Пасат Б5 1.9 ТДИ 1999 г. - Проблем с спирачките
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Пасат Б5 1.9 ТДИ 1999 г. - Проблем с спирачките
Не съм запознат в детайли за твоята кола, знам че има мембрана в сервото, която се къса, може би е от нея, или маркуча с вакуума към сервото. Най-добре се обърни към майстор, едва ли ще се оправиш сам, но щом съска, значи губи вакуум.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колега то, хубаво ще се обърна към майстор, но те незнаят какво да правят.... Днес следобед ходих до един майстор, тоя ми вика значи трябва да ти се оправят следните неща;
- Аз - Майсторе колко ще струва да ми оправиш, проблема с спирачките "обясних му всичко"
- Майстора - Трябва да ти се смени, серво апарата ама също така и спир.течност, ама е хубаво да ти се сменят всички маркучета
- Аз - Добре майсторе, колко време ти трябва и какви пари ще струва всичко?
- Майстора - Значи най-много за 2 дни ще е готова, не мога да ти кажа точно колко пари, но ще бъде от 130лв нагоре "това е само майсторлъка"
- Аз - Ясно, а останалите неща какви пари са?
- Майстора - Ами всичко грубо, ще ти излезе 150-250 лв, но в цената не е включен и ремонта.....
Това е съскането, което го има като се помпи педала на спирачките;
- Аз - Майсторе колко ще струва да ми оправиш, проблема с спирачките "обясних му всичко"
- Майстора - Трябва да ти се смени, серво апарата ама също така и спир.течност, ама е хубаво да ти се сменят всички маркучета
- Аз - Добре майсторе, колко време ти трябва и какви пари ще струва всичко?
- Майстора - Значи най-много за 2 дни ще е готова, не мога да ти кажа точно колко пари, но ще бъде от 130лв нагоре "това е само майсторлъка"
- Аз - Ясно, а останалите неща какви пари са?
- Майстора - Ами всичко грубо, ще ти излезе 150-250 лв, но в цената не е включен и ремонта.....

Това е съскането, което го има като се помпи педала на спирачките;
- Xaxy
Забравих да допълня, че при отворен капак от сервото не се чува, никакво съскане, а се чува само вътре в купето....

-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Аз имах подобен проблем, беше сервото.
купих друго втора употреба за 50 лв и го смених, сменя се лесно- 30-40 мин.
Беше влезнала вода в него понеже се бяха запушили дупките от където се оттича дъждовната вода и се бе напълнило не знам как но имаше ръжда вътре.
П.С. кажи на "маистора" да пие една студена вода.
купих друго втора употреба за 50 лв и го смених, сменя се лесно- 30-40 мин.
Беше влезнала вода в него понеже се бяха запушили дупките от където се оттича дъждовната вода и се бе напълнило не знам как но имаше ръжда вътре.
П.С. кажи на "маистора" да пие една студена вода.
- Xaxy
Следобед ходих малко на разходка "след майстора" , изминах над 100 км и спирачките си работеха както трябва. Спират си супер за сега,единствено ме притеснява това съскане от педала на спирачките....?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
А какво е установил "майстора"?Повредено серво или..?!Ако е сменил сервото,и пак се чува този шум не е нормално.Колеги,възможно ли е помпата да е прецакана и да влиза спирачна течност в сервото?
- Xaxy
Не,не аз нищо не му дадох да пипа, за сега така ще карам,но ме притеснява това съскане.....?
Последна промяна от gr_kanev на Сря 18 ное 2015 20:43, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го ! При следващо изцяло цитиране на цяло мнение получаваш официално предупреждение !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го ! При следващо изцяло цитиране на цяло мнение получаваш официално предупреждение !
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Закарай я при някой читав да я погледне.Сигурен съм,че ще се разминеш с неголяма сума.Но в никакъв случай не се бави,защото това са спирачки и компромис не бива с тях!