Golf 5 1.6 FSI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
windsource1
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BKP 2006

Golf 5 1.6 FSI

Мнениеот windsource1 » Нед 29 ное 2015 12:32

Здравейте колеги!

Имам едно питане относно този мотор понеже в края на седмицата ще вкарвам такъв екземпляр за диагностика в оторизирания сервиз.

Понеже преди няколко месеца търсех 1.9TDI но след справка относно подръжката установих че бензина ще го поддържам доста по евтино затова преминах към този мотор. Почетох доста разбрах че двигателя е с верига.
Та по същество преди няколко дни отидох да огледам колата продава я частно лице не е от автокъща покарах я и определено ми хареса сравнително запазена за годините си (октомври 2004 на странните за мен 185000 км). Автомобила е с доста екстри за модела - климатроник, хладилни жабка и подлакътник и т.н. Дотук добре ето и нещата които не ми харесаха - предна дясна врата е леко деформирана в горния си край(не прилепва добре за купето, климатроника духа перфектно вляво вдясно и отзад но средните отвори почти не духа, и най-притеснителното за мен - светят подтоянно лампата че има отворена врата(проверих вратите и багажника се затварят и заключват без проблем като собственика ме убеждава че е грешка в бордовия която така и не могли да изчистят) и другото свети чек лампата също постоянно пробвах колата дига обороти и върви нормално(по мнение на собственика има за смяна филтър за изгорели газове ?!?!?)

Ако някой може да ми каже какво да очаквам от автомобила като ремонти и проблеми ще ви бъда много благодарен

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 5 1.6 FSI

Мнениеот VWGT » Вто 01 дек 2015 9:54

За да не може да се изчисти грешка в компа означава,че има постоянен проблем и той сигнализира. Случва се компа да регистрира инциденти,които обаче се чистят сами или най-много след намеса на ваг-ком.

Относно климатика: моторчетата на клапите за насочване на въздуха са слабо място в този модел. Дали това е проблема не знам,провери в сервиз.

Относно чек лампата също трябва да се закачи и да се види. Може да са свещи,кабели, а може и нещо сериозно.

Относно километрите и вратата... проверяваш какво инфо за нея имат официалния сервиз и застрахователя.

Иначе за 1.6 фси си има теми във форума,прегледай ги и ще се ориентираш.

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Вто 01 дек 2015 11:20

Аз притежавам такъв автомобил и съм доволен... писъл съм много из форума, така че може да разгледаш темите. В форума съм качил и линк за цялостния дизайн на автомобила

https://drive.google.com/folderview?id=0BwwVTWTihjsifng3X2NsUlRDMG8wUjgtdHpmM3AyM0huMkgtdFRZZnNNUHZET3dtMG1hZGc&usp=sharing

Може ли да провериш дали ги има?

https://drive.google.com/open?id=0BwwVTWTihjsifng3X2NsUlRDMG8wUjgtdHpmM3AyM0huMkgtdFRZZnNNUHZET3dtMG1hZGc&authuser=0

windsource1

Мнениеот windsource1 » Вто 01 дек 2015 19:59

Благодаря за мненията колеги!

Ето какво свърших и аз. Запазих час в оторизирания сервиз като и проверих километрите горе долу идват реални като да не повярваш до 2010 е обслужвана и правена само във VW ИТАЛИЯ
Тогава е внесена тук на 111000 километра сега е на 185 струва ми се възможно за бензинов автомобил.
От сервиза ме подготвиха за 3 кофти неща. Помпа за високо налягане на горивото (1200 лв.), EGR клапан (1000 лв.) и лам. сонда след катализатора която си била проблемна(1400 лв.).
Съответно след малко повече четене във форума и проверка в сервиз установих че сондата може да се купи нова на "Бош" срещу само 250лв. EGR може да се изолира срещу скромните 150лв. Проблема ще е единствено ако има проблем в помпата - тя алтернатива няма и я предлагат само от VW. Другото е споменатото от колегата моторче на климатроника, мой приятел сменя на лява клапа на същата кола само че 1.9TDI и моторчето си беше цифра(270 без смяната).

