Бора 2001 2.0 AQY стрелките забиват, занулява се часовника
Бора 2001 2.0 AQY стрелките забиват, занулява се часовника
Здравейте колеги имам проблем с моята кола: проблема е следният:примерно карам си и спирам примерно пред вкъщи гася колата и се получава следното: стрелките забиват чува се някакво цъкам и ми се занулява часовника и дневния километраж и понякога след това и радиото иска код.моля ако имате идея от Какво може да се получава това да споделите..Благодаря предварително!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Бора 2001 2.0 AQY стрелките забиват, занулява се часовни
Извади клемите на акумулатора, почисти ги от окис и ги СТЕГНИ ХУБАВО!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имах този проблем. В един момент колата ти губи всякакви токове. Губи ти се масата. Има един дебел кабел който свързва минуса на акумулатора и купето. Там се губи тока. Намираш кабел с подобно сечение и го пускаш от минуса на акумулатора до купето . И си готов
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
И аз го имах този проблем и .... си купих нов акумулатор!
При палене падаше на 7 волта, просто спря да държи напрежение при палене и ми цъкаше таблото, докато в един момент спря да пали въобще.
Вземи един мултицет и замери на акумулатора, колко ти пада напрежението, не трябва да е под 11 волта.

При палене падаше на 7 волта, просто спря да държи напрежение при палене и ми цъкаше таблото, докато в един момент спря да пали въобще.
Вземи един мултицет и замери на акумулатора, колко ти пада напрежението, не трябва да е под 11 волта.
Акумулатора съм го замервал и зареждането е 14.3 което е добре но интересното е че когато пускам или вдигам стъклата или когато се включи печката и фаровете ми замижават за секунда.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
ilievad написа: когато пускам или вдигам стъклата или когато се включи печката и фаровете ми замижават за секунда.
Алтернатора не зарежда достатъчно.
На ваг ком ми показва зареждане 13 и нещо при пуснат климатик фарове а д мултицет 14 и нещо и сега незнам кое е вярно?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Аз бих се доверил на мултицета.За клеморед замислял ли си се?Ако имаш възможност,покарай с друг акумулатор за да видиш дали ще се променят нещата.
Re: Бора 2001 2.0 AQY стрелките забиват, занулява се часовника
Ами мислил съм за клеморед но дали от него могат да се случва това губене на ток все едно откачаш акумулатора?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Ами да ти кажа честно малко вероятно е да е от него.Затова първо опитай с друг акумулатор.И наистина свали всички връзки(купе,стартер,алтернатор,акумулатор),изчисти ги хубаво и ги напръскай с контактен спрей.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега замисли се и сам ще решиш проблема.
Ако е лош акумулатор , ще ти направи проблем при най - тежкия режим т.с. при палене. А при теб проблема е при гасене на двигателя. ??
В колата имаш 4 ел . вериги .
1. Включена е винаги : радио, плафони, габарит, часовник...... тук не е нужен контактен ключ и не минава през клеморед
2. Включва се когато вкараш ключа
3. Включва се когато дадеш контакт : кьси светлини, помпи...
4. Стартер
Забележи като ти направи проблем кои токове ги има и кои не, т.е. коя верига е прекъсната, т.е. дали проблема е в общата маса или в локалните. При мен беше в общата
Щом радиото ти иска код и ти се нулира часовника значи верига 1 е извън строя , т.с всички останали вериги. Което значи че по таблото нищо не свети, без светлини си, без стартер..'
След няколко сек. Тока идва и всичко е ок.
Всички вериги са на обща маса......????
Ако е лош акумулатор , ще ти направи проблем при най - тежкия режим т.с. при палене. А при теб проблема е при гасене на двигателя. ??
В колата имаш 4 ел . вериги .
1. Включена е винаги : радио, плафони, габарит, часовник...... тук не е нужен контактен ключ и не минава през клеморед
2. Включва се когато вкараш ключа
3. Включва се когато дадеш контакт : кьси светлини, помпи...
4. Стартер
Забележи като ти направи проблем кои токове ги има и кои не, т.е. коя верига е прекъсната, т.е. дали проблема е в общата маса или в локалните. При мен беше в общата
Щом радиото ти иска код и ти се нулира часовника значи верига 1 е извън строя , т.с всички останали вериги. Което значи че по таблото нищо не свети, без светлини си, без стартер..'
След няколко сек. Тока идва и всичко е ок.
Всички вериги са на обща маса......????
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
vlado_tonev написа:Аз бих се доверил на мултицета.
Ако е някой бесен китаец.
ВАГ КОМ-а мисля,че показва вярно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”