Съвети при закупка на Passat б5 седан ръчка

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
xenophobia
Автомобил:
Двигател:

Съвети при закупка на Passat б5 седан ръчка

Мнениеот xenophobia » Вто 01 дек 2015 20:53

Здравейте =) Казвам се Светозар, на 17 год. от гр.Бургас.

Та по темата - предстои ми да си закупя Пасат , б5 седан ръчка и съм се насочил към 1.9 AFN двигателя главно (защото прочетох възхвалата към него от една друга тема в този форум).

Бихте ли препоръчали друг двигател (без очевидните гориволапачи като 2.5тди и 2.8), по-важна за мен е по-евтината поддръжка вместо разход/вървеж.
Какво се гледа при оглед на модела? Ръжди срещат ли се често? Окачването меко ли е, стържи ли на портфейла, че един от притесняващите ме фактори е поддръжката за носачи и т.н. за които също съм дочувал разни неща.

Спрял съм се на това за първа кола. Моля без типичните "вземи си по-малка кола, та да се научиш да караш, па така така си тръгнал вземи и някоя трошка да не те е яд когато се одраска/очука". Та аз мъж ли съм, или на петела гребена?! :)

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Re: Съвети при закупка на Passat б5 седан ръчка

Мнениеот Volkswangel » Сря 02 дек 2015 9:39

Двигателя 1,9 TDI AFN има защо да бъде възхваляван. Моя Пасат е точно такъв, седан, ръчка и въпросния мотор.Имам го вече 8 години и около 130х километра пробег откакто съм го купил.Уникално икономичен като разход на гориво при РАЗУМНО каране без фойерверки.
Първоначално обслужване - смяна ангренажен к-т + пистов ремък комплект + масло и филтри + водна помпа - около 650-700лв.
Що се отнася до носачите - аз винаги съм залагал на Лемфьордер, единия е около 100лв но сменяш и забравяш. На същата марка съм залагал и за кормилни накрайници и биалетки.
Тенекиите на ВАГ групата са с покритие и няколко идеи по дебели от на други марки. Моя е 16 годишен, горе долу ти е набор :smile , но една ръждичка няма да откриеш. Но..... ако автомобила идва от Австрия, там препаратите срещу заледяване не прощават и на германското качество.
Виждал съм Пасати, доста "наранени" от тези химикали.
Като цяло съм много доволен от колата си, това е най-дълго карания от мен автомобил и засега нямам намерение да го сменям.Въпроса е да случиш на читава, гледана и глезена кола. Успех!

Потребителски аватар
xenophobia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xenophobia » Вто 29 дек 2015 19:10

Благодаря за отговора, какви са главните разлики между 90кс и 110 и заслужава ли си по-големия данък наистина? :)

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 30 дек 2015 8:59

Ами не съм карал с мотор 90к.с. но мисля, че има доста изписан материал във форума. Ако моя Пасат е натоварен и с включен климатик се усеща, че тези 110к.с. са му малко. В същото време данъка му е около 150лв. за Пловдив, което пък на мен ми идва в повече. То зависи къде е регистриран, има места където е доста по-нисък, може да ползваш данъчен калкулатор от нета и да провериш за твоето населено място. Иначе тези 90кс могат и да се чипосат и да се вдигне мощноста, използвай търсачката

Венцислав Чанков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Венцислав Чанков » Сря 30 дек 2015 17:35

Привет колега,аз карам от около 1год.Пасат Б5,110 к.с. AFN и съм много доволен.Моят е чипосан(така го взех)и по-принцип натоварен,с включен климатроник не усеща баири и набира стабилно.Според мен 90 к.с.са малко за този автомобил,поне такива са повечето мнения които съм чул и чел.Моят съвет е масло и др.консумативи както ги дават по каталог,независимо от километрите на които е мотора.Поддържам мнението на колегата за маркови накрайници и др.неща по ходовата част,аз смених два накрайника за почти 300 лв.сложих Лемфьордер и не съжалявам.Е,карам внимателно доколкото мога и пред дупките направо спирам :biggrin .Желая ти успех с избора и покупката на автомобил :th_up

Потребителски аватар
xenophobia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xenophobia » Сря 30 дек 2015 18:05

Явно ще го бъде AFN, хайде ся за 50 лева разлика сърби ме :) Не мисля че съм сгрешил с избора на кола благодаря за отзивите ви.

