Ако има грешки, не може да се адаптира въобще!
Забелязах и друг ефект, ако клапата е адаптирана преди това с ВАГ-КОМ, обаче влиза неотчетен въздух, компа я адаптира според състоянието на двигателя, което означава, че след отстраняване на проблема трябва за по сигурно, даже мисля за задължително, да се изтрият грешките и да се зададат отново фабричните настройки на клапата, пак с ВАГ-КОМ!
Това със "самоадаптацията" на клапата е много относително, в повечето случаи или не го прави, или го прави, ама не, както трябва.
За това, най добре всеки, който има подобна кола да си купи кабел, така се спестяват много пари за излишни диагностики.

За пример ще ти дам и сегашната ми машина, тя сама се адаптира всеки път като дам на контакт(искам или не), нооо въпреки всичко ми е останал този навик, всяка година преди зимата да си чистя дросела, дебитомера, пране на K&N-а и смяна на горивния филтър и като свърша с тези неща (1-2 часа), задължително слизам при колата с лаптоп-а и си правя и адаптация с VCDS-а. А колегата щом не може да адаптира или софутера не му го позволява или има наистина проблем с дросела! А когато колата има пробив във въздушната система или някакъв подобен проблем (те трудно се хващат) забрави да ти се самоадаптира дросела като хората , да не говорим че може и да не сте го изчистили като хората! Аз лично като го чистя, го чистя на запален двигател и като му отворя клапата, пръскам и вътре малко от спрея за почистване на дросели и по този начин препарата достига и до дюзите, най-много внимание при чистенето трябва да се обърне на ръбовете на клапата! При нашите горива и специално при тоя мотор, нагара много бързо се наслагва и реално всяка година имаш 1 тежко замърсен дросел или поне при мен винаги беше тежко "кален".