Здравеите колеги преди време ме посъветвахте да сменя температурния датчик тъй като ми набива една грешка свързана с него и от която се влие двигателя като от време на време оборотите му играят до над 1000 на празен ход.
Днес се загледах и въпроса ми е как се сменява въпросния и дали това : https://goo.gl/photos/7ZwmHSpWzGhB5ZY27 е въпросния датчик? Източва ли се антифриза предварително? Тъй като като размърдах там и мислех, че може просто да го извадя да видя какъв е потече малко антифриз и реших 1во да питам преди да дърпам и да направя някоя беля....
Благодарности предварително!
Голф 4 1.9 ТДИ Температурен датчик антифриз - смяна?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Голф 4 1.9 ТДИ Температурен датчик антифриз - смяна?
това е датчика отдолу има пластмасова скоба от снимката се вижда стърчи надолу,тя го държи издърпваш я и вадиш датчика през това време тече антифриз трябва да си бръз слагаш новия като гледаш да легне хубаво уплътнението и слагаш скобата
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Хм хубаво е, че каза за тая пластмасова скоба нея я издърпвам просто на долу така ли? И в този момент ли хваща да тече антифриз или в момента в които дръпна датчика?
И другото което е как да видя дали е легнало хубаво уплътнението :/ :(
И другото което е как да видя дали е легнало хубаво уплътнението :/ :(
Ako не е хубаво легнал датчика ще капе антифриз, това е най-добрия начин за проверка
Ако не капе или сълзи всичко е точно, ако капе правиш процедурата отново и така докато стане 

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
колега , ако уплътнението не е легнало добре няма да можеш да сложиш фибата.задължително смени гумения пръстен под датчика , защото старият е опечен. днес сменях троиник на пасат и двата пръстена бяха се вдървили.
-
За уплътнението добре, имам ама имам и фиба към новия датчик и нея ли да сменям и там има ли специфично място тя където да влезе?
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
колега фибата влиза само по един начин. виж положението на старата и слагаи новата. не е трудно.ако е здрава старата може да не я сменяш.
Колеги този датчик влияе ли по някакъв начин на климатроника в шаран 1,9 тди ?Смених термостат и антифриз,а пак бавно стопля топлото:(При 10км. градско каране нормално ли е да стигам 50-60 градуса трудно ?
-
Спрямо зависи колко културно караш, аз като карам бавничко за 15км не мога да вдигна над 50-60 градуса....
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Колега,виж тази тема от форума на братчедите http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=17684
Върни се в “Дизелови агрегати”