Неръждясал Голф 2?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Неръждясал Голф 2?

Мнениеот ktamen » Нед 08 ное 2015 21:00

Топ състояние ,без ръжди

Може наистина да е така, но е по-вероятно продавача да има по-различни критерии от мен за топ състояние. Няма идеални неща, аз като продавам нещо се старая да снимам най-големите дефекти колкото и незначителни да са те. Така потенциалният купувач може да си изгради реална представа. Подобни снимки в тази обява няма.
99% съм сигурен, че ръжди има, жалко, че не са снимани за да видя дали са страшни или се лекуват лесно. А няма начин да обиколя 10 пъти България заради не достатъчно коректни продавачи. Затова съм се ограничил за кола близо до София.
Ако беше по-близо сигурно щях да отида да я видя. Поне на снимките изглежда по-добре от голфа, за който ми даде линк НарКол, а цената е практически същата, ама това "топ състояние" не ми говори добре за коректността на продавача.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 09 ное 2015 11:48

http://www.cars.bg/c1352282
Oще един от така наречените корави автомобили.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 09 ное 2015 13:18

ktamen написа:Комбитата някак си не ме кефят, но гледам и такива обяви.

Нали искаш кола, която да товариш с багаж, тогава не подценявай комбитата. :beer В тях хората возят не само чували с картофи, но и хладилници, шкафове, дори дивани. :icon_razz

Ето примерна обява - http://www.cars.bg/c974621 Климатик, АБС, ал. джанти, броня, която можеш да боядисваш сам (не като наш'те лачените дето като я одраскаш трябва да ходиш на бояджия).

П.П. Лошото на двойките е, че вече не ги произвеждат. И колкото повече минават годините, толкова повече се превръщат от „работен кон“ в класика, "кола за колекционери" и съответно цените в тавана. :c020

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 09 ное 2015 14:10

Мазда - НЕ ръжда, ръжда, ръжда ...

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Пон 09 ное 2015 14:32

Твоята Маздичка да не е ръждясала, forski? :mhihi
И аз така знам за Маздите, но може пък да са си написали домашното. Във всеки случай някой в коментарите на видеото се хвалеше, че Демиото не ръждясвало.
То и Опел навремето много ръждясваше, докато не почнаха с двойното поцинковане на купетата. :a045

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 09 ное 2015 15:55

Ръждяса, най вече в долната част на купето, ръбовете на вратите и задните вежди, това го пиша и като препоръка към колегата ако случайно залитне в тази посока.
Разбира се автомобилите от тази марка и период на производство имат и много плюсове, но здравината на купето и антикорозионната защита не е един от тях.

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Пон 09 ное 2015 17:13

forski написа:Разбира се автомобилите от тази марка и период на производство имат и много плюсове, но здравината на купето и антикорозионната защита не е един от тях.

Ами ела да ти покажа моя ваген, набор 1997. Дупка на пода, изгнили прагове, изгнило под уплътнението на прага (това което го надкрачваш, за да влезеш в колата, не знам как му е точното наименование), ръждясали задни вежди. И това при положение, че колата е гаражна и е на по-малко от 160 000 км. :no

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 09 ное 2015 18:33

Ако е било внос от Австрия или Германия е нормално да има ръжда,ако ще и S-класа да е.
Маздетата са хубави,но бързо ръждясват.Като вдигна някоя на подемника,и първото което забелязвам е,че са пестили яко от онова грапавото дето е като гумирано с което мажат пода.Тойотите и те са подобни като защита срещу ръждата.
И все пак ако изпадне хубава японка без ръждица,си заслужава да се вземе.Безпроблемни и здрави мотори,скорости и ходова част.Електрониката също не създава ядове и обикновено са пълни с екстри.
Минуса им е,че са прекалено еднакви и семпли от вътре и от вън,но пък със здрави платове и недраскащи се пластмаси.
Щом ще се ползва повече за работа,аз бих гледал нещо такова. :wink

