Нов внос или от частно лице

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов внос или от частно лице

Мнениеот Stivi » Пон 23 ное 2015 18:19

За мен най-добрият вариант е да се намери от първи собственик в България на малко километри /все пак сме малка страна а и заплатите са малки та не въртим като европейците/ ! Лошото е че никой не си продава здравата и права кола ,ако го прави парите са повечко или направо я взима някой приятел/роднина/комшия понеже знае че е без забележки и каквото пише на километража е вярно :a045

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 23 ное 2015 18:25

Stivi написа:направо я взима някой приятел/роднина/комшия понеже знае че е без забележки и каквото пише на километража е вярно :a045

Това е особено вярно, моя МК6 преди 2 месеца се оказа че искат да го вземат доста хора, един колега намаза. :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 23 ное 2015 18:56

Според мен най-добрия вариант за частно лице(автокъщите въобще не ги коментирам)е да ти е стар познат и да знаеш историята на колата.Но много рядко излиза такъв късмет.Иначе от човек до човек ,за подръжка на кола говоря, има балкан разлика.
Моят тъст винаги е бил "тиранин" за колите си само налива и кара.Масло и антифриз ако се сети 1-2 пъти в годината да провери...Та по "закона на Мърфи" точно той изкара такъв късмет с последната си кола.Купи я от колегата си:Младо момче ,не дава прах да падне в/у колата му.Сега ако я види ...олеле...Tъй че каквото и да те посъветваме-гаранция Франция.Както е писал по-горе колегата поне в директен разговор със собственика имаш по-голям шанс да прецениш човека и оттам как е подържал колата си.Успех. :th_up

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 28 ное 2015 9:35

След няколко коли, които съм купил и поддържал, твърдо за мен мога да заявя, че предпочитам нов внос.
Затова и последната(Пасат 1.9 TDI 131 AVF) преди две седмици купих от автокъща, като доста обикалях.
Колата излезна страхотна.Вярно, бяха и върнали колиметража , но книжки, бележки от поддръжката(от както е купена до сега) от стария собственик - всичко си беше на място.Колата е на реални 317000км от първи собственик(вижда се по книжката и бележките, Северна Италия, област Венеция).Видях и на street view сервизчето дето е поддържана колата през цялото време след официалния.Нямаше нищо маскирано, обичайните слабости по салона, счупена жабка, провиснали тапицерии по корите си бяха налице.Важното беше, че нямаше опити за некъдърни ремонти, замазваници ит.н.Като колата я взех на смешна цена и се оказа находка.
Предишния Пасат Б5 АФН 110 го взех от частно лице, сериозен човек изглеждаше и т.н. но колата не беше както трябва - не е спирала и правила мизерии, но имаше както се казва "дълбоки рани".
По-предишния ми Пасат Б4 ТДИ 90 беше от автокъща - БомиАуто и също бях много доволен.

Между другото лятото от Горубляне(автокъща Supercar) изтървах страхотно Ауди А6 Авант 2002 2.5ТДИ(доколкото този мотор може да е чудесен).Колата беше изключителна.Всичко си беше на място.Провериха ми я в Порше тук и се оказа, че миналата година последно е влизала в официален сервиз на 160000км.Вътре беше направо нова.
Лошото бе, че беше със старите глави и валове.
През капачката на маслото се виждаха вече тънките ивици по валовете.Иначе , аванси-маванси, всичко беше топ.За първи път видях кола с корекция на дюзи до -/+ 0.10-0.15.Мотора работеше супер равно.Палеше от раз.
И въпреки това си викам ще я взема, ако трябва и глави ще се сменят от новия модел ама ще стане мотор.Обаче я отнесоха.Намалиха я от 5500 на 5000 и отлетя.До ден днешен се сещам и още ме е яд.

П.С
Търсех си кола задължително от Италия, този Пасат дето го взех долу е като сега излезнал от магазина.Аудито дето изтървах-също.
Но иначе се нагледах и на дробове по Дупница, и особено на Драгичево.
За частни лица да не говорим, и то гледах коли от по-скъпите обяви, дето на снимките изглеждат обещаващо.
Уж обслужена - тракат маслени обтегачи, висят пластмаси, свински опашки навсякъде...ужас

Така, че за мен твърдо нов внос или ако е от частно лице да е познат.Така си продадох Пасата Б5-та на познат в началото на годината за доста повече отколкото ми излезна Б5.5-та, но с купувача се познаваме, та знае какво съм правил по колата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 28 ное 2015 10:37

WasteLand_TD написа:Предишния Пасат Б5 АФН 110 го взех от частно лице, сериозен човек изглеждаше и т.н. но колата не беше както трябва - не е спирала и правила мизерии, но имаше както се казва "дълбоки рани".

......

Така си продадох Пасата Б5-та на познат в началото на годината за доста повече отколкото ми излезна Б5.5-та, но с купувача се познаваме, та знае какво съм правил по колата.

Те тва се казва свой човек. :icon_lol

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 28 ное 2015 12:28

hooligan_sk написа:
WasteLand_TD написа:Предишния Пасат Б5 АФН 110 го взех от частно лице, сериозен човек изглеждаше и т.н. но колата не беше както трябва - не е спирала и правила мизерии, но имаше както се казва "дълбоки рани".

