Vw Passat B5 2.3 VR5 170к.с 2001г странно виене

Техническа и сервизна информация за Passat
Hristo 76
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 2.3 VR5 2002

Vw Passat B5 2.3 VR5 170к.с 2001г странно виене

Мнениеот Hristo 76 » Съб 05 дек 2015 19:02

Здравейте!
От 2 месеца карам Vw Passat B5 2.3 VR5,проблема ми е следният:
При запалване на колата и при повишаване оборотите на двигателя,се чува едно странно виене,което идва от самият мотор.Звукът се чува към задната част на мотора в ляво.
Външният ремък с ролките е сменен,верига и обтегачи не са сменяни.Звукът се появява,както при студен така и при загрял мотор.След 5-10 минути каране,звукът намалява и почти изчезва,но след няколко минути престой на изгасен мотор,при палене и потегляне отново се появява.Въпросът ми е възможно ли е виенето да идва от веригата или проблемът е по сериозен(основни лагери)?Колата не губи антифриз, но не изключвам и водна помпа!
Извинявам се,ако има подобна тема,но аз не можах да открия с търсачката!
Благодаря предварително на отзовалите се колеги!

turbolud
Автомобил:
Двигател:

Re: Vw Passat B5 2.3 VR5 170к.с 2001г странно виене

Мнениеот turbolud » Пет 18 дек 2015 2:16

Колега, здравей!
При мен се появи точно същия симптом вчера и затова намерих тази тема.
Моя Пасат е B5/Б5 от 98-ма дизел, AFN/АФН . Значи проблема е най-вероятно нещо извън двигателя, защото са ни различни дизел при мен, бензин при теб.
Аз предполагам, че е нещо свързано с турбото, но не разбирам достатъчно и може да е друго.
Ти намери ли какво е ?

Hristo 76
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 2.3 VR5 2002

Re: Vw Passat B5.5 2.3 VR5 170к.с 2001г странно виене

Мнениеот Hristo 76 » Съб 19 дек 2015 23:27

Не съм колега.Мисля след празниците да сменя ангренажната верига с обтегачите,все си мисля,че там е проблема.При мен виенето идва от самият двигател,затова се насочвам към веригата.Най вероятно не е сменяна откакто е станала на кола.Ще пиша дали е решен проблема след смяната.При теб не знам какъв е звукът ,но най вероятно е от нещо друго-външен ремък,обтегачи и ролки,ролка алтернатор.Турбото доколкото съм чувал,има доста специфичен звук и трудно може да се обърка.

Върни се в “Passat”