Неръждясал Голф 2?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Неръждясал Голф 2?

Мнениеот Bai Sando » Сря 11 ное 2015 18:04

Преди години си бях намерил калник от мерцедес 124-ка дизел.Изрязах му хрилете и понеже беше мазан с няколко вида бои и кит,реших да сваля всичко по лесния начин.За целта запалих горелката и всичко изгоря.Остана гола ламарина и я пръснах с един спрей колкото да не ръждясва.После я напаснаха на калника на голфа и след боядисването и до ден днешен не е избила ръжда никъде.Според мен ако се остърже всичко по тавана до гола ламарина и се грундира и шприцне както си трябва,ще изкара няколко години без проблем.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 11 ное 2015 19:27

Абе то всичко може, и всичко се прави, въпроса е като се удари чертата какво се получава ... и каква всъщност е идеята на цялото упражнение :gruebel

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Сря 11 ное 2015 19:49

Е там вече той си преценява.Предполагам цялата сума на края ще стигне към хиледарка,ако си я прави той обаче.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 11 ное 2015 19:56

Утре така или иначе го вземам. Ама съм го виждал съвсем за кратко на фенерче. И не съм 100% сигурен, че ще стане кола от него. Резервният вариант е да го взема и да прехвърля неговият двигател на сегашният ми голф. Някой може ли да ми обясни как става узаконяването? И двата двигателя са 1,6 бензин.
Иначе много ми се иска да го възстановя, имам малко опит с боядисването и не ми се вижда сложно, ако наистина надолу не е засегнат от огъня.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Сря 11 ное 2015 19:58

Хиледарка, хиледарка, но за добре направен Голф2, къде на пазара ще се намери в такова състояние за въпросната хиледарка? Още по-вече колегата ще си го направи сам, т.е. няма да има джамбазките, нашенски, пазарни последващи изненади...

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 11 ное 2015 21:00

ktamen написа:И не съм 100% сигурен, че ще стане кола от него.

И да не стане, само гумите му са по 80 лв едната (гума+джанта) = 320, двигателя и скоростната кутия поне още 200 лв, шасито на вторични - 150 лв... Така че няма да си на загуба, стига разходите за прехвърляне да не надхвърлят 200 лв. :cool

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 11 ное 2015 21:02

Питай собственика, дали са плащани данъците на колата. Ако не са, ще останеш озъбен!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 11 ное 2015 21:15

Още не съм виждал документите, но продавача каза, че всичко е изрядно. Гражданска и преглед до март или април, не помня точно. А продавача си е нормален, възпитан, интелигентен човек и внушава доверие.
Току що говорих с един братовчед, който на по-късен етап ще трябва да я боядиса качествено. Той каза, че неговата работа щяла да е малко и да не се притеснявам, но и той се ужасява от жиците :mhihi . Дано, като я прегледам по-старателно да не открия нещо притеснително отдолу.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Сря 11 ное 2015 21:34

Така изглежда наистина страшно.Хванете се един почивен ден,изтърбушете всичко от вътре до желязо.Мокети,кори,остатъци от инсталацията и т.н.Остържете стопеното с телена четка и ударете един маркуч от вътре.
Ще заприлича на оголено купе за хвърляне.Удряш една боя от вътре да не стои гол метала или там се консултирай с твоя човек бояджията какво точно.
Намираш си един голф от който си сваляш целия интериор и инсталацията и по обратния ред.
Впрочем каква е била причината да се запали тая кола?Нещо по инсталацията ли е станало?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 11 ное 2015 21:42

Да ел проблем е бил причината за пожара. Донор си имам, лошото е, че е с две врати и ще ми трябват още чаркове. Малко ми се свиди сегашното голфче, служи ми вярно почти 6 години и 110 000км, което не е малко за кола купена за 500лв.
Малко се позамислям дали да не оправя и гарнитурата и да си имам два голфа, един лачен за разходки и един за работа.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 12 ное 2015 0:00

То ако е само до едната гарнитура, какво да му мислиш. Прави си Голфчето и продължавай да си го караш...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 15 ное 2015 20:48

В четвъртък го взех голфа и го прехвърлихме. В петък взех още един голф за донор.
Едва днес намерих време да изрина чернилката от купето и да махна мокета. Под шофьора е тръгнала ръжда, която никак не ми хареса и се отказах да го възстановявам. Иначе двигателя го запалих, отне ми половин час да поразплета жиците. Работи си и на газ и на бензин. Мисля, че открих и причината за пожара - не особено грамотен монтаж на аларма. Освен алармата имаше още доста неоригинални жици, които също не ми харесаха, релета за фарове и пр.
Ако не сте 100% сигурни в знанията си за кабелите не пипайте жици по колата и ако имате съмнения за някой майстор и на него не му давайте да пипа :exclaim
Вероятно до ден два ще ги пусна и двата за части. А утре ще се пробвам да си сменя гарнитурата.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 16 ное 2015 14:53

Тоест купил си прогорелия + още един голф за части и си решил да не ги използваш, а да ги разпродаваш за части и да си правиш твоя? :eek

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 16 ное 2015 17:37

Очаквах подобно развитие... за мен това е време на вятъра, а времето няма кой да ни го върне.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 16 ное 2015 22:03

Tи за една гарнитура в какъв филм се вкара ... почти като Баш майстора, за ганитура на Москвич :smile

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”