Здравейте колеги,
колата ми е bora 2,3 V5 150 hp от 1999 г. с газов инжекцион. Проблема ми е, че от както я имам вече 2 години, никога не са ми светвали лампите "check engine" и "EPC". Не светят нито първоначално като дам на контакт нито след това, дори и да има натрупани грешки. Разглобявал съм таблото и съм замервал диодите за съответните светлини - работят си, просто никога не светят, дори и когато трябва.
Някаква идея какъв е проблема ?
Bora 2,3 V5 150 hp 1999 г. никога не светва "check engine"
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Re: Bora 2,3 V5 150 hp 1999 г. никога не светва "check engin
Ако мотора е AGZ, никога няма да ти светнат. Просто самата електроника няма заложена в себе си тази екстра, НО таблото ти го има като ОПЦИЯ. :)
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен на 1.8 AGN, го има на таблото ама не святка. Явно трябва да се монтира допълнително! 

- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Да, мотора е AGZ. Ще мина и без тази лампичка, просто ме притесняваше да не би търговеца от който купих колата да се е опитвал да крие натрупаните грешки и да ми е срязал някоя жичка някъде.
Мерси за инфото колеги.
Мерси за инфото колеги.
- zhivkokp
- Двигател: AGZ 1998
Здравейте! Аз съм със същата машина. Питането ми е за ESP индикацията - при натискане(без значение колко задържам бутона) не се случва нищо. Проверил съм кодовете от стикера в багажника, ESP има. Не съм го тествал в полеви условия, смятам да ходя на диагностика. Пиша тук, случайно да не би ситуацията да е същата като при "check engine" индикацията? Благодаря!
- jordancho
- Двигател: AGZ 1999
При мен като включа на контакт лампата за ESP светка за няколко секунди и изгасва. По време на работа, ако не свети значи ESP работи, ако натисна копчето , за да изключа ESP (без да задържам) ми светка лампата на таблото - което значи че системата в момента не работи. Ако натисна отново копчето, лампата на таблото изгасва и ESP заработва отново (пробвал съм я на сняг). Ако при потегляне превъртят гумите, лампата за ESP ми премигва. Ако след като включиш на контакт лампата за ESP остане постоянно да свети, това значи че има проблем и системата не работи, при мен се случваше това от време на време когато имах проблеми с лоша връзка в буксата на дебитомера.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Само да попитам за 1.6 АКЛ по същия начин ли е ... на мен също никога не ми светва ?
- fedoracore
- Автомобил: V5
- Двигател: 2.3
feniksgod написа:Ако мотора е AGZ, никога няма да ти светнат. Просто самата електроника няма заложена в себе си тази екстра, НО таблото ти го има като ОПЦИЯ. :)
в голяма грешка си
- shadou2
- Двигател: 1.6 SR
Аз мисля че всички коли я имат тази опция , разликата идва че при грешка, на някои коли им светват АБС + ЕСП, а не се изписва да се отиде в сервиз. На моята е така но имам чек.Когато имах проблем ми светеха двете лампи едновременно и постоянно, на моето табло така излизало когато има проблем. Така ми обясниха в сервиза, но чека си го имам.Извинявам се ако бъркам в обяснението, но мисля че така беше. :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”