Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
С преснимана касова бележка не би трябвало да се заядат, защото преди време като пазарувах там, касиерката ми каза изрично да си преснимам бележката, защото имало случаи на избелели касови бележки след една-две години, и така в последствие трудно се доказвала гаранцията на закупения уред от там...
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Аз винаги взимам фактура и един дубликат на същата.Едната отива в счетоводството,а другата я прибирам и показвам нея при нужда.Междудругото този верт,който пуснаха днес не е лош.20V 2Ah,върши страхотна работа за цената си(120 лв.)Днес звънях на сервиза на Parkside(Бушона),оказа се че може да се закупи втора батерия на цена от 35 лв с ДДС.Мисля че е добра оферта.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
20V ,2Ah за тези пари си е екстра оферта 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Взех винтоверта..Нямам възможност да го пробвам сега,но по нататък ще дам отзиви.На външен вид е доста добре 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Моя 10V винтоверт изпуши, хвърля яко огън от четките и вече не му работи индикацията на батерията. Въпреки това продължава да работи 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
масления крик купен есента на 2011г взе да отпуска под товар. Забелязах го като слагах зимните.
Водоструйката 150А... се счупи турбодюзата 1 месец преди да изтече гаранцията от 3г. Ножици за дебели клони след малко повече от 2 г се откъснаха парчета от дръжките в края. Кучешките автоматични поводи и те не са стока. Сменил съм 3 /чупи се спиралната пружина, блокировката прави проблеми.
Добре,че си спазват гаранцията и не мрънкат.
П.П. Кръстат сгъваем ключ за джанти - счупи се след мястото на сгъване към вертикалната част - силно едрозърнестта структура.
Водоструйката 150А... се счупи турбодюзата 1 месец преди да изтече гаранцията от 3г. Ножици за дебели клони след малко повече от 2 г се откъснаха парчета от дръжките в края. Кучешките автоматични поводи и те не са стока. Сменил съм 3 /чупи се спиралната пружина, блокировката прави проблеми.
Добре,че си спазват гаранцията и не мрънкат.
П.П. Кръстат сгъваем ключ за джанти - счупи се след мястото на сгъване към вертикалната част - силно едрозърнестта структура.
Последна промяна от kris11 на Сря 25 ное 2015 10:22, променено общо 2 пъти.
- DanZki
- Автомобил:
- Двигател:
Не мрънкат,защото си знаят боклуците
Единственото,което съм купил от тази верига е зарядното за акумулатори.До тук 3 заредени,всичко е наред.Да видим колко ще изкара. 

- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
И аз взех от въпросния акумулаторен 20v верт бях много скиптично настроен за неща като изработка , пластмаси щото е затворен и не дават да се отварят стоки ,но останах приятно изненадан за всичките по горе критерий !даже има гумирано на дръжката като сила е якичък доста ако са вярни тези 20v!а и като за такава цена съм доволен сравнение с тези райдърските вертове за по 80лв. дето като изработка са като от лъки бой си е направо ТОП !Единствения недостатък е ,че няма втора батерия ,но ако е възможно закупуването и и ако това което е казал колегата по нагоре за 35 лв. и че е възможно ще е екстра!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
radi_nrj написа:Моя 10V винтоверт изпуши, хвърля яко огън от четките и вече не му работи индикацията на батерията. Въпреки това продължава да работи
И моя е на това дередже и мисля да го отворя да видя четките или колектора не са добре.Но до там се стигна след като бащата решил че с него може да се завиват 5*100 мм самонарезни видии за покриви

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз моя го отворих, моторчето е капсуловано.
Не всичко което Лидл предлага е качествено, за това е и темата в Направи сам. Но специално 18 волтовият Ударен верт и този са добри. Този като чели е по лекичък и няма удар. Не че удара на 18ката е кой знае какво- със съчма е реализиран, но го има.
Батерията на този е пак 18 волта, но на макс е 20 при заряд. Абе играявт си с цифрите на зареден и нормално състояние на клетките. Тези клетки са с малко по висок капацитет- 2 ампера. Но големината на батерията е същата и мисля че става и на 18 ката.
Бушона е тук на ул. Искар, но аз докато разбера че ми е до работата и си поръчах с куриер една батерия на 18 волта, та платих 25 + доставката.
, по спомен.
Като претоварвате машините- тока е много висок през моторчетата на вертовете, защото напрежението е по ниско 18-20 волта макс и при претоварване това скапва и колектора и четките и всичко.
А вие товарите 10 волтовите с големи видии и рапидки ???!!! Литиевата клетка е доста мошна и отдава голяма енергия за кратко време, но и тя може да се запали от това.
kris11, специално кучешките поводи са чупливи и съм ремонтирал доста и от други марки. Водоструйките не само на Лидл се чупят. И кръстат ключ с карета не би си купил. Каре и тресчотка е само за доразвиване/завиване.
Аз купих примерно ел. триона за дърва и знам че бързият мехамизъм за стягане е кофти.
Трябва да си надпиша датите на бележките на закупените машини с химикал поне. Защото не ги преснимах и сега ще ме мързи, а станаха доста машините.
Фактура за да ми вадят на фирма директно на касата, трябва да е рег по БГ иначе трябва да чакам от офиса им вътре и става сложно. А в моя случай не е по БГ.
Та бележките ги щракам за книжката с телбод, но вярно че за 3 години ще избелеят, или ще преснимам или датите с химикал.
Батерията на този е пак 18 волта, но на макс е 20 при заряд. Абе играявт си с цифрите на зареден и нормално състояние на клетките. Тези клетки са с малко по висок капацитет- 2 ампера. Но големината на батерията е същата и мисля че става и на 18 ката.
Бушона е тук на ул. Искар, но аз докато разбера че ми е до работата и си поръчах с куриер една батерия на 18 волта, та платих 25 + доставката.

