Поло 2ф1993 1.4 дизел- почистване на резервоар
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Поло 2ф1993 1.4 дизел- почистване на резервоар
Днес бях спрял на кестерме.........на един висок бордюр и ........Половера зачатка на две бутала и спря ??? Ужас ! Избутах я на равно и след няколко мъчителни опита - запали и пак угасна. Помислих че е замукала въздух , но в прозрачната тръбичка имаше нафта. Повиках един приятел и ме изтегли до нас. Леле......кълнях се в този мотор , и бях много разочарован. После запали все едно че нищо не е било.Оставих я да поработи 30мин.- безпроблемнно. Пуста икономия - имам един приятел тираджия и ме снабдява с нафта.....но нещо се забави с новата доставка. Резервоара е на минимума и мисля че е пълен с боклуци и явно като я качих на бордюра и мърсотията се засмука и запуши цедката на тръбопровода. Мисля в неделя да го чистя. Ако някой е правил тази процедура - моля да ми даде съвет . Не ми се сваля резервоара и мисля да сваля сондата /под седалката/ и оттам да бъркам с маркуч и каквото излезе.....А може проблема да е някъде другаде..........дайте акъл.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- почистване на резервоар
Я като за начало смени гор. филтър и виж все пак за въздух и после барай резервоара.А какво стана с упражнението (излишно)по смяна на антифриза?
- дърт милиционер
Антифриза го смених с немски/от фен магазина/. В горивния филтър няма почти никакви боклуци. Сменях го преди 2месеца. Колкото по я глезя тази бракма......по ме ядосва. Мисля че резервоара е пълен с боклуци и задръстват сондата - ако има цедка.....Сипах 10л. нафта и няма проблеми. Мисля в неделя да отворя сондата на резервоара и да видя какво е положението.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Колата е като жената-колкото повече я глезиш,по-капризна става!
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
направо ти се чудя на колата и ентусиазма
пръскаш пари за ненужни ремонти а не си сипиш кат пич от бензиностанцията за 20 лева дизел
засмукало е въздух
че ще има некви боклуци и утайки в резервоара ще има,но за да ги махнеш ще трябва да го сваляш и т.н.

пръскаш пари за ненужни ремонти а не си сипиш кат пич от бензиностанцията за 20 лева дизел
засмукало е въздух
че ще има некви боклуци и утайки в резервоара ще има,но за да ги махнеш ще трябва да го сваляш и т.н.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Топломер на парното кога ще сложиш?:)
- дърт милиционер
Свалих сондата и с учудване видях че резевоара е чист , очаквах много боклук.......нямаше и ръжда. Обаче плуваха някакви черни топчета като мазут - не бяха много.......измуках с дебел маркуч колкото можах. После разгледах сондата и по специално цедката - вътре имаше няколко от тези топчета които се бяха слепили едно за друго...как са могли да попаднат там ? Малки са като грах. Лепкави са и са меки. Странно.
- Водния дух1
Някои все ходят до гаража,други до мазата,други все си правят колите...и те така...
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
[quote="дърт милиционер"]Свалих сондата и с учудване видях че резевоара е чист
Аз пък не се учудвам. За последните 18 години резервоара на моя дизел е 'отварян' 2 пъти , и двата пъти нямаше никаква мърсотия.
Аз пък не се учудвам. За последните 18 години резервоара на моя дизел е 'отварян' 2 пъти , и двата пъти нямаше никаква мърсотия.
- дърт милиционер
Учудвам се , защото все се пише какви боклуци слагат в горивата.......а резервоара е чист. И все пак някъде съм лепнал някакъв ''трипер'' и ми създаде главоболия. Истината е че този Половер гори твърде малко нафта.......и като я напълня догоре и забравям кога е било. Шегувам се. Всъщност си изкарах акъла като угасна. Ха наздраве. 

- Водния дух1
Тези черните топчета предполагам са нефтени мизерии примесени с вода.Такива подобни съм виждал в морето понякога около Бургас.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
moimoimoi написа:направо ти се чудя на колата и ентусиазма![]()
Да обаче не е сменил спирачната течност ужасТ.Ще му корозират спирачните цилиндърчета,

Добре,че няма и хидравлика да сменя и хидравлична течност.
Жилата на ръчната вече са блокирали и са за смяна.
И внимателно с лоста за пръскалките. На същия набор втомобилче ми се счупи лоста , въпреки,че не го натисках в края , а по-долу от средата.Чу се пук и остана 1 израстък към 4-5 см.
- дърт милиционер
Спирачната течност я смених с немска.....лятото - заедно с антифриза/пак немски/. Не бери грижа. Моята максима е - НИКОГА НОВ АВТОМОБИЛ !!! Откарах се на служебни нови коли - боклуци и половина. Аман от екстри и прочие щуротии. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”