Здравейте имам vw passat 2004г. дизел 127hp. и на преди около две седмици ми изписа "abgas werkstatt" и ми светна лампата която съм показал на снимката.В същият ден карах колата на сервиз за да и сменят всички филтри, ремъци и маслото. След това грешката изчезна и вчера пак се появи.
Някой знае ли какво точно означава съобщението и кога се появява в смисъл какво е породило тази грешка?
Passat B5.5 2004 г. съобщение на таблото Abgas werkstatt
Passat B5.5 2004 г. съобщение на таблото Abgas werkstatt
- Прикачени файлове
-
- Заснемане.JPG (21.99 KиБ) Видяна 3902 пъти
Re: Passat B5.5 2004 г. съобщение на таблото Abgas werkstatt
Здравейте открих какво значи във форума тук, както и открих от къде идва проблема.
Не ми работи "mass air flow" сензора.
Някой знаели къде в София мога да си купя такъв с добро качество на прилична цена ?
Не ми работи "mass air flow" сензора.
Някой знаели къде в София мога да си купя такъв с добро качество на прилична цена ?
-
- Автомобил: Passat TDI
- Двигател:
Аз си нямам на представа какво е "mass air flow" но мога да ти кажа че имаш проблем с изгорелите газове. Така че си прави сметката да не се получават излишни харчове от незнание.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
И как намери проблема, при положение, че не знаеш какво е дебитомер?!
Проблема беше установен след като закачихме колата към компютър и от там показа къде е проблема. Също така от както се появи този проблем колата сякаш загуби мощност. Направих консултация и с техническо лице, така че това е проблема.
Даже успях да си намеря и дебитомера за 140лв на Bosch чисто нов, като си го поръчах директно от Германия. Тук в Бг няма по-евтини от 240лв.
Даже успях да си намеря и дебитомера за 140лв на Bosch чисто нов, като си го поръчах директно от Германия. Тук в Бг няма по-евтини от 240лв.
- krasikrumov
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AWX 2003
Често срещан проблем. И аз го имах миналата зима. Трябва да усетиш и изключване на турбината при появата на надписа. Ако покараш градско до 2000 оборота след 3то-4то палене на колата лампичката на таблото трябва изгасне. Ако и при теб симптомите са същите, то проблемът е нагар по геометрията на турбината. Изкарай колата на дълго (100-200км) каране, най-добре с повечко баири. Карай в обороти до тези, след които се изключва турбината и ще изчистиш нагара. След като изключи турбината - гасиш и палиш двигателя и отново имаш работеща турбина. Успех!
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Abgas Werkstatt буквално означава "изгорели газове сервиз".
Да не е катализатор запушен?

Не знам не съм експерт, но това което се видя на компютъра беше че има проблем с "mass air flow" сензора, до преди да се появи това на таблото автомобила се движеше добре. След като се случи това вече автомобила не се държеше по същият начин. Другите варианти които споделяте не ми се виждат да е моят случай, тъй като това са процеси за които им е необходимо време и с това време постепенно се влошава поведението на автомобила. Докато при моя случай появява се грешката и колата вече не е същата. Ще сменя дебитомеря и не дай си боже не се оправи тогава ще търся другаде проблема. Най-вероятно в петък ще го сменя и ще видя резултатите.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Има логика при дефектирал дебитомер да се влошава качеството на изгорените газове (компютърът бърка съотношението въздух/нафта) и да изкарва грешка през ламбдата примерно...
Дано този, който ти е направил диагностиката, да е сигурен, че е дебитомер за смяна, да не се окаже, че си набил грешни пари за част, която няма нужда от подмяна...
Дано този, който ти е направил диагностиката, да е сигурен, че е дебитомер за смяна, да не се окаже, че си набил грешни пари за част, която няма нужда от подмяна...

Като за начало какъв е двигателя на колата 127 коня няма.
-
- Автомобил: Passat TDI
- Двигател:
connor cane написа:Abgas Werkstatt буквално означава "изгорели газове сервиз".
Аз точно това имах в предвид по-горе в темата. И важното тук е правилна диагностика, за да не отиват пари на вятъра.
Здравейте, извинявам се за дългото отсъствие, нямах възможност по рано да се включа. Искам само да кажа, че ми пристигна дебитомера смених го и всичко се оправи. Карах около 20-тина км и лапата изгасна и грешката се изчисти.
Благодаря на всички за участието ви!
Благодаря на всички за участието ви!
Върни се в “Дизелови агрегати”