Смяна на летни със зимни гуми
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на летни със зимни гуми
На село вишната почти цъфна, гледам лалетата и зюмбюлите и те се показаха, кажете някое по-спокойно място за лятна почивка по-нащо черноморие за края на декември-началото на януари 

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Аз пък като гледам прогнозата за Ямбол и Пловдив,мисля днес да си сложа летните обратно 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
И аз ще се откажа за тази неделя, дават го 21 градуса
Ако след неделя стане студено тогава ще ги слагам, за 2-3 дни прогноза могат да познаят, но за повече не се знае!

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Започвам да се замислям за специален хладилник, в който да си съхранявам зимните гуми лятос, при +5 градуса, да не се опичат...
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Аз па бройх 280 леа за гуми,още не мога да ги позлвам бах мааму....
Вчера 20 градуса, а сега 22 градуса... Явно тази зима, няма се кара с зимни гуми.... 

Хора, вечерта си става между 0 и 5 градуса..., което хич не е за летни гуми... Аз лично съм си със зимните, да не се метна в някой завой, някоя вечер. :)
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Както показват различни тестове, летните гуми имат много по-добро сцепление на сух и студен асфалт от зимните гуми.
Вече на студено и мокро или заснежено е обратното.
Вече на студено и мокро или заснежено е обратното.
Може, аз съм с Continental TS850, вчера ходих до Копитото, нагоре я ръчках, в завоите влизах на предела, просто исках да видя как се държат, особено отзад, защото на Polo-то задницата е лека и с кофти гуми си е като кола със задно, само дето е неуправляема.... еми не мръдна. :)
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Snuupy написа:Хора, вечерта си става между 0 и 5 градуса..., което хич не е за летни гуми... Аз лично съм си със зимните, да не се метна в някой завой, някоя вечер. :)
Снощи тръгах от Пловдив за удома към 23;00ч, колата все още е с летни гуми, минах нарочно през Паничково "по-пряко е" , гумите се справиха отлично на -3 градуса, а всеки които е минавал от там знае, какви завой какви дерета има.... как да сложих зимни гуми на +22 градуса.....

-
- Автомобил:
- Двигател:
запомнете веднъж и завинаги че,зимните гуми са само за сняг!на сухо те дори са вредни! истерията със уж задължителното им използване през зимата си изигра икономическаите интереси на определени заинтересувани кръгове!бяха продадени огромно количество застояли и ниско качествени гуми. зимните гуми никога няма да станат задължителни. 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Е па откакто станах шофьор си карам зимата със зимни гуми,след като пробвах как се кара с летни,разбира се.Отделно,че зима без сняг не помня..И както бях казал назад в темата,икономически ми изиза все тая,дали ще търкалям 1 или 2 чифта гуми.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
automan написа:запомнете веднъж и завинаги че,зимните гуми са само за сняг!на сухо те дори са вредни! истерията със уж задължителното им използване през зимата си изигра икономическаите интереси на определени заинтересувани кръгове!бяха продадени огромно количество застояли и ниско качествени гуми. зимните гуми никога няма да станат задължителни.
Викаш като падне сняг,веднага вадим крика и мятаме зимните.Като се стопи,обратно летните,щото зимните са вредни

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ае Бай Сандо ти от вчера ли живееш в Пазарджик... КОЙ те би да слагаш зимните преди средата на декември във вашия суб тропик... 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз ги смених преди две седмици. И вече изминах над 2500км с тях. Повечето от тях магистрално каране със 130-140. Никакви ядове.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”