пасат В5 1.9 тди 110кс 99 г. сутрин прекъсва и пуши бяло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат В5 1.9 тди 110кс 99 г. сутрин прекъсва и пуши бяло
Не съм напълно съгласен с колегата относно компресията и въобще. Дори си противоречи в известен смисъл и не си вади съответните поуки от собствената практика. Крива биела 2 мм. по-надолу, а само 17 бара налягане, на другите цилиндри компресията е била поне 27 бара според мен, съответно формулата да се умножава х 1.4 е долу горе точна при бензинов мотор, при индиректното впръскване х 1.5, а при директното е х 1.6 за нов двигател, по-голямото налягане при по-ниска степен на сгъстяване е точно заради формата на буталото и липсата на предкамера, ако наистина е виждал отворен мотор, бренера има доста малка дупчица, целяща завихряне и няма как да направи компресията на директното впръскване при една и съща степен на сгъстяване. Ново ТДИ с 19.5 степен на сгъстяване си докарава при читав стартер и акумулатор 31 атмосфери. На колегата с 25 ако не се е развъртял добре мотора ОК, но иначе на 25 бара почват проблемите, а докато се износи толкова мотора помпата не си е почивала, тя вече не дава качество на стартовата порция, която е давала като нова. Затова писах, че регулировка на помпата ще помогне. Колега тук беше писал за подобни проблеми и имаше компресия 22-25, само на единя цилиндър беше 19 и палеше много зле. Свещите не греят изобщо при над 8-9 градуса, а от минус 5 до 9 доста малко сравнение с предкамерен дизел. Случвало ми се е при компресия 26-27 бара ТДИ да не пали добре и да пуши бяло и с регулировка на помпата студения старт стана почти перфектен. Защо смятате, че проблема е в дюзите и какво по-точно им е? Ако пикаят ще пуши и черно на натоварен мотор, паднало налягане с 10-15 бара изобщо не влияе на старта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
добре колеги кажете какво да правя или кажете сигурен майстор при когото да ида да о погледне
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес ходих по майстори и те ми казаха,че проблема ми е от разтроварващия клапан на маслената помпа
искам да попитам това дали е възможно
искам да попитам това дали е възможно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да си призная, не съм специалист по маслените помпи, но ми се струва, че пак са те взели за мезе. Какво стана, центровката нагласихте ли я по белезите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да докарахме центровката ама почти същата работа даже сега сутрин пали една идея по–зле май наистина е биела и ще се отваря мотор
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Имах две пукнати бутала и двигателя не ми се е форсирал, но пък пушеше от капачката и от щеката. Ако няма дим от щеката и капачката за нал. на масло при запален двигател не изхвърква (развъртяна) насочи се другаде.
Най вероятно турбината си заминава или изпразва клапаните студена, имаше такава тема.
Поздрави.
Най вероятно турбината си заминава или изпразва клапаните студена, имаше такава тема.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги още карам колата но проблема продължава кажете някои добър майстор на който да закарам колата да я оставя при него и да я види сутрин какво прави около Ловеч,Плевен или Габрово
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Отивай направо при zinoto той е в Търново!!! Като гледам ти е в региона!
не се вкарвай във филми.ако всеки правеше така,като вас,то всеки ден щях двигатели да правя(защо пък не).по темата-махат се дюзите и с индикаторен часовник с нужната приставка можеш да разбереш дали има крива биела.още нещо-провери си клапата за меко гасене как е.другото-остава да е проблем в гнп-то
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да го разбера тоз клапан на мекото гасене
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Никак, щото ти нямаш такъв. Без отваряне на двигателя си мисля, че няма да минеш. Ifidik ти е писал на 2стр., че със сигурност имаш поне една крива биела.
сега виждам темата,да нямаш клапа,ама пък и не съм много съгласен за крива биела и това от дистанция.ще следя с интерес темата.
-
- Автомобил: PASSAT B5 1.9
- Двигател: 98 AFN
vanesto написа:Никак, щото ти нямаш такъв. Без отваряне на двигателя си мисля, че няма да минеш. Ifidik ти е писал на 2стр., че със сигурност имаш поне една крива биела.
Е как да няма такъв клапан

Преди седмица имах абсолютно идентичен проблем-2 диагностики не го хванаха клапана на помпата(на загрял мотор),но сутринта на третия ден си излезе(на студен мотор)и след като го смених нямам ядове повече.
Също ,не оспорвам мнениеот на "ifidik"

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Става въпрос, че няма клапа за меко гасене, а не клапан на маслената помпа.
Върни се в “Дизелови агрегати”