Golf 3 2.0 AGG - 1996 г. - ниска раб. температура?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 AGG - 1996 г. - проблем с температура

Мнениеот ktamen » Нед 08 ное 2015 21:26

dastre написа:,разликата в показанията на таблото и на компютъра бяха нещо от сорта на 2/3 градуса.

Чудя се как може да има хора, дето не знаят, че температура се мери с термометър, а не с компютър :exclaim :exclaim :exclaim
Още много работи ще смениш и ремонтираш напразно........
При подобни проблеми първо се мери реалната температура по-достатъчно точен начин. Хипотезите и разсъжденията после. При колко градуса отваря термостата се проверява елементарно пак с термометър и опипване на маркучите.

Потребителски аватар
dastre
Автомобил: Golf 3
Двигател: AGG

Мнениеот dastre » Нед 08 ное 2015 23:24

Колега ставаше дума за тогава дали нещо по електроника не се бъзика,колкото до разликата това беше първото нещо,което видяхме,спрямо таблото. С термометър ще го проверяваме утре и мога да ви кажа по обстойна информация. Колкото до останалите колеги,перката се пуска малко преди 90 градуса/показания на таблото/.Не купувам термостати от по 5 лева,че да се бъзикат така.
Утре ще го мерим и ще знам колко точно са разликите от таблото и реалната температура. Утре ще драсна за подробности :c020

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 09 ное 2015 18:55

Iezekil написа: едни 10 градуса

Потребителски аватар
dastre

Мнениеот dastre » Пон 30 ное 2015 13:30

Извинявам се,че толкова време нямаше отговор. След лутане по сервизи и при разни хора,проблема все още си го има.. Мериха с термометър и температурата сравнение на таблото и по всичко си е океу. Мериха я в разширителния съд и на газ и на бензин,на место всичко си е океу,загрява до 90 градуса пуска си се перка и всичко си изглежда нормално,нямам обяснение за температурата както аз така и сервизите в който ходих. Всички казват,че обдухването на двигателя е много силно с въздушната струя и затова разликата е такава. До Велинград при външна температура 1/2 градуса на моменти слиза под 70 градуса,парно има,но ме удря сериозно в разхода на колата. Опрях до сервиз на Дунев /носи им се добра слава/ но там си промених мнението,след казаното. Много голям бил радиатора и за това се получавало :gruebel .. Както и да е ! Остана да сменя водната помпа- то друго не остана,но няма никъв смисъл,идеи ако има някой може да споделя :th_up :th_up

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 30 ное 2015 14:05

dastre написа: Много голям бил радиатора и за това се получавало

Това са абсолютни глупости.
Пасат-а,който карах беше с възможно най-големия радиатор като размери.
С изправен термостат си лепеше 90гр и мърдаше съвсем леко нагоре-надолу по скалата.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 30 ное 2015 20:57

Принципно при мен наблюдавам обратното явление.Сложих термостат менте и колата държи лятно време в жегите 85гр.Обаче зимния период колкото по-студено става,толкова по-яко държа на дълго 90 гр.Това си го обяснявам с ледения антифриз в големия кръг и съответно по-мудното и по замалко отваряне на термостата...Та в тая връзка явно при теб има голямо топлоотдаване.Може голяма част да е от изпаритела-зависи къде е монтиран,какъв е и прочие-друго не се сещам,но съм забелязал,че като нямам газ загрявам по-бързо.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 30 ное 2015 21:24

Или си за термостат или тези дето ти мерят температурата не знаят как се мери.
Като чета, че мерят в казанчето май не знаят как се мери
ПП Това за големия радиатор беше добро, ще си го запиша :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 30 ное 2015 21:41

Де да мерят,казанчето си е на малкия кръг..

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 30 ное 2015 21:50

dastre написа:Остана да сменя водната помпа- то друго не остана,но няма никъв смисъл,идеи ако има някой може да споделя :th_up :th_up

Според мен не е там проблема, защото ако водната помпа не беше като хората, щеше да прегрява от липса на циркулация, а не да преохлажда. Това с обдухването на двигателя също не го вярвам.

Според мен термостата.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Golf 3 2.0 AGG - 1996 г. - ниска раб. температура?

Мнениеот Bai Sando » Пон 30 ное 2015 22:43

Или и втория термостат е менте,или самото легло където ляга и трябва да уплътни има шупли или дефект.
Не е нормално да изстива в движение.Аз съм със същия мотор и при температура 7-8 градуса на въздуха,след 4-5 км вече съм на 90 гр и парното духа като духалка. :mrgreen

Потребителски аватар
dastre

Мнениеот dastre » Вто 01 дек 2015 16:14

ще видим в събота да сменим термостата и се надявам следващия да е океу. Мисля този път да сложа термостат на BEHR. :new_Eyecrazy

Ще драсна за отговор. Благодаря за дадените предположения на всички !

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 01 дек 2015 16:43

преди повече от година смених термостата.Няма такива аномалии. Същия двигател / малко изменения по кратуната и друг комп/софтуер - марка е на AGG то.
Както казва Сандо да имаш язви в леглото и да пропуска или налиташ на менте. Аз купих от тех ко за около 12 лв и няма драми май вече 2г.

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Вто 01 дек 2015 16:53

Bai Sando написа:Или и втория термостат е менте,или самото легло където ляга и трябва да уплътни има шупли или дефект.
Не е нормално да изстива в движение.Аз съм със същия мотор и при температура 7-8 градуса на въздуха,след 4-5 км вече съм на 90 гр и парното духа като духалка. :mrgreen

При повредено легло(шупли/наранено) какво се прави ?
Ако се уплътнява с какво да се уплътни? Има ли вариант за смяна на леглото?
Става дума за същия мотор.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 01 дек 2015 19:54

Малко ровене с търсачката никога не е излишно :biggrin
Ето два цитата от преди 2 години.
kr86 написа:Чееееекааай!!!
Не е изчерпана.
Аз имах такъв проблем с един абф.
Няколко термостата и нищо. Като сменях водната помпа от отвора в който се поставя тя се вижда термостата. Леглото в което опира термостата като е в затворено положение беше изгнило яко (явно е карана само с вода). Имах снимки някъде ама не мога да ги намеря за да видите за какво става въпрос.
Видя ми се че няма оправия и така го сглобих.
Не е зле и това да провериш.

zfa159 написа:Има оправия - купуваш водна помпа к-т с корпус - струва 94-5лв Kolbenschmidt :) .Даже с корпуса к-т се сменя по-лесно от колкото само предната част,а и помпа с корпус ти гарантира по-добра циркулация,защото същото изгноли дето си видял на термостата, го има и отзад зад турбината на помпата и оттам пада дебита на системата...това е голям проблем при по-новите уреди,дето VW произвеждат с помпа директно в блока - като изяде леглото - честито колата :mhihi .Съвсем наскоро се борих с един такъв случай на Пасат Б 5.5 AVF (1.9 TDI) - помпата нова ама леглото зад нея изядено цялото и яко на язви и остатъци от ръжда и гнилоч и т.н....колата нямаше достатъчно добро парно в този случай.С новата помпа (която човека си беше сменил),същата работа. След изчистването на леглото и изглаждането му, за да стане гладко (макар и износено,поне да е гладко),нещата значително се подобриха....при тези коли с помпа в блока, няма оправия като изгризе леглото :)

Ето и цяла тема.http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=5&t=403196

djagi76
Автомобил: Passat CC 140 k DSG
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот djagi76 » Съб 22 окт 2016 10:07

Автомат ли е колата?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”