Passat B5 - утечка на ток 0.35
Passat B5 - утечка на ток 0.35
Здравейте колеги проблемът е там ,че колата губи акумулатора си за 1 ден престой утечката, която ми изписа е 0.35 до колко аз знам нормалното е 0.05 акумулатора се зарежда,както трябва ако го откача за 3-4 дена после си има ток в него проверявах като изключвах всички бушони един по-един и разлика няма вътре плафони не светят,като и в багажника радиото го изскубвам и пак няма разлика
.Ще съм благодарен ,ако някой ми помогне и ми даде идея къде още да проверя.

Re: Пасат б5 утечка на ток
Забелязах че свети тази лампа а до сега никога не е светела помагайте каква може да е тази лампа
- Прикачени файлове
-
- _20151207_212041.JPG (21.07 KиБ) Видяна 5094 пъти
Вече една седмица се боря с същия проблем.
Виж под мокета на шофьора снопа с кабели който отива в кутията за комфорт модула, кабел червен с черно е вързан с още 5 такива заедно при мен бяха се окислили и прекъснати това е +12В за плафоните.
А за утечката се боря още но нещата се въртят около заключването.
Ако някой има друга идея моля да помогне :)
Виж под мокета на шофьора снопа с кабели който отива в кутията за комфорт модула, кабел червен с черно е вързан с още 5 такива заедно при мен бяха се окислили и прекъснати това е +12В за плафоните.
А за утечката се боря още но нещата се въртят около заключването.
Ако някой има друга идея моля да помогне :)
При мен утечката намаля,като изключих буксата на едната врата там където се отваря под гуменото покривало .. но не изчезна напълно довечера ще ги изключвам една по една да видя какво ще стане
Свалих задните букси и на 2 те врати и утечка няма никаква вече ! Но колата пак аз я отключвам тя се отключи за част от секундата и се заключи сама ,..
Свалих задните букси и на 2 те врати и утечка няма никаква вече ! Но колата пак аз я отключвам тя се отключи за част от секундата и се заключи сама ,..
Последна промяна от Eduard34 на Вто 08 дек 2015 12:30, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери кабелите, които влизат във вратите. Пъхнати са в маншони, които се свалят от единия край.
Снощи изключих буксата на шофьорската врата (намира се зад ръчката за отваряне на предния капак) И като заключа останалите врати утечката изчезва.Предстои разглобяване на вратата :)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Утечка се мери поне след 30 мин след като заспи комф. модула !!
Закачаш амперметъра към + са на акумулатора , а другия проводник от мултицета на + вата скоба за клемата/дебелия проводник/Не превключваш обхват. Ако има бутон на предния капак му откачи проводника . Затваряш врати, заключваш Първоначално консумацията е голяма. 0,350A ,сядаш на 1 стол и чакаш да минат поне 30 мин. Тогава отчиташ колко е консумацията.
Ако не спада значи модула не заспива - нещо го държи буден./микроключе...
Закачаш амперметъра към + са на акумулатора , а другия проводник от мултицета на + вата скоба за клемата/дебелия проводник/Не превключваш обхват. Ако има бутон на предния капак му откачи проводника . Затваряш врати, заключваш Първоначално консумацията е голяма. 0,350A ,сядаш на 1 стол и чакаш да минат поне 30 мин. Тогава отчиташ колко е консумацията.
Ако не спада значи модула не заспива - нещо го държи буден./микроключе...
qnko83 написа:Снощи изключих буксата на шофьорската врата (намира се зад ръчката за отваряне на предния капак) И като заключа останалите врати утечката изчезва.Предстои разглобяване на вратата :)
При мен изчезна след като откачих задните 2 врати .. сега е в порядък на 0,03 още 20 сек след закачването докато преди и час време да чакам 0,34 някъде..
Открих проблема както казва колегата kris11 това се дължи на прекъснат сигнал от микро ключетата и к.модула не "заспива".При мен беше в вратата на шофьора.Погледни кабелите на всички прати които са в маншоните ,кабелите за микроключетата са ЖЪЛТ и ЧЕРЕН
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
Ще ползвам тази тема защото проблема ми е същия.И така,свалял съм почти на всички врати бравите за да презапоявам спойките по платките,оправих си проблема с заключването но се появи проблема с утечката,и аз по същия начин свалях всички предпазители един по един но промяна няма показва ми 0.29 А.На задна лява врата поради не знайна причина не достига никакъв ток нито заключва нито отключва нито стъклото се вдига или сваля... възможно ли е зареди тази врата комфорт модула да си мисли че е отворена и затова да не заспива? Приемам и други идеи и съвети за отстраняването на проблема.Става въпрос за пасат Б5 `99г. 1.9TDI 110кс.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Здравейте. И аз да ползвам темата. Колега с Шаран вр6 има проблем, пада акумулатора за 2 3 дена.Нов е. Мери утечка 120 mA. Аз му казвам, че това май е множко, той вика- някъв електричар му казал, че е ок. Та въпроса е тая утечка много ли е или не е проблем, че аз то тоци разбирам колкото да не ме хване тока 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно познатият ти не знае как се мери утечка и кой го знае кво е мерил. Електричарят не разбира повече от познатия ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах утечка от 40 мА от допълнителния модул за вдигане на стъклата :)
същото и на 2-та и 3-та кола...
махнах ги и колата сега е с консумация 2 мА !
същото и на 2-та и 3-та кола...
махнах ги и колата сега е с консумация 2 мА !
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
polovera_9n3 написа: Колега с Шаран вр6 има проблем, пада акумулатора за 2 3 дена.Нов е. Мери утечка 120 mA.
Непълна информация - коя година е ? След 04/05 .1998 г има промяна в таблото с предпазителите, сноповете. Комфорт модула от под седалката е в таблото с предпазителите в ляво- черна кутийка с надпис Сименс .
Ако е правилно измерена утечката поне след 30-40 мин е много. А и щом пада акумулатора. К.Модула е с 2 релета за време.
Да си провери сноповете / ако е до 2001г задните врати, багажник са често с оголена изолация и прекъснати проводници. Уж за след 2001 г проблема бил оправен със задните врати , ама ...
На предните врати сноповете и те са потърпевши.
ВР6 има циркулационна помпа , която работи под 1мин след загасяне на двигателя /да не остава да работи/
Пипал ли е нещо по радиото ? След заключване остава ли да свети някой плафон в купето / много са на брой/
Да си измери колко е напрежението на зареждане на акумулатора / може да има пробили малки диоди за възбудителната намотка в алтернатора/.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ако има възможност да направи проверка по описаният тук начин viewtopic.php?f=59&t=447783&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0