Поло 1.4 16V 1998 - Скоростен лост

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
brego01
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.4 16V 1998 - Скоростен лост

Мнениеот brego01 » Вто 17 ное 2015 21:51

Моля помагайте Polo 1.4 16V 1998-ма година. Скоростния лост се пре*ба. както си карах реших да паркирам ( малко трудно започна да влиза на задна) каза храс и до там. Успях само на първа да включа, за да я преместя. След това отчиташе, че е на скорост, но малко раздвижих лоста и вече не е на скорост. Движи си се свободо. Но... Няма го никакъв. В момента колата е на ръчна и подпряна пред блока. Имам и снимки, но не успях да ги кача затова ще пробвам да обясня. Скоростния лост както е, е на кръст в една бяла пластмаса. тази пластмаса през нея минава един щифт който се захваща с една пластина. а там е свободно (т.е . не е хванато в пластината). А Дайте съвети как се оправя това.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Скоростен лост на Поло 1.4 16V 1998

Мнениеот anonimko » Сря 18 ное 2015 8:25

Явно ти се е счупил избирача на скоростите търси по моргите или магазините и се сменя на канал понеже няма как да го закачиш отдолу към скоростната кутия

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Re: Скоростен лост на Поло 1.4 16V 1998

Мнениеот golfmk1 » Сря 18 ное 2015 9:40

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: Поло 1.4 16V 1998 - Скоростен лост

Мнениеот freelancer » Сря 18 ное 2015 15:36

Избирача на скоростите от страната на двигателя, една бяла пластмаса, а колегата говори за механизма на скоростния лост.
Колегата Анонимко правилно го е ориентирал към избирача, нека първо да се погледне избирача и след това да търси проблем в механизма на лоста.
Аз имах същият проблем и се оказа избирача, разбира се.
Ефекта е, че не могат да се уцелят скоростите, вместо първа, тръгвах на трета, а вместо задна колата тръгваше напред, нямах задна въобще.
Пластината може да се намести и с клещи без канал, може да се бръкне, малко по кофти е, но не е невъзможно. Проблема при мен беше, че се изтъркват едни метални сферички, където е захваната пластмасовата пластина и изкачаше лесно, дори и след смяната с нова пластина. Майстора ми завари сферичката (развива се), после я шлайфа и стана, като нова. :c020
Мисълта ми е, че дори да се кликне, след това пак се вади, особено зимата, когато замръзне избирача, а отдолу всичко става в лед, тъй като няма кора.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”