1.8T - гориво
- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
Re: 1.8T - гориво
Какво имаш предвид "да му бутна горивото без компютър"?
Да я обогатиш или нещо друго?
И защо се налага?
Да я обогатиш или нещо друго?
И защо се налага?
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Леко?може с горивен регулатор колега
Не,не освен регулатора.Налага се защото вмомента сместа е бедна ,защото сложих валове от 1.8 125.А имам още доста работи да и правя докато се стигне до REMAP ,за да мога да си я карам през това време...
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Какво не ти харесва с регулатора незнам,с друго май няма как
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
A38L1 написа:...Налага се защото вмомента сместа е бедна ,защото сложих валове от 1.8 125...
Ти сериозно ли!?
Не съм толко компетентен, но само със слагането на валове, при това стокови от друг мотор, не би трябвало да ти беднее сместа, би трябвало ЕКУ-то да компенсира в някакъв минимален интервал + - и да не се налага ремап, макар че след ремап нещата трябва да са още по добре.
И аз съм с валове от друг мотор, но не е пипано ЕКУ-то, смеси са мерени, също в движение съм правил лог на ламбда сонда и всичко е ок от към смеси /колата не е от ВАГ групата/
Мерил ли си смеси или само предполагаш, че беднее ?
И аз съм с валове от друг мотор, но не е пипано ЕКУ-то, смеси са мерени, също в движение съм правил лог на ламбда сонда и всичко е ок от към смеси /колата не е от ВАГ групата/
Мерил ли си смеси или само предполагаш, че беднее ?
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
A38L1 написа:Гледам по цвета на свещите
Мани тия Лада-ждийски номера.. има сонди за тея неща..
- vili_gti
Свеща е огледало на това какво става в цилиндъра
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Да, но има и друга греда. Цвета на свещта се сменя точно за половин секунда. Ако можеш да четеш какви са смесите по свещите те признавам :D Хората бухат по няколко EGT-та и по няколко сонди за да разберат какво става в цилиндъра. Да не кажем, че има електроники, които мерят налягания в цилиндрите и йонизация и кви ли още не. Та да дойдем на думата. Давали сме с Влади газ на диното и директно гасиш колата без да седи на празен ход и след това даваш газ и я оставяш на празен ход да работи докато не спрат валците. Разликата беше коренна в цвета на свещите. Не е релевантно изобщо. Слагай широколентова сонда! Друг вариант - трудно.
Просто разликата за секунди е огромна. Може да се пробва и ще останете потресени от резултата. Лададжийски работи дето виакт хората най-добре не правете.
Просто разликата за секунди е огромна. Може да се пробва и ще останете потресени от резултата. Лададжийски работи дето виакт хората най-добре не правете.
Това добре.А бихте ли ми препоръчали читав регулатор,защото и без това ще ми е от полза някой ден ..
- vili_gti
Vizor написа:Да, но има и друга греда. Цвета на свещта се сменя точно за половин секунда. Ако можеш да четеш какви са смесите по свещите те признавам :D Хората бухат по няколко EGT-та и по няколко сонди за да разберат какво става в цилиндъра. Да не кажем, че има електроники, които мерят налягания в цилиндрите и йонизация и кви ли още не. Та да дойдем на думата. Давали сме с Влади газ на диното и директно гасиш колата без да седи на празен ход и след това даваш газ и я оставяш на празен ход да работи докато не спрат валците. Разликата беше коренна в цвета на свещите. Не е релевантно изобщо. Слагай широколентова сонда! Друг вариант - трудно.
Спор няма - без сонда нищо не става. Изобщо не виждам смисъл да го коментираме, но при този нискобюджетен сетъп едва ли са нужни ЕГТ-та или електроники мерещи налягани в цилиндрите и йонизация.
В края на крайщата нещата опират до една идея повечко гориво и дет се вика и на око може да се натамънят нещата.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Просто не ги харесвам тези работи с горивото точно поради описаната по-горе причина. Щото всички дават яко газ .. после карат 200-300 метра и спират където могат. Еми колата бая време е работила в други режими и свещите вече са друг цвят. Файда йок
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата ти има дебитомер който мери количеството въздух влизащо в цилиндрите. Не ми се вярва с атмосферните валове да влиза чак толкова повече, че да излизаш от заводските карти. Смени валовете и виж пак свещите дали ще се променят. Ако мен ме питаш карай си така, не мисля че има някаква опасност.