ДА сменям ли маслото на скоростите ?!?
Re: ДА сменям ли маслото на скоростите ?!?
Аз на моята /типтроник/ го смених на 70 х,въпреки че я имам от нова и не съжалявам. На DSG кутиите пише,че се сменя на 60 х. Няма нищо вечно,още повече на 100 и повече х. км. А развали ли се авт.ск.кутия после много боли главата 

-
- Автомобил:
- Двигател: APU
Аз съм с пасат 5 1,8 т. автоматик типтроник. Смених му маслото профилактично и сега префключва по-плавно скоростите. Преди имаше и забавяне леко при тръгване от място, а сега почти го няма. Аз лично не съжалявам, че го смених. Вече е на около 7000 км от смяната и няма проблеми.
Може ли да има изобщо някякви проблеми при смяна на масло,защо и какви по-точно,нали старото масло се сменя и привключваш плавно? Аз имам 75в140 да го слагам ли на ръчна кутия?
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
На Мерцедес се сменя на 60000км и маслото е червено и бистро. Това за черно и мътно ??? Доколкото за експлоатационния срок на маслото, ние колите ги купуваме, когато според западняците са за хвърляне и ги продават за 10% от първоначалната цена. Доклкото знам на такива скорости като твоите ремонта е около 2000лв., така, че избора е твой. Но се информирай как се сменя, защото при някои видове скоростни кутии половината масло остава вътре и трябва специална машина. Успех!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”