Смяна на летни със зимни гуми
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Аз пък знам, че да се слагат зимни трябва да е под 7 градуса и тъй като карам само след обяд за мен още е рано да ги слагам, понякога излизам и преди обяд към 11:00 но пак е над 7 градуса още тук при нас на юг, така че за мен е рано още за зимни, ако падне под 7 в 11:00 ги слагам тогава! А за зимни на 22 градуса си е чиста глупост! Щом е толкоз и сте сложили зимните сте прибързали и ако сте гледали как реагират зимни и летни гуми на различни климатични условия щяхте да знаете, че още е за летни освен ако не карате много рано сутрин или късно вечер!
Последна промяна от betaserk на Пон 14 дек 2015 17:18, променено общо 2 пъти.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, само хапчета се пият почасово. Гумите са за да ти служат, а не ти да слугуваш на тях. Но всеки сам си знае. Всеки няма това свободно време като теб, да следи градусите навън, дали е 7 градуса в 11 или 9 в 12 часа. Повечето имат работа и пътуват, и нямат време да следят тези неща, и да се кланят на зимните гуми да не ги изхарчат. А за тестовете, само мога да кажа едно! Тези тестове, нямат нищо общо с нашата страна. Както с настилката, така и с гумите които купуваме от нашия пазар. 

- betaserk
- Контакти:
Ами точно затова отбелязах, че става дума за мен и за тук. За София сутринта не знам колко градуса е там, но тук е към 10 и по обяд по улиците има хора по къс ръкав
А не следя температурите, просто като паля колата гледам на таблото че показва 10 градуса и на горе.

Последна промяна от betaserk на Пон 14 дек 2015 17:20, променено общо 1 път.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Сложих ги в началото на месеца и карам по-внимателно в жегата тези дни. Предпочитам този вариант пред спането по гумаджииниците при първата прогноза на Чолака за застудяване.
- betaserk
- Контакти:
Аз не съм от тези, ако застудее вадя крика и след 30 минути съм със зимните джанти със зимни гуми, че и аз мразя да вися там, затова си взех два чифта джанти и гуми.
Последна промяна от betaserk на Пон 14 дек 2015 17:23, променено общо 1 път.
- Каспър
Е джантите със зимните гуми на баланс преди новия сезон не ги ли носиш, винтили поне веднъж годишно, както е редно, не сменяш ли ? Аз затова ходя на гумаджии. За 25 кинта с баланса, не ми се маже и занимава в студа. Нямам и динамометричен ключ с които се притягат коректно болтовете. Верно шариш и може и да почакаш, но докато ти на топло пииваш кафенце, този който с това си изкарва хляба си свършва работата и ти не се потиш 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
hooligan_sk написа:Ае Бай Сандо ти от вчера ли живееш в Пазарджик... КОЙ те би да слагаш зимните преди средата на декември във вашия суб тропик...
А де

А до тия дето им се свиди на не изтъркат зимните с 2 мм,че било над 15 градуса ми се струва странно.
- betaserk
- Контакти:
Баланс всеки сезон е излишно според мен. Гумаджия с динамо метричен ключ
че те нашите не знаят какво е това, аз не ги оставям да ми стягат болтовете, с един лост 2 метра наляга там и аз викам, ей ало това да не е тир бе човек и оня като
гледа
На старата ми кола бях с все сезонни, за 5 години не мръднаха! Нито баланс нито нищо, само налягане!

Последна промяна от betaserk на Пон 14 дек 2015 17:29, променено общо 2 пъти.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
И аз не давам да ми вдигат колата на гумаджия те слагат един крик с железна лапа без гума и криват прага или жулят всичко отдолу. Вентото го кара баща ми когато не съм вкъщи само при един определен гумаджия който е инструктиран, а октавията не давам никой да пипа.
- betaserk
- Контакти:
Нищо не давам да ми прави никой, прав си за вдигането на крик, вярно е! На мен ми сменяха гумите миналата година и така ми издраска джантите че не е истина, сляп ли беше тоя не знам! Да видим боядисаните ми джанти как ще ги сложи като знае само душманската. Аз винаги стоя там, ако отидеш за кафе ще ти излезе през г..а после, прагове криви, джанти надраскани, стотинки липсват, ужас
Казах на жена ми, че ако отворя гумаджииница всички ще идват при мен, защото обичам всичко да е както трябва, така през пръсти не мога да правя нещата, дори за друг да са!

