Новата бензиностанция Марешки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Новата бензиностанция Марешки?

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 13:46

siso_k написа:Мазника Златев...

Естествено,докато му влизат едни хиляди пари на час (даже докато си спинка вечер) в банковата му сметка-няма да разследва за картел ,а за дъмпинг."Простия" българин лесно свиква с по-високи цени не само на горива-доказано е през последните 20-ина години.А завишени цени на горива + договорки м/у големите вериги за подържане на тези цени = на по-висока "комисионна" не само за въпросния господин,а и за доста други по веригата.Пък бедния българин-"е..л съм му мамата",щом мълчи значи всичко е О.К.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 28 ное 2015 21:26

Прави впечатление изключителната арогантност на Златев.
Знаейки отлично, че картел се доказва изключително трудно, което спомена в свое интервю и Марешки, Златев продължава нагло да твърди, че всичко е наред, но съвсем целенасочено "забравя", че самият той е председател на асоциацията спрягана за ударен инструмент на картела.
В интервюто си пред Цветанка Ризова Марешки каза, че не може да твърди за съществуването на картела защото може да бъде съден и беше много прав. :th_up
Упоменал съм Химимпорт единствено и само като собственик на бази за евентуално съхранение и той е публична собственост на ТИМ.
В болница съм лежал с възпитаник на ТИМ-аджийското поделение, какъвто е и gergeto и потвърждавам, че се сформират много положителни качества свързани с дисциплината и нейното безприкословно спазване! :bowdown

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 28 ное 2015 23:06

и какво общо с темата има дисциплината в едно или друго поделение?

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 28 ное 2015 23:43

joro_kem написа:и какво общо с темата има дисциплината в едно или друго поделение?

gergeto го е обяснил преди мен. Прочети внимателно поста му и ще разбереш какво много общо има с темата и защо Марешки вероятно си позволява да наруши статуквото. :deal
Ако случайно не си ходил войник или си бил такъв за кратък период от време ти е простено неразбирането.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 29 ное 2015 0:55

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
joro_kem написа:и какво общо с темата има дисциплината в едно или друго поделение?

gergeto го е обяснил преди мен. Прочети внимателно поста му и ще разбереш какво много общо има с темата и защо Марешки вероятно си позволява да наруши статуквото...

Това означаава ли според вас с Гергето, че ...ъъъ...Марешки се осмелява да слага прът в колелата на горивния картел,защото зад гърба му е ТИМ? Война между варненската и правешката ОПГ? :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 29 ное 2015 1:03

Примерно....защо не"? :c010

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 29 ное 2015 9:30

icoico написа:Това означаава ли според вас с Гергето, че ...ъъъ...Марешки се осмелява да слага прът в колелата на горивния картел,защото зад гърба му е ТИМ? Война между варненската и правешката ОПГ?

Това няма да е първата голяма "битка" за ТИМ. Именно ,благодарение на военната и безкомпромисна дисциплина на группировката към днешна дата тя е холдинг със огромен и разнообразен мащаб на дейност.Благодарение на този ред и дисциплина в годините на създаването си ТИМ спечели първата си и може би най-голяма битка-Изчисти Варна от "конкурентните" групировки,извоюва си място под слънцето и започна спазвайки военна дисциплина ,да гради стройна структура в която всеки си знае мястото и задълженията.
Дали ще обяви война на петролния картел? Възможно е.ТИМ разполага с достатъчен ресурс да го направи-и финансов, и интелектуален и не на последно място -дързост .

п.с.Тъй като много се отклонихме от темата ,а ТИМ официално не е упоменат никъде,предлагам да спрем да гадаем и да не спрягаме имена ,а да видим накъде ще се развива новия бизнес на Марешки.Дали има гръб или не времето ще подскаже. :th_up

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 04 дек 2015 21:12

В един форум за автомобили също от групата VAG от няколко колеги отново са споменати ТИМ. Досещате се за какво. :rolleyes

Споменавам този факт защото там темата касае всичко свързано с цени на горива и е започната на 19.02.2012 г, като рядко са се писали глупости в нея.

Не случайно явно очевАдни и груби закононарушения не могат да бъдат доказани. :gruebel

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 05 дек 2015 11:58

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Не случайно явно очевАдни и груби закононарушения не могат да бъдат доказани.

