Нов внос или от частно лице

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: Нов внос или от частно лице

Мнениеот agumba » Чет 12 ное 2015 12:21

Има и случаи, когато частни лица, си оставят колата за продажба в автокъщи. А иначе, лесно можеш да разбереш, дали е на частник или автокъща, но на място. Автоджамбазите няма да тръгнат да регистрират колите си, да им плащат екотакси, данъци, застраховки, винетки, да минават ГТП!

ko_drugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ko_drugo » Пет 13 ное 2015 12:47

Звучи като доста добър критерии, благодаря!

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 13 ное 2015 13:54

Сменил съм някоя и друга кола.Почти всички бяха купени от автокъщи.3 от Германия и 2 от тукашни къщи нов внос.Проблеми не съм имал със никоя от тях.Не смятам че съм ги продал във по добро състояние от както съм ги купил.Както каза FORSKI повечето коли тук се подържат на минимума.Евтини масла..накладки...гуми 2ра ръка...некачествени горива особено дизела.Така че точен отговор за мен лично няма.Само знам че като започне да прави по често проблеми една кола Българинът я маха много бързо.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 13 ное 2015 15:39

Само и единствено от частно лице. 2години преди да купя полото търсех аудита, бмв-та, голфове, пасати.... Нагледах се на брутално разцепени от каране автомобили из автокъшите. Че и като е въпросната кола завряна из между още 50 други- ти викаш може ли да я пробвам да я покарам малко 1 2 км, се започва- ако ще я купуваш да я изкарам, ама тряя да мърдам целия паркинг сега.... е такива само глупави обяснения. Последното ауди, което гледах а4 2007ма 2.0тди. На 140к км. задните дискове вестник салона пред разпадане.... Тогава реших да купя по нисък клас кола и минах на поло. Попаднах на фирма пуснала 3 обяви за полота- звъня- вика 2те са продадени,3тото е капарирано... аз викам ех... исках такава кола, тя ми вика сега подготвям още една обява. Аз и викам недей да я подготвяш- прати ми снимки на пощата. Прати ми 5 снимки- гледам, гледам, гледам... викам е това е моята кола. Отидох и я купих. Вече 40 000 км само карам и нафта наливам. :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 ное 2015 18:54

Те първо са разцепени от каране, после са внесени и купени от частно лице. То пък я доразцепило, маскирало я с лагери Бреда и носачи Мамсиджейс и ти я продава като перфектна.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 13 ное 2015 20:00

Горе-долу е така, ама нали надеждата умира последна, и всеки се надява да му излезе късмета с поредната бангия :smile

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 ное 2015 20:28

muns61 написа:Те първо са разцепени от каране, после са внесени и купени от частно лице. То пък я доразцепило, маскирало я с лагери Бреда и носачи Мамсиджейс и ти я продава като перфектна.

Тук таме има шматки като мен които наливат 3 пъти цената на колата и я продават. :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 13 ное 2015 21:00

Тук таме има, ма сте трудни за отцелване :biggrin за да се заключи че от ч.лице е по-добре, някой път е точно обратното.
И аз веднъж направих подобен подарък на едно момче от Търново, ама беше за първи и последен път, подаръци вече не правя :biggrin

Последна промяна от forski на Пон 23 ное 2015 20:24, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 13 ное 2015 21:07

Както са казали хората "Винаги има първи път"! Аз моя го направих, дано не ми се налага пак, че не е хубаво. :mhihi
Колегата да търси кола, от човек който не познава парите. Или да изчака някой който иска да си смени колата, защото му е омръзнала. А форума е едно от тези места. :c020

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 13 ное 2015 22:33

Не стана ясно за колко скъпа кола става дума. Но общо взето е илюзия, че от автокъща са големи боклуци, а като е от частно лице колата е много запазена и гледана. Нали в 80% от случаите и частното лице я е купило от автокъща или от друг собственик, който я е взел пак от автокъща. Джамбазите са мошеници, но може да се разчита поне на едно нещо - че ако продават някоя кола на висока цена, евентуално и те са я взели на висока цена, което е някакъв шанс да е по-стока. При частните обяви много често на предния собственик му се иска да сметне колко пари е вложил в колата - от покупката и всички ремонти и да получи почти цялата сума.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 13 ное 2015 23:08

Още по описанието на обявата си личи дали продавача(в случая с частно лице) е ентусиаст и се е грижил за автомобила. Тук във форума има такива обяви, но изпадат и в мобиле.бг. Проблема е че повечето са за редки JDM изпълнения и подобни. :th_up

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 13 ное 2015 23:49

Ако се търси кола от ентусиаст се влиза във форума на Алфа Ромео / Продава. Там повечето са ентусиасти с непродаваеми коли. Лошото е само купувачът да не реши после и той да продава, че ще види зор.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 14 ное 2015 21:21

Напоследък наблюдавам нова мода коли нов внос да се регистрират от търговци и да се продават на завишени цени като се твърди ,че колата е обслужена от-до!Така,че не се знае на какво ще попадне човек!

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 14 ное 2015 23:56

didkoltd написа:Напоследък наблюдавам нова мода коли нов внос да се регистрират от търговци и да се продават на завишени цени като се твърди ,че колата е обслужена от-до!Така,че не се знае на какво ще попадне човек!

То това е най-елементарно за отсяване - гледаш в талона кога е регистрирана, ако е преди по-малко от година -> следващата. Винаги съм бил крайно подозрителен към скоро регистрирани/прехвърляни коли, макар че и аз съм продавал кола 2 месеца след покупката и то не защото е била тежък случай.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Нед 15 ное 2015 0:01

Едно приятелче миналата седмица,купи един Фокус от ръка "някакъв полицай", оня му викал колата поддържана винаги редовно туй-онуй , стиснали си ръцете и я купил. Толкова я хвалеше,че в сряда тръгва за София и на АМ Тракия, двигателя блокирал,но иначе всичко й било наред според продавача..... Така,че дори от ръка да купиш,вяра на никой вече да нямаш....

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”