Молба към хора с актове.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Молба към хора с актове.

Мнениеот Kozunak » Пет 02 фев 2007 0:08

Колеги, нещо ме бъзикат господата с жилетките.Имам един акт,за едно тъпо ПТП за което нямах вина и отказах да го подпиша.Както и да е.И сега чакам постановление за да дам жалба и да задвижа нещата, щото ми писна от глупостите им.Обаче.Ходих след 30 дни в КАТ за него и както очаквах ми набиха някакъв печат за удължаване на срока, щото нали имат много актове за обработване.Днес ме спират за пръв път с тоя акт и нещо почнаха да ми радправят че печата не бил като хората и някакъв си подпис липсвал... :shock Та молбата ми е следната, ако някой разполага с акт с такъв печат може ли да го снима с телефон или да го сканира (само печата) да ги сравня, че ми писна да се ебават с мене за някви глупости и следващия път да им го ударя в челото и да им кажа че колежките им такъв са го били и аз не съм виновен.Мисълта ми е че го изкараха невалиден, фалшив или нещо от сорта.А факт е че доста немарливо ми го поднови лелката тогава докато говореше по телефона. :evil:

А и един въпрос имам към запознатите, има ли право адвокат с пълномощно да вземе постановлението ми без мое присъствие?Защото скоро изтича а няма как цял ден да утрепам там.

ПП Няма такъв карък като мене досега нямам един акт безпроблемен и адекватен.Сичко е разправии и нелепи истории.Един път ги осъдих, и май пак натам отиват нещата.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 02 фев 2007 9:37

печата е син правоъгълен горе в дясно се слага на акта
адвокат с пълномощно не мое ти го вземе, щото требе да се разпишеш лично че си уведомен, за да ти тече срока за обжалване, това първо, /въпреки че става по закон принципно/, а второ все пак са милиционери, така че забрави за това

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 02 фев 2007 9:39

Всичко това го правят, за да изкрънкат някой лев. Аз имам доста богат опит с актовете /то не е за хвалене,ама.../ и то предимно правени извън София, затова се и бавят по 2-3 месеца. Щом се е усъмнил го поканваш заедно да отидете до районното или КАТ за справка и той много бързо се отказва, за да не си наруши спокойствието, а и лапаницата. Така, че спокойно.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 02 фев 2007 9:45

По данни от преди около месец с пълномощно може да се получи НП на КАТ.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 02 фев 2007 9:59

Козунак, братко, няма оправия с тези п**ли, написаха ми акт за неправилно изпреварване след Богров, държаха се много грубо и аз отказах да го разпиша - това става октомври месец - 3 месеца карам с акт и непрекъснат страх- отидох на 28.01 с един приятел засечен с 92км - което значи 42км над ограничението, на мене ми взеха 30лв и 6 точки, а на него 10лв и 2 точки - справедливост няма.Довечера ще ти снимам печата и ще го кача

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 02 фев 2007 10:05

абе нещо слушам за амнистия на престъпници се говори по новините и за опрощаване на несъбрани глоби

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 02 фев 2007 10:09

ila написа:абе нещо слушам за амнистия на престъпници се говори по новините и за опрощаване на несъбрани глоби

няма да ни хване :idea:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 02 фев 2007 10:16

ila написа:абе нещо слушам за амнистия на престъпници се говори по новините и за опрощаване на несъбрани глоби

Глобите се погасяват по давност 2 г. след влизането в сила на НП, со което са наложени.

Така е в момента, въпреки че се готвят да го изменят.

Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinpetrov » Пет 02 фев 2007 10:22

Глобите се погасяват по давност 2 г. след влизането в сила на НП, со което са наложени.

Така е в момента, въпреки че се готвят да го изменят.

Колега, знаеш ли, къде точно мога да го прочета това???

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 02 фев 2007 10:29

martinpetrov написа:Колега, знаеш ли, къде точно мога да го прочета това???

Да, определено знам:

ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.

Само че е важно да се знае какво означава това, а именно: след изтичането на давностния срок глобите не могат да бъдат събирани по принудителен ред, т.е. администрацията не може да ви задължава да платите погасени по давност глоби. НО ако вие сами си ги платите доброволно, смята се, че сте платили валидно задължение и никой няма да ви върне парите. Затова: когато плащате глоби ВНИМАВАЙТЕ кои точно глоби плащате, за да не се изхитрят да ви дадат да разпишете квитанция за погасена по давност глоба!!!

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 02 фев 2007 12:10

Ето снимки на печата Изображение,

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пет 02 фев 2007 12:24

Achim Lauritzen написа:Ето снимки на печата Изображение,

Същите са и моите актове, на които им е удължаван срока.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 02 фев 2007 15:54

Значи все пак има 2 вида печата.Моя е правоъгълен. :oops: Сега някой ако изкопае и правоъгълен сниман цена няма да имате.А още в понеделник ще ходя да се разправям, явно...Дано стане с пълномощно.

Благодаря за мненията.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 02 фев 2007 15:56

в софия е правоъгълен

Потребителски аватар
Lawyer