тампони макферсон

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: тампони макферсон

Мнениеот emo-gar » Пет 24 фев 2012 10:48

Както вече съм писал,слагах FEBI-пълно "менте",махнах ги след седмица-щръкнаха над 2 см. и гумата се накъса!Монтирах Лемфьордер,откровено турски(буква L в триъгълната емблема),ама от доверен източник-никакви грижи-повече от половин година.Единият комплект е на дизел,другият на бензинка.Всичко зависи от състава на самата каучукова смес,ако ще патагонски да са-като са по "рецепта"-става.Същите "големи" тампони с някои "модернизации' се монтират на едно китайско возило "Чери-Амулет"(на база Сеат-Толедо)-изглеждат внушително и съм сигурен че нямат "менте".. :P .Ама в БГ няма кой да докара,в Русия ги ползват...

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 24 фев 2012 14:58

Тъкмо видях че и на моите (днес ги взех) го има това L в триъгълника, явно и те са правени в южната ни съседка която произвежда локуми и баклава, а на кутийките им пише мейд ин Бразил. Взех си и два прашника на SWAG по 8 лв парчето, не са пластмасови, точно като маншони за рейка, дано да излезнат стока ..

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 23 ное 2015 18:13

Да не отварям нова тема, искам да попитам следното : Имам луфт нагоре/надолу в десния тампон на макферсона, проблем ли е да се кара така известно време? Износва ли се нещо по окачването или гумите?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 29 ное 2015 14:08

anonym0us написа:Да не отварям нова тема, искам да попитам следното : Имам луфт нагоре/надолу в десния тампон на макферсона, проблем ли е да се кара така известно време? Износва ли се нещо по окачването или гумите?

Този луфт при вдигната кола го виждаш,нали ?Ако е така -мисля ,че нямаш проблем,тампонът стои на мястото си само когато колата е "стъпила" на земята .При вдигане,понякога, тампонът остава "залепнал" в ботуша и луфт няма,докато не разклатиш по-яко макферсъна.

ivcata83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivcata83 » Нед 29 ное 2015 14:14

Колега първото което е много трудно можеш да разбереш когато са ти заминали макферсоните другото което е ,че по скоро са се прецакали амортисьорите затова трака така при мен така тракаше и си мислих ,че е от макферсоните смених ги и нямаше никаква разлика ,оказа се , че проблема е в изпусналите амортисьори така,че сменяй амортисьорите и не се занимавай :)

valkokirov
Автомобил: vw bora 2.3 V5
Двигател: 1998

Мнениеот valkokirov » Сря 02 ное 2016 15:32

imam vw sharan 2000 godina 1.8 t ... prez 6 meseca smenqm opori na amortesyora kajete kakav e problema uj vzimam ka4estveni ... tropa qko , a amortesyorite sa mi novi

Последна промяна от IvanMan на Сря 02 ное 2016 17:17, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”