......

Така си продадох Пасата Б5-та на познат в началото на годината за доста повече отколкото ми излезна Б5.5-та, но с купувача се познаваме, та знае какво съм правил по колата.

Те тва се казва свой човек. :icon_lol

Точно свой човек получи ВЕЧЕ перфектна кола след инвестиция от около 4000лв в нея.
Сега изясни ли ти се картинката?
Кое ти дава право да коментираш нещо, когато не си напълно запознат с фактите или просто си търсиш заяждане?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 13:02

Най-добрия вариант е частно лице-нов внос,т.е. слагаш едни пари в джоба ,хващаш самолета кацаш в Германия примерно,избираш си лично колата и оттам според парите .Или самолета и обратно , а колата ти пристига след няколко дни на платформа или си я прибираш на ход до БГ...Ама не е за всеки тая работа,туй българите още търсим "златната среда"(за парите и стандарта говоря)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 28 ное 2015 16:44

Има и сериозни хора които срещу определен хонорар ще свършат тази работа вместо теб, огледи, оферти, транспорт до БГ и т.н.
Въпреки че звучи и изглежда почти налудничево да дадеш на някой непознат не малка сума пари и да го изпратиш до Германия да ти докара кола, но има и такива хора че и доволни от услугата на всичкото отгоре :smile

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 17:17

forski написа:Въпреки че звучи и изглежда почти налудничево да дадеш на някой непознат не малка сума пари и да го изпратиш до Германия да ти докара кола, но има и такива хора че и доволни от услугата на всичкото отгоре

Не е налудничаво и аз познавам такива хора и знам че ще ми свършат работа,но в крайна сметка пак всичко опира до пари.Една добре поддържана гледана Г4 от Германия до тук идва на около 6к лв.примерно,а тук може да се намери карана в БГ и компромисно поддържана за около 4-4500 лв.Оттам иде реч по темата -кое е по-малкото зло Автокъща или частно лице? Общо взето всичко е на "честна дума",ама такъв ни стандарта,няма как...

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 28 ное 2015 21:49

gergeto написа:Най-добрия вариант е частно лице-нов внос,т.е. слагаш едни пари в джоба ,хващаш самолета кацаш в Германия примерно,избираш си лично колата и оттам според парите .Или самолета и обратно , а колата ти пристига след няколко дни на платформа или си я прибираш на ход до БГ...Ама не е за всеки тая работа,туй българите още търсим "златната среда"(за парите и стандарта говоря)

Повярваи нещата се промениха доста.Сега във автооказионите има много по читави коли.Със гаранция ако я караш във Германия.Точно преди 5 дена ходих с приятел и купихме Мерцедес C Компресор 2005г на 145000км. със всички документи.Гаранция 1г на мотор..скорости...спирачна система и електроника.Частника освен едни зимни гуми бонус друго не.А и тои си е направил сметката какво предстои по тази кола като разходи.Всеки вече си прави сметка какво кара и какво подържа.Умряха тези лафове за супер подръжката от частно лице.Нагледах се на тотални пръчки от Истински Немци.Старите такива са на изчезване...новите абсолютни мърди....

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 29 ное 2015 0:19

forski написа:Има и сериозни хора които срещу определен хонорар ще свършат тази работа вместо теб, огледи, оферти, транспорт до БГ и т.н.
Въпреки че звучи и изглежда почти налудничево да дадеш на някой непознат не малка сума пари и да го изпратиш до Германия да ти докара кола, но има и такива хора че и доволни от услугата на всичкото отгоре :smile

Теоретично има. Обясни ни как на практика може да намериш такъв? По-точно как от 20 твърдящи, че са такива (сериозни и разбиращи) да оцелиш 2-3, които наистина са? Защото както всяка кола е много поддържана и в положение "сядаш и караш", така и тия търсачи на коли всичките са стабилни и "ще останеш доволен", а накрая често пъти ти докарват първата попаднала им кола. Има немалко случаи, в които клиентът казва "намери ми дизелов голф или пасат", а накрая му докарват бензиново Волво автоматик с обяснение, че е доста добро попадение.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 ное 2015 10:51

forski написа:Има и сериозни хора които срещу определен хонорар ще свършат тази работа вместо теб, огледи, оферти, транспорт до БГ и т.н.

Трябва или да ми е кръвен роднина и то първа линия или приятел от детинство за да му гласувам такова доверие :wink

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 ное 2015 11:36

Моят опит до тук показва точно обратното. :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 29 ное 2015 12:57

Не съм използвал подобен вид услуга за покупка на автомобил, попаднах на една тема във друг форум и там на дълго и широко беше обяснена цялата процедура.Хората които се бяха престрашили да използват този вариант за покупка на автомобил бяха останали видимо доволни от крайния резултат, и от човека извършил подвига да им докара това което искат а не Волво или Фиат :smile
А сериозни финансови отношения с роднини, добри познати и приятели избягвам да имам че после става мътна и кървава!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”