Венцислав Чанков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Венцислав Чанков » Сря 30 дек 2015 21:29

Ако имаш в предвид данъка,въобще не го мисли,той се плаща веднъж годишно.50 лв.са девет-десет кутии цигари или бутилка хубаво уиски,а комфорта от повечето коне и усещането за вървеж няма цена.Аз поне така мисля,като се има в предвид,че имам малко дете в колата и много рядко вдигам повече от 100-120 км.-това само по магистралата като изпреварвам.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Сря 30 дек 2015 22:25

От 8 месеца карам Пасат Б5 1.9ТДИ 110 коня AFN багажника пълен с каси бири,ядене и барбекю, в колата 5 човека и по баирите в Родопите ги качвам с над 130 км/ч. Така, че по-добрия вариант е 110 коня.

Потребителски аватар
xenophobia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xenophobia » Чет 31 дек 2015 0:33

Малее влюбих се от пръв поглед в колата та тя се оказала чудесна :) и на вид и на всичко. Ще се видим март месец:))
Весели празници!

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 31 дек 2015 11:09

Венцислав Чанков написа:Ако имаш в предвид данъка,въобще не го мисли,той се плаща веднъж годишно.50 лв.са девет-десет кутии цигари или бутилка хубаво уиски,а комфорта от повечето коне и усещането за вървеж няма цена.Аз поне така мисля,като се има в предвид,че имам малко дете в колата и много рядко вдигам повече от 100-120 км.-това само по магистралата като изпреварвам.

Между 90 и 110 коня, разликата няма да е 50лв, доста по-голяма е, над 120-30лв е! Става дума за данъка.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Чет 31 дек 2015 14:59

Няма как да е толкова голяма разликата. Щом за Кърджали е;

90 коня = 21,51
110 коня = 88,97

Най-много да бъде с 60-70 лв разлика в цената спрямо 110 коня.

Потребителски аватар
xenophobia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xenophobia » Чет 31 дек 2015 15:07

53.61 лева малкия данък
133.45 лева големия

За Бургас разликата е 80 лева - ще се преживеят..

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 31 дек 2015 15:10

Айде малко да спрем хвалбите, че на някой пасат ще му светнат фаровете от кеф :mhihi Я му кажете за честите проблеми с купето на Б5 и АФН мотора, както и цените за отстраняването им. Хаху давай, ти си :Mr Green Fun .Само да не вземете да го откажете :c010

Потребителски аватар
xenophobia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xenophobia » Чет 31 дек 2015 15:40

Някой да добави и разхода, който получава.. стига да не е дивак :mhihi

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 31 дек 2015 15:41

Xaxy написа:От 8 месеца карам Пасат Б5 1.9ТДИ 110 коня AFN багажника пълен с каси бири,ядене и барбекю, в колата 5 човека и по баирите в Родопите ги качвам с над 130 км/ч. Така, че по-добрия вариант е 110 коня.

Аз там скоростни пътища и магистрали не съм виждал да има. Препоръчвам горещо на хората които превозваш да се откажат от услугите ти, за да останат живи. Как може да се хвалите публично какви нарушители сте? :bishop

За данъка разликата не е тази, а по-голяма. За Бургас е към 135 лв.

А по темата - аз бих избрал по-запазения автомобил, който изскочи първо. Проблемът е, че такова животно под 400 000 км много трудно ще намериш. Съсипани са от каране. А като ще е първи-автомобил - по-добре нека е 90 к.с. и не слушай разбирачите колко не вървял, колко е спънат и мъртъв. Напълно нормален автомобил за нормално предвижване на цяло семейство на дълго разстояние.

Весело посрещане на новата 2016 :beer :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”