подложен на всякакви атмосферни условия, но ръжда почти нямаше (освен пода).
С брат ми и с помощта на подемник, телоподаващо и неволята
го изкърпихме отдолу миналата зима и сега си е перфектен - карах го и на Калояново на пистата тази година, така че мисията не е невъзможна. Дори според мен е по-вероятно да се намери читав Голф 2, отколкото Голф 3.
С брат ми и с помощта на подемник, телоподаващо и неволята

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателят от стария голф още си ми стои, беше перфектен до последно, ама след 6 години вече не съм сигурен. Пък и после изобщо не ми се занимава с узаконяването.
Кърпенето знам, че може да стане и качествено, но ще ми отнеме страшно много време, а аз го нямам. Не искам тройка не само заради ръждата, а защото искам висока кола, двойката някакси изглежда по-прилично като е вдигната, а тройката ще изглежда на кокили.
Майка ми има Ситроен ЗХ, и такива обяви загледах, защото и него го познавам добре, ама аз искам да товаря колата, като Камаз, а от опит знам, че голфа носи на такива издевателства няколко пъти повече.
Ауди 80 наистина е много здраво, ама няма багажник
Кърпенето знам, че може да стане и качествено, но ще ми отнеме страшно много време, а аз го нямам. Не искам тройка не само заради ръждата, а защото искам висока кола, двойката някакси изглежда по-прилично като е вдигната, а тройката ще изглежда на кокили.
Майка ми има Ситроен ЗХ, и такива обяви загледах, защото и него го познавам добре, ама аз искам да товаря колата, като Камаз, а от опит знам, че голфа носи на такива издевателства няколко пъти повече.
Ауди 80 наистина е много здраво, ама няма багажник

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ktamen написа:Ти смени твоята съвсем скоро, как намери новата?
А, то не беше скоро, минаха два лазарника вече. Изпадна съвсем случайно от познат и то в точния момент, иначе бях започнал да гледам обявите с 80ките и Б4ките. Просто реших да заложа на сигурното, отколкото да купя кола от непознат, пък и вече имах една кола и половина на части. Огледай и аудитата, има по-голям шанс да намериш запазено.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Преди 4 месеца комшия си продаде голф 2ка- УНИКАЛЕН за 1400 лв. тоя голф нямаше ръжда абсолютно никъде. Мотор 1.3 бензин с газова. Купи си бмв е46, сега реве за голфа. Чудех се аз дали да го купя, ама нямах излишни пари тогава.. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 аз лично за продажба при дилър не съм виждал от години. Не е от вчера и от оня ден. То и тройките вече са много редки. Ориентирай се към по-нови модели, мен ако питаш. С кола на 20 години...рискът да налетиш на някой напудрен кокошарник, който после да ти съдере джоба с ремонти, вече е много голям.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Какъв ти е бюджета, погледни и шкоди 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
http://www.cars.bg/c1396030
Или някое Ауди 80 комби.
Аз моята днеска ще я вземам от тенекеджията заради дупки по пода и праговете, а е 'само' на 18 г., така че това са старите коли.

Или някое Ауди 80 комби.
Аз моята днеска ще я вземам от тенекеджията заради дупки по пода и праговете, а е 'само' на 18 г., така че това са старите коли.

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Търси кола от Италия. Вероятността, да имат по-малко ръжда е по-голяма. Рядко се намира кола от Германия, Австия, Белгия да няма гнило. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Рискът точно аз да налетя на напудрен кокошарник е минимален. Не бих купил кола от автокъща колкото и добра да е офертата, щото нямам доверие на продавачите и знам, че нямат особени скрупули да ме измамят.
Нямам конкретен бюджет, но се надявам да се вместя в 1000лв, ако дам повече пари после ще ми се свиди повече и ще трябва да я пазя, а искам колата да ми служи на мен, а не аз на нея. Все пак зависи от конкретната оферта, но е почти изключено да дам повече от 2000. За шкоди не се бях сетил, ще погледна и за такива обяви.
Златко, обадих се за тази обява. Май има още един кандидат и трябва да го изчакам него и ако се откаже тогава ще ходя да я гледам. Освен преглед, застраховка и акумулатор, вероятно ще трябват още поне 200лв за неописани проблеми. Но ако не е изгнил, офертата не е лоша. Ама трябва да го видя за да преценя докъде е стигнала ръждата. Комбитата някак си не ме кефят, но гледам и такива обяви.
Нямам конкретен бюджет, но се надявам да се вместя в 1000лв, ако дам повече пари после ще ми се свиди повече и ще трябва да я пазя, а искам колата да ми служи на мен, а не аз на нея. Все пак зависи от конкретната оферта, но е почти изключено да дам повече от 2000. За шкоди не се бях сетил, ще погледна и за такива обяви.
Златко, обадих се за тази обява. Май има още един кандидат и трябва да го изчакам него и ако се откаже тогава ще ходя да я гледам. Освен преглед, застраховка и акумулатор, вероятно ще трябват още поне 200лв за неописани проблеми. Но ако не е изгнил, офертата не е лоша. Ама трябва да го видя за да преценя докъде е стигнала ръждата. Комбитата някак си не ме кефят, но гледам и такива обяви.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
На мен лично, това ми хареса много. Знам, че не е от твоя критерии, ама не пречи да го погледнеш. Ако можеш да го свалиш на 2 бона, ще имаш вечна кола. Забравяш за ръждата, и единствено остава по-натам една газова да и клапосаш, и си готов.
http://www.cars.bg/c1388605

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”