Здравейте колеги!
Опитах се чрез "ТЪРСЕНЕ" да открия моя проблем, но не успях и затова реших да пиша.
Имам Пасат Б5.5 - 2004г. ПРОБЛЕМЪТ ми е следния: Малко преди да спра започва едно стържене и подскачане на педала.Предполагам, че се включва ABS. На таблото абсолютно никакви лампи не светят, датчиците са почистени. Ако някой може да подскаже ще съм благодарен!
Пасат Б5.5 2004 проблем при спиране подскачане на педала
Пасат Б5.5 2004 проблем при спиране подскачане на педала
Последна промяна от gr_kanev на Пон 16 ное 2015 19:43, променено общо 2 пъти.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Проблем при спиране Пасат Б5 2004 подскачане на педала
Ам баш си е ABS-а, и вероятно си е баш някой датчик. Диагностика и гледане на живи данни в движение, мисля че не трябва да се кара по-бързо от 30-40км/ч, но който ще ти прави диагностиката, би трябвало да го знае. Ако данните на някой от датчиците се различава от другите, смяна и си готов.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем при спиране Пасат Б5 2004 подскачане на педала
Само две подробности - първо Пасат-а не е Б5 а Б5.5, защото Б5 се прави до 2000 година. Втората подробност - след като разбереш кой датчик не работи коректно, както колегата над мен ти е обяснил, преди да го сменяш, виж да не е разместен, защото датчиците при Б5 и 5.5 не са фиксирани и могат да се местят по-навътре към карето или по-навън, като и при двата случая започва да прави така, понеже не мери правилно скоростта при ниска скорост на движение. Ако не се оправи с наместване на мястото му, тогава сменяш. П.п. задните датчици също се разместват, те също не са фиксирани, така че може и заден да е. Понеже ще последва въпрос от какво се разместват - дупки или ремонт по ходовата част с прекалено голям чук и много злоба
.

Re: Пасат Б5.5 2004 проблем при спиране подскачане на педала
Благодаря, ще направя диагностика и ще ви информирам за резултата!