Здравейте всички! От има-няма два месеца съм горд собственик на Passat b3 88г. (газ-бензин). Тъй като до сега не съм имал възможност да се сблъсквам с проблемите при тези автомобили, бих се радвал някой с повече опит да ми помогне. Благодаря предварително! Проблемите, които имам са два:
1. Много често започна да се случва да ми се откача педала за газта

(най често когато съм в движение). След като махнах корити под волана установих, че куката на жилото, която се захваща за педала за газта просто излиза и се налага да я закача отново на педала, което не е най добро решение когато карам из града. Човека от който купих колата ми каза, че е сменил гумичката, която се слага на педала и куката влиза в нея, но явно това не помага. Ще се радвам ако някой може да ми каже някакво решение, защото почнах да карам със страх във всеки едни момент да се откачи.
2.Другият проблем, за който знаех преди да закупя Пасатора е че трудно пали на бензин(тъй като е на газ-бензин). По това която разбрах като ми обесняваха, е че колата не си харесва бензина който е останал и преди да я запаля трябва да натисна 7-8 пъти педала на газта и по време на самото запалване трябва подавам малко газ(не ми се получава от първият път паленето на бензин :Д). След като загрее превключвам на междинен етап(между бензин и газ) за да си изгори бензина и като тръгне да гасне превключвам на газ. Общо взето е дълъг и сложен процес палето на бензин

.
Ще се радвам ако ми помогнете да отстраня тези два проблема, за да може да продължа с подобряването на автомобила.