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 09 ное 2015 21:39

Кви екстри, кви платове, кви пластмаси, кви 5лв. Не искам дори плафон в багажника. Искам здрава и надеждна кола. Екстрите са хубаво нещо, ама докато е нова колата, после са предпоставка за нескончаеми ремонти.
Работя като жичкаджия, което значи, че 90% от работата ми е да пробивам дупки по тавана. Само 5 минути са ми достатъчни да се покрия с дебел слой прах. Искам вечер, като си тръгна да се кача с прашния гащеризон и да не ми пука за тапицерията.
Шанса да си взема кола различна от голф 2 с 1,6 двигател е 20%, 10 от които пак са за голф 2, но с друг двигател.
Златко, двойката, за разлика от комбитата, е лека и затова е икономична в града, а тези чували с картофи на мен са ми смешни. В двойката съм товарил по 1 тон.
За съжаление синьото голфче вече е продадено, ще почакам няколко дни да се появи подобно и ако нямам късмет май ще си ремонтирам двигателя. Вярно е че има ръжди, ама поне отдолу е здрав.
За това какво какво ще кажете http://www.cars.bg/c1401848

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 10 ное 2015 7:38

Екстра е... широката броня, големия джам :mhihi . за тия пари е мега. Че и зимни гуми има и газово, ако не е чурук вземай :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 10 ное 2015 18:40

В Стара Загора се продава един Голф, ама е 1.3 инжекция, ако те интересува - мисля, че ако има ръжди няма да са много, последно като го гледах беше запазен като салон и външен вид. Един дядка го продава, иска му 700 лева, за по-малко нямало да го даде - даже скоро щял да ходи да минава преглед, имал и застраховка. Ако имаш интерес да пратя един приятел да му вземе координатите, че работи точно до къщата на дядката. Ще го помоля и да го наснима.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 10 ное 2015 19:10

anonym0us написа: Забравяш за ръждата, и единствено остава по-натам една газова да и клапосаш, и си готов. :a045 http://www.cars.bg/c1388605

Шегуваш се!
А и газ на този мотор си е приключение.

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Вто 10 ное 2015 19:18

ktamen написа:За това какво какво ще кажете http://www.cars.bg/c1401848

На втората снимка ми се вижда нещо като ръжда на прага, но може и да е просто изцапано. Докато не се види на място, няма как да стане работата.
Плюсове са новите гуми, АГУ-то ( в момента гледам газта е 89 ст.) и софийския номер (може да са 50 лв за смяна на номера, ама кой ти ги дава).
От стария голф мисля, че може да изкараш 300-350 лв като го дадеш за скрап, след като му обереш необходимите резервни чсти. :th_up

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 10 ное 2015 19:50

Номерът вече не бил софийски, освен това бил капариран, освен това продавача не е частно лице, така че и този голф отпада. Иначе не си правя илюзии, че кола на толкова години няма да има изобщо ръжда, въпросът е до колко е лечима.
Не искам 1,3 двигател, това май са най-проблемните двигатели слагани на двойката и не са икономични. Има един софийски голф обявен за 1,6, леко ударен, с метан, ама има и снимка, на която се вижда, че двигателят е 1,3, заради тази снимка не съм се обаждал на продавача.
Както вървят нещата май ще си сменя гарнитурата и ще си карам моя си кошник.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11447141932571204&slink=b8v924
Ето това си харесах преди малко и се обадих на продавача.
Дали ще стане кола отново :gruebel

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 10 ное 2015 20:56

ktamen написа:Номерът вече не бил софийски, освен това бил капариран, освен това продавача не е частно лице, така че и този голф отпада. Иначе не си правя илюзии, че кола на толкова години няма да има изобщо ръжда, въпросът е до колко е лечима.
Не искам 1,3 двигател, това май са най-проблемните двигатели слагани на двойката и не са икономични. Има един софийски голф обявен за 1,6, леко ударен, с метан, ама има и снимка, на която се вижда, че двигателят е 1,3, заради тази снимка не съм се обаждал на продавача.
Както вървят нещата май ще си сменя гарнитурата и ще си карам моя си кошник.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11447141932571204&slink=b8v924
Ето това си харесах преди малко и се обадих на продавача.
Дали ще стане кола отново :gruebel

Шегуваш ли се нали ? :bishop

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”