Последна промяна от betaserk на Пон 14 дек 2015 17:30, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
betaserk написа: понякога излизам и преди обяд към 11:00
Ти ли беше тоя,дето изминава 400км за два месеца на градско само?
Моля те,в тая тема недей да ръсиш акъл.
Нямаш си идея колко е готино да тръгнеш в 06:00ч,и ти да проправяш пъртина.
Щото пътното вечерта са гледали прогнозата и са натегале на червено вино цела нощ,щото и таа нош нема а вали.
- betaserk
- Контакти:
Че минавам малко км минавам, не крия, за 1 година изминах 3500 км от които 60% на 40% в полза на градското, не са много, но не са и малко! А опит с гуми имам от 1999 година и знам кое как е! Пак не четеш колега, написах за мен специално какво ще правя и какво знам, никой не карам на сила да кара с летни! Ако ми се отвори работа с кола вечер вече щях да съм сложил зимните! Та преди да обиждаш и правиш спам, защото нищо не каза за гуми по добре помисли и недей да пишеш след 2-та ракия, че не знаеш какво пишеш! Значи според теб е за зимни на 21 градуса? Не нали, е тогава какво грешно казах та се заяждаш с мен ПАК не знам! Аман от всезнайковци, дето казаха на едно друго място... "На който не му разбира главата да не пише глупости само за да изпъкне че съществува" 

Последна промяна от betaserk на Пон 14 дек 2015 17:31, променено общо 1 път.
- Каспър
betaserk написа:Баланс всеки сезон си е лиготия според мен, гумаджия с динамометричен ключче те нашите не знаят какво е това, аз не ги оставям да ми стягат болтовете, с един лост 2 метра наляга там и аз викам, ейййй ало това да не е тир бе човек и оня като
гледа
На старата ми кола бях с всесезонни, за 5 години не мръднаха! Нито баланс нито нищо, само налягане!
Баланса всеки сезон си е необходимост с тези пътища, иначе може и да не разбереш за крива джанта или гума. Реглажа веднъж годишно също е препоръчителен. Хайде за винтилите може и да е лигавщина всяка година. За дрането на джантите, чупенето на капачки и вдигането на подемници и крикове без подложки съм съгласен, че е пълно и с такива мърлячи, както и с такива които те съдират с пари за лепени тежести според грамажа. Тези при които аз ходя, взимат прилично, работят бързо, държат се нормално, мият ти гумите и джантите които свалят от колата, прибират ти старите гуми в чували, не се лигавят със стотинки за няколко грама отгоре лепени тежести и накрая притягат с динамометричен ключ. През това време аз или оглеждам дискове и накладки или стоя вътре в приемната на топло и ги гледам как си бачкат.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Преди малко се прибрах от кафе, точно тръгвам от кафето и оп куките ме спряха.....
- Куката - Извинете защо, не сте сложили зимните гуми...?
- Аз - Г-н Полицай на вън е 14 градуса в момента, за какви зимни гуми ми говорите...!?
- Куката - Зимните гуми са задължителни, независимо дали на вън е 1 градус или 30 градуса....!
- Аз - Г-н Полицай, ще може ли да ми покажете закона??
- Куката - На много отворен ли ми се прайш.....!?
- Аз - Не Г-н Полицай, просто искам да видя закона за зимните гуми?
- Куката - Изчезвай и поече да не съм те видял с летните гуми, през зимния сезон...
Явно куката беше малко

- Куката - Извинете защо, не сте сложили зимните гуми...?
- Аз - Г-н Полицай на вън е 14 градуса в момента, за какви зимни гуми ми говорите...!?
- Куката - Зимните гуми са задължителни, независимо дали на вън е 1 градус или 30 градуса....!
- Аз - Г-н Полицай, ще може ли да ми покажете закона??
- Куката - На много отворен ли ми се прайш.....!?

- Аз - Не Г-н Полицай, просто искам да видя закона за зимните гуми?
- Куката - Изчезвай и поече да не съм те видял с летните гуми, през зимния сезон...

- Каспър
Вчера пишеше във вестника, че куките масово се възползвали от незнанието на хората и се опитвали да глобяват за липсата на зимни гуми.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”