Спират служебно колата от движение ако нямаш гражданска !

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Спират служебно колата от движение ако нямаш гражданска

Мнениеот icoico » Чет 10 дек 2015 17:44

Има ли някъде публикуван текстът на промените, върху които се правят свободните съчинения на медиите? Щото оставам с впечатление, че в комисията са разглеждали някакъв законопроект за промяна на ЗДвП, който тепърва има да се внася за гласуване. Сайтът на Парламентата нещо не ФърФи :mhihi

П.С.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ikonomika/drakonovski-merki-sreshtu-lipsata-na-grazhdanska-otgovornost.html

Онлайн застраховките нямало да бутнат надолу цените на ГО...според брокерите. Даже щели сме да се харчим повече за куриер :mhihi . Някак удобно забравят, че една трета от цената на полицата е комисионата на брокера :mhihi :mhihi

П.С.2 Я къде бил ключът от бараката:

http://www.mediapool.bg/deputatite-odobriha-onlain-avtopolitsite-stikerat-ostava-do-2017-g-news242862.html

...Гаранционният фонд ще уведоми службата по регистрация и ние ще прекратим служебно регистрацията на автомобила на собственика, който не си е сключил застраховката. Редът за възстановяване на регистрацията ще бъде максимално опростен. След представяне на валидна застраховка, регистрацията му ще бъде възстановена в системата. Това прекратяване не е свързано с взимане на табели и взимане на номера, а прекратяване само служебно в системата...

Интересно как ли с поправки в Застрахователния Кодекс ще се промени нещо, което се регулира от ЗДвП? :gruebel :gruebel

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Спират служебно колата от движение ако нямаш гражданска !

Мнениеот VWGT » Пет 11 дек 2015 4:40

Колкото по-просто и лесно се формулира цената и се управлява процеса по издаване на ГО, толково по-евтина ще е крайната цена на застраховката. Това, което не ме разбрахте, е че едногодишна ГО за мотор плащана на един път е по-евтина като крайна цена за всички от удобството да имаш ГО на вноски, само когато ти трябва мотора. Управлението на процеса + калкулирането на всички рискове + наместването вътре на социалният елемент "усет за по-ниска крайна цена" само оскъпява. Както и всички тънки сметки колко вноски ще направиш реално нямат много смисъл, защото поведението на потребителите е калкулирано, за да има накрая все пак някакъв гаранционен фонд, който в някаква степен да работи в синхрон с ЕУ.
Та вместо да използваме оптимално нещата ние сме си сложили разни красоти, които се чудим как да управляваме. Не че не можем да автоматизираме контрола, ама там са такива свински черва, че всичко ще остане коледна пр акция за плащане на ГО.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 дек 2015 10:44

icoico написа:...Гаранционният фонд ще уведоми службата по регистрация и ние ще прекратим служебно регистрацията на автомобила на собственика, който не си е сключил застраховката. Редът за възстановяване на регистрацията ще бъде максимално опростен. След представяне на валидна застраховка, регистрацията му ще бъде възстановена в системата. Това прекратяване не е свързано с взимане на табели и взимане на номера, а прекратяване само служебно в системата...

Ако е така значи няма да променят нищо,който не си плаща гражданската пак няма да си я плаща щом няма да има последстствия от това !?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 11 дек 2015 12:51

Да, ама ще изпада от статистиката за автомобили в движение без сключена ГО. Освен това си мисля тези всичките камерки, които накачиха по П-арки навсякъде напоследък, дали няма да почнат автоматични проверки по регистрационен номер има ли този автомобил, който преминава в даден момент през арката гражданска/винетка/преглед и так далее...или няма. :rolleyes

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пет 11 дек 2015 16:43

От изчетеното до тук, които и сега си кара без ГО пак ще продължи, какво като в една система фигурира че му е спряна колата от движение. И сега като го спрат му пишат акт за липса на ГО за 500 лв явно ще го мотивира че глобата ще му стане 600. Смях.
Имам питанка?
ЗАЩО след като си си платил ГО на брокер и имаш полица и стикер, спират те проверка с таблетчето и излиза че нямаш ГО, пишат акт, спират ти колата от движение и ходи се разправяи с брокера защо не е отчел парите, а брокера никои за нищо не го търси. Кои е виновен АЗ или брокера.Тук защо няма нищо в Закона? Или да се съдя с брокера че имам нанесени имуществени вреди в рамките на Х лева защото нямам кола с която да отида на работа която е на 50 км? Случката е реална. Та тъози които кара без ГО, кара и без преглед наплаща и данъци ко да чешем клавиатурите като на този човек едно спиране от движение ли ще му е проблем.Аз моторетката си я карам 6 месеца за какво да плащам 1 година.Писна ми да ме дои държавата, а и да добавя има второкласен път свързващ Хемус и Тракия на които ми е трудно да карам моторетката с повече от 25 км.
Лобито и краденето е голямо.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 11 дек 2015 19:37

vanesto написа: Идеята беше, че поддръжката на тази кола в Бг за година е колкото струва цялата кола, невероятно но факт.

