симеон написа:З тайминга рисува в двете крайности ту на закъснение,ту на предварение.И понякога пак забива и не показва нищо.
Именно поради причината , че един пише едно , а друг тълкува друго , ремонтите по интернет не са толкова сполучливи
Така , накарахте ме да си включа компютъра
Обяснявам :
Влизаш в basic settings , натискаш тайминг и киризиш .
1-ви вариант
Центровката е на майната си , но си седи там , докато не покараш , не форсираш или не излезеш от бейсик сетингс, а когато влезеш отново , тя е вече е на друго място .
В такъв случай , както каза Zinoto , търси помпа , авансатор или каквото там искаш .
2-ри вариант
Докато гледаш графиката , виждаш как центровката се мени в големи граници пред очите ти. (аз така разбирам написаното от теб ) . В този случай , ток към авансаторният клапан не се пуска , и в този случай дори и да е заседнало буталото някъде , то може да се премести веднъж , тоест да се промени центровката в една посока ( към закъснение ) и толкоз . Няма как да се мандахерца постоянно .
Това означава , че имаш изместване на положението на помпата , спрямо положението на коляновият вал .
Вероятни причини : Разбита шийка на коляновият вал / ангренажно колело . Проблем с обтяжната ролка и неправилно обтегнат / монтиран ангренажен ремък .
Друго сега не ми идва на ум .
Така , че като начало , уточни как точно ти се мени центровката ? Вариант 1 или 2 ?