Но всичко ще стане ясно след 2 дена като мине диагностиката. Благодаря за помощта :love.vwclub

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Вто 01 дек 2015 20:19

Километрите не трябва да те плашат, ако колата е карана и подържана добре... лично аз правя по 15к, максуми 20к на година, така че гледай други неща - поведение на автомобила, динамика, конфорт.

Единственото нещо, което не харесвам е, че след 3-та предавка няма никой :) но това важи при различните типове водачи. Средния разход ми е 8.5

windsource1

Мнениеот windsource1 » Вто 01 дек 2015 20:32

Ето това ме успокои
Мислех че само тази кола е така понеже и на мен ми се стори че 1.9TDI върви повече от 1.6FSI което все още немога да разбера при наличието на 10 к.с повече в полза на бензина

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Вто 01 дек 2015 21:11

Въпросната кола от Поморие ли е?

windsource1

Мнениеот windsource1 » Вто 01 дек 2015 22:11

Да колега имаш ли някакво инфо за нея гледам и ти си от там :) вижда ми се подържана притесни ме само чека

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 02 дек 2015 9:11

windsource1 написа:Ето това ме успокои
Мислех че само тази кола е така понеже и на мен ми се стори че 1.9TDI върви повече от 1.6FSI което все още немога да разбера при наличието на 10 к.с повече в полза на бензина

Чисто субективно, ако натиснеш педала до тенекията на дизела и нетурбинирания бензин, който си посочил при 2000 оборота, винаги дизела ще дърпа много повече, и на тези обороти, наистина върви много повече. За да докараш същия вървеж при посочения бензин, трябва да сменяш скоростите на 5000 оборота и както каза колегата след 3 - та умира. Като цяло този бензинов двигател не е най - хубавото нещо, което VW са създавали някога - лично мнение. Другото, че при толкова коли на пазара, освен ако цената не е супер атрактивна, изобщо не бих вкарал в официалния сервиз, кола на която и свети чек - а, при все, че ако беше нещо дребно, собственика досега щеше да го е отстранил, за да не си гони клиентите.
За избора бензин/дизел - има изсписано много, но ако караш над 15000 км. на година, че даже над 10К, невиждам логична причина да избереш точно този бензин пред 1.9 TDI.

windsource1

Мнениеот windsource1 » Сря 02 дек 2015 12:59

Причината е най-вече поддръжката. Все пак при бензина няма турбо за което да мисля, дюзи и демпферния съединител, предполагам че ще се кара около 10к годишно пък и в доста от времето ще се кара от жена ми градско и като си помисля на какво ще е подложен съединителя при тоя фактор и лошо ми става :)

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 02 дек 2015 14:21

Точно градско разликата в разхода е много по - брутална. Реално един съединител ще го избиеш за 10-15К километра, само от горивото. Освен това при бензиновия, веригата се сменя на малко по - голям пробег отколкото ремъците, затова пък е доста по - скъпа. Като стандартно обслужване, освен, че иска по - хубаво масло, другите неща няма съществена разлика. Ако ще е бензинка, поне виж 1.6 - цата, на която може да се сложи гас по нормален начин.

miro_5195
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_5195 » Чет 03 дек 2015 12:26

Здравейте колеги, аз имах такъв Голф 1.6 fsi, 2007-а година. Карах колата 3 години (до юни 2015), след което я продадох и купих Туран 1,9 тди, 2008-а година. За разхода мога да кажа,че във смесен цикъл при няколко засичания от пълен резорвар до лампа и пак пълен имат разлика около 1 литър в полза на Турана въпреки, че е и по тежък от Голфа. Другото е, че 1,6 fsi мотора иска як бензин с високо октаново число. Като я карах с 95 започваше да се чува как чука аванса, идваше и слаб 95. С ОМВ 100 нещата си идваха на мястото и работеше добре двигателя. Също ставаше да се кара и с 96 на Петрол като максимално евтин вариант на цена/октаново число на бензина. По груби сметки около 3лв/100км поне Турана гори по малко. Голфа гo купих на 5 години и на 45000км (купуван нов от БГ), продадох го на 75 000км. Турана го купих на 183 000км (купуван също от БГ) и дано да съм постъпил правилно. Опасенията са ми същите, че при дизела имам турбо, демферен маховик съединител - все скъпи възли (части).

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”