Passat B3 парно - проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Passat B3 парно - проблем

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 30 ное 2015 22:33

Набързо само ги надрасках върху кутията на парното, грозничко, ама в общи линии става.
Жълтата стрелка показва клапата къде се намира, синьото е студения въздух, червеното е вече стопления въздух.
Изображение

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 30 ное 2015 22:36

Въпреки,че "правия ръкав"всъщност е под ъгъл 90 градуса преди самата клапа и все пак има няква клапа,въздуха упорито отказва да върви направо през радиаторчето и после да завие.С една дума лесно е да правиш студено,трудното е да имаш топло.

Потребителски аватар
VWPASSATGL
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBDC 2009

Мнениеот VWPASSATGL » Пон 30 ное 2015 22:56

Има ли начин за ремонт на тази клапа без да се изтърбушва всичко, както и за смяна на радиаторчето по цивилизован начин? Гледах снимки как става номера и съм сигурен, че извадя ли си така таблото ще сменям колата после!

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 30 ное 2015 23:06

VWPASSATGL написа:Има ли начин за ремонт на тази клапа без да се изтърбушва всичко, както и за смяна на радиаторчето по цивилизован начин? Гледах снимки как става номера и съм сигурен, че извадя ли си така таблото ще сменям колата после!

Има начин-като мен -80-100лв.и на майстор.От 2 г.го отлагам,ама не се самоуправя-хвърчат дунапрени отвсякъде,не духа както тр.отникъде

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Вто 01 дек 2015 7:52

Доста пипкава работа за 80-100 лева особено частта с оправянето и облепянето на клапите. Трудно ще намеря някой майстор в моя град да му се занимава, по добре да смени на 3 коли съединителите и да изкара 300 лева отколкото това... Иначе ако за 80-100 лева ще си реша проблема давам ги!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 01 дек 2015 11:03

Цената за пасатите е толкова 80-10 кинта за ремонт. Пипкава ти се вижда работата, защото не си я правил до сега. Ако се престрашиш веднъж, втори път и ще почнеш да се предлагаш на приятели :biggrin

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 01 дек 2015 16:05

На мен ми отне точно 6 часа с промиване на водната система и радиатора. Сега парното сваля вежди :mhihi . Не е толкова страшно колкото изглежда :th_up

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Вто 01 дек 2015 16:23

Всъщност не е толкова сложно колкото си мислиш. Аз си улесних доста повече работата като си сортирах болтчетата и ги надписвах за да няма липсващи и оставащи. А вече буксите ги редиш по-спомен. Няма как да ги объркаш, защото те са с определена дължина и форма. Аз забравих стоп машинката та в 11 нощта на същия ден разкачам пластмаси да сложа буксата на мястото и. Процедурата ми отне 4 часа с облепване на клапи, но бях промил преди това системата и само и долях 200,300мл. антифриз. Успех !

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 02 дек 2015 18:07

На кола без климатик не е нужна да сваляш цялото табло, само се отвива от дясно и се повдига малко за да излезе кутията на парното с клапите, таблото с инструментите и волана са си на мястото без да се пипат.
Иначе има хора които се справят за време около и под 2 часа, има и такива които с дни го правят това нещо.
Винтовете за да не ги изгубиш и объркаш, най лесно е с хартиено тиксо, сваляш пластмасата, винтовете от нея увиваш в хартиено тиксо и ги лепваш на пластмасата, така като и дойде реда винтовете са си на нея

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Сря 02 дек 2015 22:36

И аз да се наредя с проблема.Днес ми сваляха таблото-за да се облепят клапите.Всичко беше направено перфектно-аз си бях при мастера щото сме си дружки.Клапите са облепени,с радиаторчето няма проблеми-сменяно е.По принцип свалихме клапите щото пилееше струята и духаше навсякъде по малко.Та така ,всичко беше сглобено както трябва,после си запалих ,изчакахме малко,взе да духа топличко по направленията където трябва ,но...после като покарах повече взе да намаля и да се усилва топлината.Та въпроса ми е дали това е липса на антифриз,щото това ,което изтече(около300-400мл.)не съм го долял,дали има в радиаторчето възд.възглавница и как да го обезвъздуша?Или таблото пак долу :banghead Забавих да кажа,че колата си загря нормално.

petiop
Автомобил: Пасат
Двигател: AVF 2003г 4х4

Мнениеот petiop » Чет 03 дек 2015 9:12

Какво означава /но...после като покарах повече взе да намаля и да се усилва топлината/ не трябва пак да се сваля таблото, долей антифриз и я остави да загрява с отворена капачка и виж върти ли водата през тънкия маркуч.

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Чет 03 дек 2015 12:11

По въпроса на колегата-еми почна да духа топло и след малко почна да става по-хладко-да не кажа студено.И така ги редува-засилва се топлото,след малко става студено...Мотора държи 85гр и не мърда.Всичко това не зависи от оборотите.Днес долях антифриз и сякаш нещата се поуправиха,но пак си мисля,че в радиаторчето има въздух-маркучите на радиаторчето са топли,но мн.меки-имам чувството ,че не е обезвъздушено както тр.Ще покарам така и ще му мисля по-нататък.По въпроса за разш.съд-да водата си циркулира през малкия маркуч.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 28 сеп 2016 18:39

К.Одаджийски написа:Набързо само ги надрасках върху кутията на парното, грозничко, ама в общи линии става.
Жълтата стрелка показва клапата къде се намира, синьото е студения въздух, червеното е вече стопления въздух.
Изображение

Малко да вдигна темата, а и дойдоха студените сутрини...
Всичково написано от теб ми се струва правдоподобно, добра схема си направил, най-вероятно повечето проблеми с топлото са от клапите. Но при мен като затворя клапата на въздуховода и спра прихода на сруден въздух, топлината не се увеличава, без промяна е. Някакви предложения, освен може би запушено радиаторче.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 28 сеп 2016 19:39

Ами тя клапата е цялата на дупки и като я затвориш, просто не отклонява външния въздух през радиаторчето и затова най вероятно

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Сря 28 сеп 2016 21:09

Май не се изразих добре, имам клапа за вътрешна циркулаци, тя спира притока на въздух от вън. Вижда се и на твоята схема преди мотора на парното е, уплътнява много добре и не би трябвало да пуска външен въздух - следователно върти само топъл въздух но разлика няма, дали клапата е отворена или затворена топлото си е еднакво слабо.

Върни се в “Passat”