Не съм юрист,но като роднина на такъв съм чувал че в правото (не само българското) едно от основните правила е :цитирам по памет: Колкото и очевидна да е истината тя трябва да бъде доказана с необорими доказателства.
Може би това е трагедията на БГ -правосъдието,че в голямата си част тия "доказателства" са: обществено и финансово положение и позиция в политическата структура и управленския апарат. На всички ни е ясно че хората покриващи тези"критерии" разполагат с лични прокурори,съдии и адвокати...
Коко ,явно ТИМ ти е една от интересните теми,за разлика от мен.Гарантирам ти че по тая тена има много повече догадки,предположения и дори фантазии ,отколкото факти.
Единственно сигурно е че са фактор,с който много хора тябва да се съобразят ,колкото и да не им се иска.И това ни връща към темата и въпроса :Сам ли е Марешки в петролната война?

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Съб 05 дек 2015 13:26

Искрено се надявам да не е сам, народа ни печели от по-ниски цени на горивата-раздвижват икономиката по-ниските цени на транспортните услуги. В момент, в който светът се развива не е маловажно да не те бъркат едни примерно 20 км повече дневно, или ако строиш къща, да ти паднат транспортните разходи с едни 20% примерно.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 05 дек 2015 16:06

Liminat поздравявам те за смисления и напълно по темата отговор за разлика от моите отклонения касаещи ТИМ. :th_up :beer
Добър или лош поздравявам Марешки, че се осмели да противоречи на достатъчно силни и влиятелни индивиди занимаващи се с нефтопродукти повече от 2 десетилетия.
Щях да падна от смях, когато прочетох коментар в информационен сайт, че първо Златев бил на загуба заради новата инсталация, чиято основна съставна зрелищно беше транспортирана преди време през Бургас и даже демонтираха част от тролейбусното захранване. Сега пък загубата била причинена от изискването за измервателните уреди.
Средно технически грамотен човек с право ще зададе въпроса тези прибори от злато, платина и редки метали ли са направени?? :mhihi :mhihi
Вече почти месец слушам всички становища за цените на бензина и дизела и след внимателен анализ ми стана ясно, че някои политици(най-вече от реформаторите) искат да се увеличат акцизите за да може тази голяма разлика да попада в бюджета, а не в ръцете на Златев & С-ие, но това просто е невъзможно на този етап и ще доведе отново до драстично покачване на цените на горивата.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 05 дек 2015 16:54

Liminat написа:Искрено се надявам да не е сам, народа ни печели от по-ниски цени на горивата-раздвижват икономиката по-ниските цени на транспортните услуги. В момент, в който светът се развива не е маловажно да не те бъркат едни примерно 20 км повече дневно, или ако строиш къща, да ти паднат транспортните разходи с едни 20% примерно.

:bowdown Един от най-стройните и точнн отговори по темата.За съжаление през всичките тия години "демокрация" досега не съм бил свидетел на истинска конкуренция в който и да било икономически сектор.Искренно се надявам че този ход на Марешки ще предизвика както съм писал по-горе "ефекта на доминото" и най-после ще видим конкуренция в действие.Т. нар. "сив сектор" вече реагира,предлагат ми нафта на 1.50лв.,а завчера ми предложиха премиум-дизел на една от големите вериги с гарантиран произход на 1.60лв.Доста шуменци вече "зареждат" от Варна (80-90км. е разстоянието).

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 05 дек 2015 16:56

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:...Ако случайно не си ходил войник или си бил такъв за кратък период от време ти е простено неразбирането...

чак сега виждам написаното да го ева.... ми - ходил съм войник и все пак въпросът ми остава.
п.п. размечтахте са нещо - групировки, гръб, дисциплина, варненски легенди, али-бали :screwy

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Съб 05 дек 2015 18:07

Liminat написа:народа ни печели от по-ниски цени на горивата-раздвижват икономиката по-ниските цени на транспортните услуги. В момент, в който светът се развива не е маловажно да не те бъркат едни примерно 20 км повече дневно, или ако строиш къща, да ти паднат транспортните разходи с едни 20% примерно.

Народа ПЕСТИ, а НЕ печели повече. Или поне на мен не ми е известно на някой да са му се увеличили приходите (заплатата) поради откриването на една бензиностанция във Варна.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 05 дек 2015 18:08

joro_kem написа:чак сега виждам написаното да го ева.... ми - ходил съм войник и все пак въпросът ми остава.
п.п. размечтахте са нещо - групировки, гръб, дисциплина, варненски легенди, али-бали

Ами ако искаш започни и ти дъмпингов бизнес във Варна ,по твой избор (да ти подскажа-фармацевтика,Марешки явно освобождава тази ниша...).Може и охранителен и застрахователен, също са актуални и една конкуренция сигурно ще е добре дошла...Успех.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”