Колеги, пукнала ми се е тръбичката, в която влиза щеката пък и някак се кламбуца. Някой може ли да ми каже каква точно и от къде е хубаво да купя? Също се интересувам и как се сменя. Навъртява ли се или се натиска някак да щракне? Гледах я и се пулих, но реших за сигурност да питам тук.
отиваш в магазина за авточасти и взимаш такава за модела . казват и моркови , защото са оранжеви. слага се с натискане да прескочи зъбчето . понеже е студено преди да я натиснеш я подръж във вряла вода ,да не се спука.
И си вземи оригинална.За голфа ментака беше 5 лв,а оригиналната 12 лв.Разликата не е голяма,обаче си сигурен че няма да я счупиш докато я сложиш.Аз я мацнах отдолу малко с масълце,нагласих я и с длан я почукнах и влезна без проблем
Не съм го спукал, гледах го внимателно. Прости има съмнение, че си е една идея по-къс. Или старият, който бе спукан и се климбуцаше е стоял по-нагоре, или този е по-къс, или си въобразявам и затова исках снимчица.
По принцип върха на моркова трябва да е на едно ниво с маншона на кората. Поне при мен е така. Сега се сещам, че един колега в друга тема обясняваше, че след смяна на моркова му се вдигнало нивото на щеката. Стигнахме до извода, че новия морков вероятно е по-къс и щеката слиза по-надолу. Прочети тази тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=24&t=450131&start=15