Голф 3 1.6 ABU остана без хидравлика след дълъг път

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
t0shk0
Автомобил: Golf mk5 TSI
Двигател: BLG

Re: Голф 3 ABU остана без хидравлика след дълъг път

Мнениеот t0shk0 » Нед 22 ное 2015 15:10

Колеги, помагайте. След смяна на хидравличната течност се е*а мамата на колата. Хидравлика нямам..
Процедурата беше следната: източване на старата течност, чистене на казанчето за течност, източване на всичко, което беше в тръбите. Налях новата, запалих за 2,3 секунди изгасих, после пак доливам и въртя колелата при всяко доливане докрай. И това беше краят. Свалихме колата и хидравликата умря. Новата хидравлична помпа започна да свири при най-малкото завъртане на волана. Течност - нова оригинална за голф 3 от сервиза на vw в Пловдив. Няма течове и нивото на течност е на мах.

Ето това е колеги. Караш 30 км. до сервиз на vw, а жената, която работи там ти дава хидравлично масло, на което изрично пишело да не се слага на коли, които работят с пълна синтетика. Изхвърлих опаковката, защото влезна цялото масло иначе щях да ви го покажа.

Възможно ли е сега да съм прецакал помпата и рейката с това което ми продадоха? Минах 30км от смяната.

Един съвет: Винаги проверявайте какво ви продават, дори и от официалните сервизи..

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Нед 22 ное 2015 20:31

Каква течност сложи, такава ли:
1.jpg

А тая нова помпа каква е всъщност.
Казваш, че помпата почва да свири, да не свири ремъка?
Достатъчно натегнат ли е? Климатик имаш ли?

t0shk0

Мнениеот t0shk0 » Нед 22 ное 2015 21:15

Не, опаковката беше различна, но я взех на доверие, като си мислех, че си знаят работата. Няма да повторя грешката.
Помпата е марка TRW, с отстъпката излезе около 230лв. Не зная точната цена, защото сменях и други части. Помпата не свиреше със старата течност. Само, когато навия волана докрай, леко започваше, но и оборотите ми падат с 150. Ремъка е чисто нов. Сменил съм и ролките. Имам климатик. Гледахме да не е от него, но се чуваше от самата помпа. Сега съм източил това, което ми продадоха. Измих отново казанчето и с помпа за гуми продухах цялата система, за да изкарам всичката течност. Излезе точно 1 литър, като и малко разлях. Утре ще ходя пак в Пловдив в официалния сервиз и ще видим какво ще стане. Този път няма да взема нищо, докато не съм сигурен, че е това, за което го продават.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Re: Голф 3 1.6 ABU остана без хидравлика след дълъг път

Мнениеот bahyr » Нед 22 ное 2015 22:32

1,6 моно с заводски климатик няма. Моя е слаган от Диавиа в Италия.
В резултат на променената схема ремъкът обхваща олколо 1/4 даже и по-малко от обиколката на шайбата на хидравликата.
И ако не е натегнат достатъчно става точно това като се натовари и почва да припъзва и да вие.
А всъщност сигурен ли си, че е прекаран правилно?

t0shk0

Мнениеот t0shk0 » Нед 22 ное 2015 23:05

Да, климатика е слаган в Италия и моя. Само една четвърт от ролката е в допир с ремъка. При положение, че с червеното масло не се чуваше виене от помпата, а с това което ми дадоха тя не спираше да вие, продължавам да смятам, че е от маслото. Утре с малко късмет ще налея правилната хидравлична течност и ще пиша какъв е резултатът.

И да ремъкът мисла, че е прекаран правилно.

t0shk0

Мнениеот t0shk0 » Пон 23 ное 2015 15:11

Днес отново ходих до Пловдив в сервиза. Обясних какво е станало, човека провери и той и се оказа, че жената, която ми е продала грешната течност, всищност е просто касиерка. Сега всичко е точно, извиниха се за грешката и ми дадоха нова течност безплатно. Попитах дали може да имам проблеми сега с помпата и ми отговориха, че стига да не е оставала да работи без течност няма да имам проблеми за толкова малко километри след смяната. Да, ама не...

Нещата са много зле. Помпата вие та ще мре направо. Не е от ремъка, като натоваря помпата с въртене на волана и се вижда как и ролката на климатика забавя. Виенето стана постоянно..
Като легна под колата и помпата се чува как издава същия виещ звук, но по-слабо. Няма въздух в системата. Влезе 1л. Течност и е 2см. Над минимума. 300 лева дадох и е по-зле от преди..