В западните държави годишната поддръжка на евтини автомобили често е в пъти по-висока от цената им. Затова там има коли, които се подаряват. Защото там няма къде да оставиш някой таралясник без номера, освен ако не е в частен двор или гараж.

Мисля, че има възможност процедурата за подновяване на регистрация да стане много по-лека и приложима. Ако това стане няма да е проблем.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 11 дек 2015 20:38

А също така в западните държави често доходите на хората са в пъти по-високи от тези на хората в по-източните държави!

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 12 дек 2015 9:02

vasstop написа:JuStan - абослютно си прав, но не им е изгодно, нито на застрахователи, нито на държавата. Поради тази причина и го бавят доколкото е възможно повече...

Абсолютно НЕправ! Защото книжките в БГ-то са повече от колите! Ако имаш една кола а книжки имат и жената и децата -4-5 граждански ще платиш? :screwy А колко човека едновременно карат една кола, че риска от нея да е покрит с 3-4 полици. Аре стига с поголовните данъци( малко са ни държавните, че и частни искате) :thumb_down ! Ааа.. Сигурно имате по 5 коли и искате с един масраф да минете.. :mhihi! Мислете бе, преди да се изокате, не се навирайте сами на заколение!
На Държавата и застрахователите идеята е да си обложат и безрисковите коли, тия дето са по гаражите и плевните та така да се разшири "данъчната основа" до 100%. Пък вие какво искате - да плащат и тия дето се возят като багаж, ама имат книжки, та основата да стане 150%? :no

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 12 дек 2015 9:50

Vlad777 написа:
vanesto написа: Идеята беше, че поддръжката на тази кола в Бг за година е колкото струва цялата кола, невероятно но факт.

В западните държави годишната поддръжка на евтини автомобили често е в пъти по-висока от цената им. Затова там има коли, които се подаряват. Защото там няма къде да оставиш някой таралясник без номера, освен ако не е в частен двор или гараж.

Мисля, че има възможност процедурата за подновяване на регистрация да стане много по-лека и приложима. Ако това стане няма да е проблем.

Факт, само че на мен ми писна да слушам как било в белите държави, защото нашите управляващи много обичат да ни сравняват с тях, когато става дума за разходи и изпълнение на някакви норми, обаче когато стане дума за доходи, всички се скриват в миши дупки и се оправдават с международното положение. И аз ако взимах 3-4 хил.евро месечна заплата, нямаше да ми пука от поддръжката на колата, и щях да я подарявам през 5г, Та поддръжката там е толкова скъпа, защото хората могат да си я позволят и не им пука особено, а тук не могат, там е разликата.

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Съб 12 дек 2015 13:32

В белите държави улиците едни равни, гладки, прави и изпънати !
Улицата тук пред блока е вълниста(по 2 педи амплитуда), а където липсват паветата - може и джантата с гумата да си изгубиш, обаче това не се обсъжда от тиквениците!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 15 дек 2015 20:22

окончателно!
коли без ГО ще се спират от движение и при сключване на застраховка автоматично ще се пуска в движение
а ако водач без ГО направи ПТП то ще му се свалят номерата, само не ми е ясно гаранционния фонд какво ще гарантира и каква дейност ще извършва щото няма да изплаща щети причинени от шофьори без валидна ГО

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 дек 2015 21:22

Аз бих казал предпоследно. Гласували са го на второ четене, което означава че имат желание, но как точно ще става и кой ще го прави не е ясно изобщо, а точно тук се творят мега глупостите. Това е и разликата между тва да го направиш в гащите или в тоалетната.

Интересното е, че намалят и глобите за шофиране без ГО с 30%! Явно не могат да ги събират и разчитат по-малкия размер да повиши събираемостта, което е малко притеснително като логика и поведение (почва да намирисва на ... гащи)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 15 дек 2015 21:56

на второ четене ли е окончателното приемане?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 дек 2015 22:00

Не знам човек, ама май не ми разбираш мисълта... едно е да го "приемат", съвсем друго е да го направят т.е. да го приложат или измислят как да работи. Нас ни засяга основно втората част на процеса.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 15 дек 2015 22:18

цитат от тук http://novanews.novatv.bg/news/view/201 ... ign=accent
„Самото превозно средство се заличава от регистрите и Гаранционният фонд няма да покрива щетите при ПТП – които са за над 20 млн. годишно”
колите в България били 3.8милиона,при сключване на застраховка се плащат и 10 лева за гаранциония фонд,т.е. в фонда за година влизат поне 30милиона,а разликата от 10 къде отива? и след като гаранционния фонд няма да покрива щете в резултат на водачи без ГО каква ще се харчат тези пари и въобще за какво ще е нужно да се събитат?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”