Като претоварвате машините- тока е много висок през моторчетата на вертовете, защото напрежението е по ниско 18-20 волта макс и при претоварване това скапва и колектора и четките и всичко.
А вие товарите 10 волтовите с големи видии и рапидки ???!!! Литиевата клетка е доста мошна и отдава голяма енергия за кратко време, но и тя може да се запали от това.
kris11, специално кучешките поводи са чупливи и съм ремонтирал доста и от други марки. Водоструйките не само на Лидл се чупят. И кръстат ключ с карета не би си купил. Каре и тресчотка е само за доразвиване/завиване.
Аз купих примерно ел. триона за дърва и знам че бързият мехамизъм за стягане е кофти.

Трябва да си надпиша датите на бележките на закупените машини с химикал поне. Защото не ги преснимах и сега ще ме мързи, а станаха доста машините.
Фактура за да ми вадят на фирма директно на касата, трябва да е рег по БГ иначе трябва да чакам от офиса им вътре и става сложно. А в моя случай не е по БГ.
Та бележките ги щракам за книжката с телбод, но вярно че за 3 години ще избелеят, или ще преснимам или датите с химикал.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
С моя Бош на 5 години всеки ден завивам видии в ламарина и го мъча с какви ли не бургии.
Като види зор и почва да грее батерията.Въпреки,че е 10.8 волта не се дава на по-големите винтовери,но годините си казват своето и батериите вече падат доста бързо.Миналата година му свършиха четките.Разрових из нета и открих цяло моторче(понеже само четки не се предлагат,че е капсуловано) за 100 лв някъде
Същото на вид моторче и със същите параметри,само,че за Макита беше 20 кинта.
Поръчах го,разкапсуловах го и му сложих четките на моя и работи без проблем.
Сайта беше на "Ташев галвинг" и там предлагаха много части за всякакви бормашини,винтовери и т.н.
Можете да проверите и за вашите дали нямат
http://www.tashev-galving.com/search/000000-20-2/0/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB
Като види зор и почва да грее батерията.Въпреки,че е 10.8 волта не се дава на по-големите винтовери,но годините си казват своето и батериите вече падат доста бързо.Миналата година му свършиха четките.Разрових из нета и открих цяло моторче(понеже само четки не се предлагат,че е капсуловано) за 100 лв някъде

Същото на вид моторче и със същите параметри,само,че за Макита беше 20 кинта.
Поръчах го,разкапсуловах го и му сложих четките на моя и работи без проблем.
Сайта беше на "Ташев галвинг" и там предлагаха много части за всякакви бормашини,винтовери и т.н.
Можете да проверите и за вашите дали нямат

http://www.tashev-galving.com/search/000000-20-2/0/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
А защо не си купи по големи четки за 2-3лв. и да ги испилиш до нужния размер?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="trv"]
kris11, специално кучешките поводи са чупливи и съм ремонтирал
- да от 2 или 3 става 1.За първия аз съм си виновен, че позволявах да го развие докрая и като надуши нещо дърпа рязко и прас пружината.На другия се изтри гумирането по дръжката и да засича стопера.
-Водоструйките не само на Лидл се чупят. Самата машина нищо и нямаше -счупи се 1 шайба по която трие съчмата на турбодюзата за въртеливо движение./пр ф23-25мм с дебелина 2-3 мм- имсах някъде размерите/.Носих сао дюзата за рекламация -накараха ме да занеса цялата машина.
Купил съм и разтегателния ел. трион -върши добра работа въпреки,че есъс слабо моторче.
kris11, специално кучешките поводи са чупливи и съм ремонтирал
- да от 2 или 3 става 1.За първия аз съм си виновен, че позволявах да го развие докрая и като надуши нещо дърпа рязко и прас пружината.На другия се изтри гумирането по дръжката и да засича стопера.
-Водоструйките не само на Лидл се чупят. Самата машина нищо и нямаше -счупи се 1 шайба по която трие съчмата на турбодюзата за въртеливо движение./пр ф23-25мм с дебелина 2-3 мм- имсах някъде размерите/.Носих сао дюзата за рекламация -накараха ме да занеса цялата машина.
Купил съм и разтегателния ел. трион -върши добра работа въпреки,че есъс слабо моторче.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Купих си зеге - още не съм го пробвал но за цената си няма еквивалент по другите магазини. Изглежда много добре , дано и да работи така.