От известно време имам проблем с предницата на моя Пасат Б3, 1992г, 1800 к.см, 90 к.с. Налице е едно чукане и скърцане, което усещам точно под педала на съединителя. Оказа се че задния ляв болт на моста се върти до безкрайност. Ходих на няколко места и няма еднозначно мнение по въпроса дали е повредена резбата на болта, дали е превъртяла гайка или и двете. Факт е обаче че болта не може нито да се извади нито да се затегне. При всички случай ми бе казано че се налага да се цепи гредата в която се намирала гайката. За начина на отваряне на гредата отново чух разни мнения - според едните цепенето ставало само от към салона, където се отваряло прозорче, според други отварянето било от страни на гредата. Ситуацията ми се стори много притеснителна и вчера реших да сваля подовата настилка. Оказа се че точно където трябва да е гайката има технологичен отвор с диаметър около четири см. запушен с гумена тапа. Вътре имаше нещо гумено, сиво на цвят наподобяващо пръст - вероятно маншон. Не посмях повече да пипам.
Колеги, ако някой е имал същия проблем, моля да сподели и да посочи как го е решил.
Благодаря за съдействието.