По-ниски фабрични задни пружини Голф 3 1.6 ABU 1993 ?
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
По-ниски фабрични задни пружини Голф 3 1.6 ABU 1993 ?
Здравейте колеги, вчера бях спрял между един голф 3 GTI и един GT изпълнение и като си загледах ABU-то задницата му стърчеше много повече отколкото на другите две коли. Ако при другите имаше разстояние около два пръста и половина от гумата до калника, то при мен бяха четири и млако. И GTI и GT като ги загледах си бяха с фабрично окачване и доста ми хареса стойката и реших да променя и моята кола така
. Доста обстойно прерових форума и някои колеги твърдяха, че окачването на горепосочените коли било различно от това на другите изпълнения на Голф. Тъй като за пружини втора ръка съм малко скептичен, все пак има стареене на метала реших да си взема нови. Проверих в няколко независими магазина за авточасти, където ми обясниха, че по техните каталози за всички Голф 3 задните амортисьори и пружини били еднакви и нямало разлика във височина теглото и т.н. Това обаче мен не ми се вярва да е така, понеже до колкото знам оригиналните пружини имат различни означения(под формата на цветни точки). Тук следва да попитам има ли такова нещо както по-къси фабрични пружини за Голф 3 или не?

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: По-ниски фабрични задни пружини Голф 3 1.6 ABU 1993 ?
на синхрото със сигурност са по къси
-
Колега прав си при синхрото задните пружини пружини ги дават 305mm дебелина 10,2mm и 13,00 mm докато при другите са 342mm дебелина 10,25mm(сега видях в каталога на Sachs). Но от синхро стават ли на ABU, понеже синхрото по спомен е малко особено или бъркам?
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Имаше някъде тема във форума, разрови се малко.
колегите бяха постнали даже таблици с цветните точки според моделите.
колегите бяха постнали даже таблици с цветните точки според моделите.
-
Проверих колега ,но за съжаление картинката с таблицата за Голф 3 вече не е активна и единствената налична е за Голф 4, която май не ми върши работа.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
имам един комплект свалени
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Моя оригинално е GT и в момента е със оригиналните си пружини.И да ти кажа,има разстояние от 4 пръста между гумата и калника.Не виждам разлика във височината спрямо някой по-обикновен CL/GL.Пружините са му оригиналните,че даже и 4-те амортисьора все още 

-
Bai Sando написа:Моя оригинално е GT и в момента е със оригиналните си пружини.И да ти кажа,има разстояние от 4 пръста между гумата и калника.Не виждам разлика във височината спрямо някой по-обикновен CL/GL.Пружините са му оригиналните,че даже и 4-те амортисьора все още
Ами да ти кажа колега май не при всички версии на GT или GTI слагали по-ниски пружини, доколкото ми обясниха бегло от VW Europe по e-mail, който го бях изкопал някъде от интернет страницата им. За съжаление най-любезно ми отказаха всякаква информация

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”