AAZ засилване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
azmrazqbmw
Автомобил: golf 3
Двигател: AAZ 92

AAZ засилване

Мнениеот azmrazqbmw » Вто 08 дек 2015 17:35

Търсих,търсих,търсих и никаква съществена информация за този двигател. Само теми където всеки се хвали колко коня е дигнал. Идеята ми е да направим тема която да изброим подробно какво е нужно за засилването на този мотор тъй като не откривам нищо във форума :)

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Засилване на AAZ

Мнениеот Водния дух1 » Вто 08 дек 2015 17:56

Засилване на турбинката,интерколер,бутване на цикловата порция,буст-пин от 1,6тд и гассс.Има теми-не си прочел внимателно.И като я позасилиш се приготви за по-голям разход-не може хем да върви ,хем да не гори.

Потребителски аватар
azmrazqbmw

Re: AAZ засилване

Мнениеот azmrazqbmw » Вто 08 дек 2015 21:30

Колега и в другите теми отговорите са като твоя идеята ми беше да е по подробно какъв кулер например от друга кола или челен бууст пина как се преработва и тн. Затова питам :)

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Вто 08 дек 2015 21:53

+1 :th_up
Наистина има доста инфо във форума, както и от други места в нет-а...

Просто търсенето трябва да е за AAZ, ААЗ, AA3, АА3 (поотделно, различните вариации на изписване англ./бг)

Според мен първо трябва да се почне със смяна на зъбно колело колянов вал (от 1Z), интеркулер и малко повече гориво от помпата. Ще е достатъчно да се усети разликата. После може да се играе с буст-пина и турбото. Със/без ЕГР...

(Утре ще постна линковете, които съм си запазил.)
Ето за начало:

Силов тунинг на 1,9TD AAZ - вече и реален резултат 126whp!!!

За слабото място на TD /демпферна шайба/

Смяна на турбото на двигател 1,9 ТД (ААZ)

AAZ TD injection pump tuning for more power

A3 AAZ TD - performance and 'fine tuning'

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Вто 08 дек 2015 22:15

Накратко-навиване на шпилката на турбината за да може да прави около 1бар-повече не е здравословно.Кулер от 1Z или AFN щото е най-лесно-имаш си место за него и турбо пътища от съотв. автомобил от който е кулера.Буст пин от 1,6тд-той седи горе на помпата-надува от турбото го натиска и се подава повече гориво в този момент.Що от 1,6-щото конуса е по-агресивен от 1,9тд.После заиграване с цикловата порция на помпата.Всичко това се прави от човек ,който ЧУВА ПЕТЕЛА щото иначе може да последва събаряне на мотора-загряване ,пушене и т.н.Чети,чети!!!Колегата bonev те е насочил.

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Вто 08 дек 2015 23:27

Най доброто засилване на тоя мотор е да си купиш един АФН и да си караш, иначе влизаш в излишни филми.

Потребителски аватар
azmrazqbmw

Мнениеот azmrazqbmw » Пет 11 дек 2015 12:58

Да колега но ако двигателя ти е хубав и поддържан няма нищо лошо да си го позасилиш :) :th_up

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Пет 11 дек 2015 20:12

И,ако може и по ск. кутия да се направи нещо,че с тия къси скорости като вдигнеш 120 и бучи,бучи...

Потребителски аватар
azmrazqbmw

Мнениеот azmrazqbmw » Съб 12 дек 2015 2:14

Не ми трябва за високи скорости искам да му увелича малко мощноста за да не се мъчи толкова горкия двигател по баирите :a045

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Съб 12 дек 2015 7:15

Виж сега -моя которник още като го купих беше така.Понеже го взех от Враца и се прибирам към Русе и по баирите се помъчваше и той.Карах го така 1 месец и не ми хареса.Обаче гореше твърде малко като за ААЗ-няма да споменавам ,че ще почнат сега едни спорове,че не е възможно и т.н.Отидох при мастера ми и той се зае да го побутва.Първо му даде малко предварение-с леко завъртане на помпата и после отпусна малко цикловата порция.Каза ,че била мн.одушена-някой е барал защото болта беше разпломбиран.След това не можах да си позная колата-мн.прилично вървене и разход около 5-6 извън и около 7-7.5 в града.Та затова ти казвам ,че тия манипулации се правят от хора ,които си разбират от работата,щото иначе можеш да разцентроваш помпата и после да я смъкваш чак за да я караш на стенд.Отначалп и аз имах мераци като теб да я засилвам повечко ,ама после се отказах-и така ми е добре.

Върни се в “Дизелови агрегати”