Не е лесно да си прост - CB 7878 AH

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Re: Не е лесно да си прост - CB 7878 AH

Мнениеот onazi » Съб 28 ное 2015 22:37

Ох, колко са ми любими такива! Пусни снимката в #Гражданите + рег.номер

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 28 ное 2015 22:46

AugustinerFan написа: има си органи на реда.

Да има, ама в Германия :exclaim Ти що си там, а не тук :question
В България въпросните органи протестират за повече заплати, а в останалото време се занимават с подобни http://www.bgdnes.bg/Article/5096798 дейности.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Съб 28 ное 2015 22:56

Прав си но и саморазправата не е начин за решение на проблема.Най малкото едната от двете страни можеше да си навлече проблеми за в бъдеще заради едно паркиране.Не живеем в 90те все пак,това важи и за шофьора на Пасата.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 28 ное 2015 23:09

Какво значи саморазправа? Нито съм им почупил колите, нито съм ги бил. Просто по мои си начин, им показвам, че не са прави. Не съм ги запушил на паркинг, паркирах си на свободното място, това, че има някакъв автомобил на място, което е забранено за паркиране, какво съм виновен :gruebel

Както и да е темата е дълга и широка, да цвете за мирисане е сравнение с другите неща, които ни се случват в ежедневието, но нима като едно зло е малко, трябва постоянно да си затваряме очите?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 28 ное 2015 23:12

Тъпо и комплексирано племе сме си, фактите го доказват - регистрацията няма значение, днес една Софийска Фиеста едва не ми отнесе лявата част на предницата след като изпусна завой и пишлемето избяга преди да включа задна да се върна да го обсъдим... Скоро карах зад една Е60-ка с ОВ регистрация в задръстване във Варна и пича си изхвърли кутията цигари през прозореца безцеремониално - толкова ли е трудно да я сложи в джоба на вратата и после да я изхвърли с останките на пепелника? Не е, обаче докато ние самите не се променим и както автора на темата показва, не показваме и се опитваме да "обучим" простолюдието как трябва да се държи няма да има разлика. В Англия съм карал над месец една чиста еликтричка C-Zero, малка пералня с колела и един пич с S65 AMG ме пусна да мина предвид, че не аз бях с предимство...това тук няма как да се случи! И в Щатите съм карал около 3 месеца, без значение дали хора като шефа ми, собственик над 50 хотела или нормален човечец - всеки спазва правилата... :censored2

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 28 ное 2015 23:18

И там компетентните органи ли го контролират това или хората.Трябва да се намери начин да накараме всичките институции да си вършат работата а не ние да въдворяваме ред според нашите представи.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Съб 28 ное 2015 23:34

А защо не го би? Защо? :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 28 ное 2015 23:43

IRRITATING написа:Трябва да се намери начин да накараме всичките институции да си вършат работата а не ние да въдворяваме ред според нашите представи.

Много точно казано :th_up
Остава само да подскажеш по какъв начин да ги накараме. Щото според мен такъв начин няма.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 29 ное 2015 17:11

Случката се е случила, важно е какви изводи ще се направят занапред. Аз си мисля, че трябва да се обърнете към общината с искане за поставяне на заграждение, което да не допуска паркиране пред входа. Има си законен ред да се случи. Трябва да се намери начин да предотвратите повтарянето на ситуацията, а не персонално да възпитавате всеки един , който е паркирал там. Един ще е нагъл, друг ще се е объркал, конфликта е на лице, в големите вериги има техника, с която служителите любезно приканват "водача на автомобил с номер ...... да премести автомобила си" , не може да разчиташ да предизвикаш сеир и публично да се подиграеш с човек, като го запушиш и 10 минути му гледаш сеира и той накрая учтиво да се извини за постъпката си пък дори и осъзнал грешката си. Точно обратния ефект се получава, всеки си има его и накърни ли му го друг го брани.

Потребителски аватар
streetracer1
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: BMT 2008г

Мнениеот streetracer1 » Нед 29 ное 2015 19:34

Колега, не се затормозявай. Миналият петък в задръстване един тъп бакшиш връщаше назад (около 1.5м имаше разстояние до мен) за да пуснел някой си и ме подпря. Като слезе почна да ми се кара и да намеква нещо, обяснявайки, че му увиснала бронята. В цялата ситуация аз бях неподвижен. Пратих го на майната му, видях, че ми е издраскал номера само и го изгоних за да не ескалира ситуацията.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 29 ное 2015 19:58

anonym0us написа: Не искам да обиждам никой със скъп автомобил, но повечето "Карачи" с лъскави коли струващи над 50 бона, се държат толкова надменно, че едва ли можеш да им каже нещо.

Рядко съм съгласен с твоите мнения,но тука си прав на 100%.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 29 ное 2015 20:56

Zdravko Zankov написа:
anonym0us написа: Не искам да обиждам никой със скъп автомобил, но повечето "Карачи" с лъскави коли струващи над 50 бона, се държат толкова надменно, че едва ли можеш да им каже нещо.

Рядко съм съгласен с твоите мнения,но тука си прав на 100%.

Не съм съгласен на 100%.По стечение на обстоятелствата не само аз ,но и цялото ми семейство контактува с хора,чиито коли са доста над 50 бона(за разлика от моята 2 -ра ръка за 4к,)Нито един от тези мои познати,собственици или управители на големи фирми не се е държал надменно с мен или мои познати.Напротив ,имам съученици,които са доста по-ниско в иерархията ,но направиха някоя и друга далавера и се правят че не ме познават(докато не видяха зора).Всичко е въпрос на възпитание и дисциплина.Такива мамини синчета ,дето тати им е показал къде седи чувала с парите в къщи ,са "ден до пладне".Пак казвам има правилник и той е за всички ни.

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Нед 29 май 2016 12:26

Да обновя темата с друга случка от тип паркиране.

Днес бях в зоологическата градина с детето и един колега със сребрист голф 4 ме беше запушил мен и съседния паркирал автомобил. Чаках 20 минути и късмет, че собственика на автомобила, който беше пред мен дойде, та се отдръпна и излезнах.

Всеки си спира както си иска.От незнание ли, от голяма наглост ли (по-скоро второтото)? Голям проблем,че ще спре 100 метра по-далече от входа...

Последна промяна от flipicha на Нед 29 май 2016 16:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 29 май 2016 13:37

Чупи му чистачките и другия път ще си помисли как да паркира :wink

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Нед 29 май 2016 14:42

Ако му счупи чистачките става като него ..... !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”