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 23 ное 2015 17:51

Колко километра мина откакто си сменил течността? По принцип когато остане въздух в системата точно така вие. Оправя се от само себе си, поне при мен беше така.И така като вие, имаш ли хидравлика ?

t0shk0

Мнениеот t0shk0 » Пон 23 ное 2015 18:05

Ми тя помпата си вие, а хидравлика нямам. Минах 20км, разлика няма. И въздух няма държах я 1 час на място и отворено казанче да работи, след това я карах и често да си кажа, ставаше по-зле. Утре едни приятели от магазин ще ми дадат друга помпа и ще видим какво ще стане. Може накрая да се окаже, че новата помпа е дефектна..

t0shk0

Мнениеот t0shk0 » Вто 24 ное 2015 17:44

Така.. Бракувахме старата помпа и я сменихме с чисто нова. Наливам течността от vw и ефекта е следният: волана е доста твърд, помпата свири доста, дори когато не завивам пак свири. Нещо не е както трябва. Понеже не стигна една опаковка, купих още една. Количеството, което влезе е литър и 100 грама. Майсторът, при който я сменях като видя как свири помпата и ми каза, че тази течност не е за тази помпа. Вече съм склонен да му повярвам. Сега ще карам колата така една седмица, та ако има въздух да излезе, с отворен капак на казанчето.

Преди като карах с червена течност волана беше същия като на голф 5-цата и преди да се загрее волана беше изключително лек. После ставаше както е в момента, на място трябва с две ръце :) и да не кажете, че е от гумите. 14ки са 185 и днес ги напомпих на 2.5 бара. Ефектът е незабележим..

Вече започвам да си мисля, че и на рейката и има нещо.

Налятата течност е g004000 m2 зелена

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 24 ное 2015 18:56

Не знам дали ще помогна ,но мога да ти кажа че не е от течността.По ми прилича на рейка или нещо запушено по системата.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Вто 24 ное 2015 23:46

С тази смяна на спирачна течност...в коофти филм се вкара.Станалото -станало.
Причини за свирене на помпата:
1.Въздух в помпата-ала такъв може и да няма след като казнчето е пълно;
2.Кавитация в помпата,т.е. запушване на входа на помпата.Или по-точно между казанчето и помпата.Огледай там как са нещата.Разкачи маркучите между тях и ги продухай с комресор, а също и отвора на дъното на казанчето.

t0shk0

Мнениеот t0shk0 » Сря 25 ное 2015 12:37

Днес беше поредното източване на течността. Продухах маркучите, нищо не излезе освен, че леко станах зелен :)
Пак изчистих казанчето, наместих долу на входа на помпата една от 3те малки дупки в болта да е точно с/у маркуча. Даже надежда за успех имах, но уви пак нищо не стана. Забравих да спомена, че след като отново налях течността и запалих отгоре се образува малко пяна и след 30 секунди изчезна. Налях пак старата нова оригинална течност. Ефект нулев. На място трябва с доста сила да го въртя, но при 100км не ми дава да го барна и това леко ме притеснява. На 5цата колкото е по-голяма скоростта, толкова по твърд ми става волана, а тук е обратното.

Сега мисля, че имам 3 варианта.
Да рециклирам рейката и да се моля на всички богове да е от нея
Да сипя червена течност и да се надявам на чудо
И да изчакам малко. Може след 2/300км всичко да си дойде на мястото :)

Eдно нещо обаче постигнах :D а дори не ми беше цел. Колата като вдигне над 2к оборота и се чува помпата, все едно имам механичен компресор :) Докарвам го като на 1.4 tsi.. само и да вървеше толкова.. По-младите по пътищата като ме чуят и се обръщат да видят какво минава. Макар и на мен да ми допада този звук предпочитам да имам работеща хидравлика.

Ако имате други идеи казвайте.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 27 ное 2015 18:16

За 230 лева щеше да купиш и помпа и рейка.Сега си купи рейка,ама да не е нова в никакъв случай,щото то друго не остана.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 27 ное 2015 18:32

Добре че не караш phaeton, човече , че както си тръгнал ще я позлатиш тая кола. както написах в началото на темата, проблема 90% е в рейката. Слабо място им е на 3-ките

t0shk0

Мнениеот t0shk0 » Пет 27 ное 2015 20:47

Ще рециклирам рейката, но ще е другият месец, че ми станаха много разходите по колата. Не искам да купувам на старо, защото шансът да е като моята е доста голям. Един приятел преди 2 години рециклира неговата и още няма проблеми с нея, а преди месец смени кормилни накрайници. Бяха доста криви от хубавите ни пътища . Като я рециклирам ще пиша как е положението.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”